Τάρτα σοκολάτας στο φούρνο με παγωτό βανίλια

Bαθμολογία: 3
       
 
2 ψήφοι
Mastoras, 05.10.12

Περιγραφή

Τάρτα με πλούσια κρέμα σοκολάτας και χειροποίητο παγωτό βανίλια

Τάρτα σοκολάτας στο φούρνο με παγωτό βανίλια

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. αλάτι
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 1 αυγό
  • 240 γρ. αλέυρι

 

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. σοκολάτα 70%
  • 150 γρ. γαλά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών

 

Για το παγωτό

  • 200 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με σοκολάτα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 16 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

 

  1. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ομογενοποιούμε το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αυγό. Ρίχνουμε τα 60 γρ. αλεύρι ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τα 180.Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη και γεμίζουμε μια φόρμα τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160βαθ.για 20 λεπτά.
  2. Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε την κρέμα και το γάλα με την ζάχαρη. Αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τους κρόκους.
  3. Γεμίζουμε την ψημένη βάση με την σοκολάτα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ανάλογα με το μέγεθος που έχει η τάρτα.
  4. Για το παγωτο, ανακατεύουμε την ζάχαρη την κρέμα και το γάλα και την βανίλια σε ένα μπολ. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσεις ή αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.
  5. Σερβίρουμε την τάρτα μας με το σπιτικό παγωτό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε πρώτα το παγωτό έτσι ώστε να μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή... Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από βουβουκα, 6-10-12  
    Πολύ ωραία τάρτα..Εγώ δεν έβαλα αμύγδαλο στη ζύμη γιατί έχω αλλεργία.Μοιάζει πολύ με την τάρτα σοκολάτας από τα max perry.MΠΡΆΒΟ!
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 9-10-12  
    σήμερα έκανα την τάρτα η ζύμη είναι η πιο τέλεια που έχω φάει αλλά η γέμιση δεν μου έπηξε πολύ τι να έφταιξε? μήπως το γάλα και η κρέμα πρέπει να είναι σε ml και όχι σε gr? η δικιά σου γέμιση φαίνεται κρεμώδες η δική μου δεν είναι έτσι :-(((
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 10-10-12  
    eleni δεν έχει μεγάλη διαφορά ml με gr απλά η κρέμα πρέπει να είναι πλήρης 35% λιπαρά τα αυγά να μην είναι μικρά και η σοκολάτα 70άρα και φυσικά να ψηθεί και αυτή μαζί με την τάρτα... εύχομαι η επόμενη να σε αποζημιώσει για την προσπάθεια!
    #
    Σχόλιο από Anastasoula28, 22-11-12  
    Δεν μου άρεσε καθόλου,η συνταγή έχει κενά.Δεν λέει ακριβώς τις διαστάσεις της βάσης,οπότε εμένα μου βγήκε πολύ η ζύμη για την μικρή μου βάση.Δεν αναφέρει τι αλεύρι θα χρειαστεί,έβαλα αυτό που φουσκώνει μόνο του και έγινε μπαλόνι (η ζύμη),με αποτέλεσμα να μην χωράει πουθενά η γέμιση.Η οποία γέμιση είναι σαν σούπα,λερώνει παντού μέχρι να την αδειάσεις και με τίποτα δεν γίνεται ρευστή όπως στη φωτογραφία(και ήμουν ακριβής με την δοσολογία των υλικών).Με λίγα λόγια έχασα κάποια eurw και πολύ από τον χρόνο μου.Σκέτη αποτυχία
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 25-11-12  
    Anastasoula28, και μένα δεν μου άρεσε καθόλου το σχόλιό σου αλλά το προσπερνώ. Προφανώς είσαι απ’ αυτούς που δεν ακολουθούν τις οδηγίες και αναλαμβάνουν (χωρίς να έχουν τη γνώση) πρωτοβουλίες.
    Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Αν η ταρτιέρα ή το τσέρκι σου είναι τουλάχιστον 20άρι τότε θα σου έχει περισσέψει ελάχιστη ζύμη. Αν είναι μικρότερο τότε πάμε στην κατηγορία ατομικής τάρτας οπότε ας έκανες περισσότερες.
    Σχετικά με το αλεύρι, όταν μια συνταγή δεν διευκρινίζει τι αλεύρι, βάζουμε για όλες τις χρήσεις. Εδώ εσύ χωρίς να έχεις ιδέα από τάρτες έβαλες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ευτυχώς που δεν πρόσθεσες και μαγιά αναλαμβάνοντας ακόμα μια πρωτοβουλία).
    Όσον αφορά τη γέμιση, μπορεί όπως λες να ήσουν ακριβής με τη δοσολογία αλλά οι προηγούμενες ενέργειές σου με κάνουν να πιστεύω πως έχεις κάνει λάθος με τα υλικά. Η κρέμα δεν θα πήξει αν χρησιμοποιήσεις α)μικρά αυγά β) σοκολάτα λιγότερο από 70% γ)γάλα light δ) κρέμα γάλακτος light και φυσικά αν δεν την ψήσεις μαζί με την τάρτα… που απ’ ότι καταλαβαίνω δεν το έκανες!!! Επίσης δεν έχω ακούσει σχετικά με τις καινούργιες κρέμες που μέχρι να τις βάλεις στο γλυκό, χοροπηδάνε και λερώνουν τον πάγκο της κουζίνας…
    Α! Και κάτι άλλο. Στη φωτογραφία η κρέμα δεν είναι ρευστή όπως αναφέρεις, είναι σφιχτή γιατί ΨΗΘΗΚΕ.
    Ειλικρινά χαίρομαι όταν αρνητικά και χωρίς πειθαρχεία άτομα χάνουν και χρόνο αλλά και ευρώ…
    Τέλος θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου πολυδοκιμασμένη και πετυχημένη αλλά δεν είναι για το επίπεδό σου. Επειδή είσαι νέα στην παρέα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα απλό κέικ βανίλιας και μετά βλέπουμε…
    #
    Σχόλιο από marilouthegreat, 10-7-13  
    Μάλλον θα έπρεπε να τονίσεις τα μυστικά αυτά εξαρχής(τα αυγά μεγάλα,το γάλα πλήρες κτλ),αφού παίζουν τοσο μεγάλο ρόλο στην έκβαση της συνταγής.
    #
    Σχόλιο από ZaynsPrincess, 17-9-13  
    Ωραίο φενεται,αλλα αν το φτειξω θα το κανω με λευκη σοκολατα:3

