Τάρτα Σοκολάτας με γιαούρτι και πορτοκάλι

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Μια νοστιμότατη τάρτα σοκολάτας με έντονη γεύση και άρωμα πορτοκάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την κεντρική ιδέα για την προσθήκη γάλα-γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος στην τάρτα σοκολάτας, την πήρα από μια άλλη συνταγή του Στ. Παρλιάρου η οποία όμως είχε εντελώς διαφορετικά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το δοκίμασα έτσι και πέτυχε.Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα "Παπαδοπούλου".Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση σε όποιον δοκιμάσει να τη φτιάξει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
12-14 τεμάχια
  1. 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με γεύση πορτοκάλι
  2. 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο (όχι καυτό)
  3. 300 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποίησα στραγγιστό)
  4. 225 ml γάλα πλήρες (χρησιμοποίησα κατσικίσιο)
  5. εσάνς πορτοκάλι (4 σταγόνες) ή ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  6. Για τη διακόσμηση
  7. μπαστουνάκια από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.  Ανακατεύουμε καλά να βραχούν όλα τα μπισκότα (κατά προτίμηση δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια).

  2. 2

    Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα (πατώντας με τον πάτο ενος ποτηριού ή με την πίσω μεριά από ένα κουτάλι) σε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. ή σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενα πλαϊνά

  3. 3

    Απλώνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι σε όλη τη βάση της τάρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το γάλα πριν το σημείο βρασμού, το αποσύρουμε δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει να κοχλάζει (προσοχή μην σας κολλήσει)

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα, αφήνουμε ένα λεπτό να πάρει τη ζεστή θερμοκρασία η ψιλοκομμένη σοκολάτα

  6. 6

    Και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς όλη η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα γλάσσο

  7. 7

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και την εσάνς πορτοκαλιού ή το ξύσμα πορτοκαλιού

  8. 8

    Και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα σοκολάτας-γιαουρτιού.

  9. 9

    Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα το σοκολατένιο μείγμα.  Εάν βλέπουμε διάφορες φουσκίτσες επάνω (έχει κενά αέρα) προσεκτικά τις σπάμε με μία οδοντογλυφίδα ή μία καρφίτσα για να απλώσει σωστά η σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει, το λιγότερο 2 ώρες.  Μην σας ξεγελάσει η εξωτερική υφή που θα έχει σκληρύνει η σοκολάτα.  Σημασία έχει να δέσει και εσωτερικά η κρέμα σοκολάτας ώστε να μην διαλυθεί στο κόψιμο, άρα θα χρειαστεί το χρόνο του.

  10. 10

    Αφού έχει δέσει (παγώσει) το γλυκό, κόβουμε μπαστουνάκια από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (εάν είναι ολόκληρο όπως το δικό μου) και στολίζουμε κατά προτίμηση.  Ξεφορμάρουμε προσεκτικά από το τσέρκι ή ανοίγουμε την αποσπώμενη φόρμα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

salvatricia
salvatricia @cook_8476969
μολις την τελειωσα τα πηρουνακια αργοτερα ....

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις