κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα σοκολάτας με καραμέλα

Τάρτα σοκολάτας με καραμέλα

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ElliG
ElliG @cook_8496695

Τάρτα με μπισκότα σοκολάτας, καραμέλα βουτύρου και γκανας σοκολάτας

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα πρότεινα να ρίξετε την γκανάς σιγά-σιγά χωρίς τη βοήθεια της σπάτουλας και για την περίπτωση που χρησιμοποιήσατε τσέρκι να το βγάλετε προηγουμενως ώστε να καλύψει και τα πλάγια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για τη βάση
  2. 1 1/2-2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
  3. λίγο κονιάκ
  4. 200 γρ. ζάχαρη
  5. 80 γρ. βούτυρο
  6. Για την γκανάς
  7. 2 κ.σ. μέλι
  8. λίγο βούτυρο
  9. λίγο κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα πλάθουμε με το βούτυρο σε ταρτιέρα ή τσέρκι. Ραντίζουμε απο πάνω με το κονιάκ. Τα βάζουμε στο ψηγείο.

  2. 2

    Βάζουμε τη ζάχαρη σε βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς και να σκουρύνει λίγο το χρώμα της(μην κάψει και πιρκρίσει!). Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας (προσοχή φουσκώνει και πιτσιλάει και κυρίως καίει!!). Ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει λίγο να πήζει και να ανακατευτούν καλά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε κάπως να κρυώσει και να σφίξει. Όταν κρυώσει την στρώνουμε πάνω απο τη βάση μπισκότου και τα βάζουμε στο ψηγείο.

  3. 3

    Για να φτιάξουμε την γκανάς κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και λίγο κονιάκ. Πρίν πάρει βράση την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω απο την κουβερτούρα ανακατεύοντας με πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την στρώνουμε πάνω απο την βάση με την καραμέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ElliG
ElliG @cook_8496695
στις