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από βουβουκα, 6-10-12  
    Πολύ ωραία τάρτα..Εγώ δεν έβαλα αμύγδαλο στη ζύμη γιατί έχω αλλεργία.Μοιάζει πολύ με την τάρτα σοκολάτας από τα max perry.MΠΡΆΒΟ!
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 9-10-12  
    σήμερα έκανα την τάρτα η ζύμη είναι η πιο τέλεια που έχω φάει αλλά η γέμιση δεν μου έπηξε πολύ τι να έφταιξε? μήπως το γάλα και η κρέμα πρέπει να είναι σε ml και όχι σε gr? η δικιά σου γέμιση φαίνεται κρεμώδες η δική μου δεν είναι έτσι :-(((
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 10-10-12  
    eleni δεν έχει μεγάλη διαφορά ml με gr απλά η κρέμα πρέπει να είναι πλήρης 35% λιπαρά τα αυγά να μην είναι μικρά και η σοκολάτα 70άρα και φυσικά να ψηθεί και αυτή μαζί με την τάρτα... εύχομαι η επόμενη να σε αποζημιώσει για την προσπάθεια!
    #
    Σχόλιο από Anastasoula28, 22-11-12  
    Δεν μου άρεσε καθόλου,η συνταγή έχει κενά.Δεν λέει ακριβώς τις διαστάσεις της βάσης,οπότε εμένα μου βγήκε πολύ η ζύμη για την μικρή μου βάση.Δεν αναφέρει τι αλεύρι θα χρειαστεί,έβαλα αυτό που φουσκώνει μόνο του και έγινε μπαλόνι (η ζύμη),με αποτέλεσμα να μην χωράει πουθενά η γέμιση.Η οποία γέμιση είναι σαν σούπα,λερώνει παντού μέχρι να την αδειάσεις και με τίποτα δεν γίνεται ρευστή όπως στη φωτογραφία(και ήμουν ακριβής με την δοσολογία των υλικών).Με λίγα λόγια έχασα κάποια eurw και πολύ από τον χρόνο μου.Σκέτη αποτυχία
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 25-11-12  
    Anastasoula28, και μένα δεν μου άρεσε καθόλου το σχόλιό σου αλλά το προσπερνώ. Προφανώς είσαι απ’ αυτούς που δεν ακολουθούν τις οδηγίες και αναλαμβάνουν (χωρίς να έχουν τη γνώση) πρωτοβουλίες.
    Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Αν η ταρτιέρα ή το τσέρκι σου είναι τουλάχιστον 20άρι τότε θα σου έχει περισσέψει ελάχιστη ζύμη. Αν είναι μικρότερο τότε πάμε στην κατηγορία ατομικής τάρτας οπότε ας έκανες περισσότερες.
    Σχετικά με το αλεύρι, όταν μια συνταγή δεν διευκρινίζει τι αλεύρι, βάζουμε για όλες τις χρήσεις. Εδώ εσύ χωρίς να έχεις ιδέα από τάρτες έβαλες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ευτυχώς που δεν πρόσθεσες και μαγιά αναλαμβάνοντας ακόμα μια πρωτοβουλία).
    Όσον αφορά τη γέμιση, μπορεί όπως λες να ήσουν ακριβής με τη δοσολογία αλλά οι προηγούμενες ενέργειές σου με κάνουν να πιστεύω πως έχεις κάνει λάθος με τα υλικά. Η κρέμα δεν θα πήξει αν χρησιμοποιήσεις α)μικρά αυγά β) σοκολάτα λιγότερο από 70% γ)γάλα light δ) κρέμα γάλακτος light και φυσικά αν δεν την ψήσεις μαζί με την τάρτα… που απ’ ότι καταλαβαίνω δεν το έκανες!!! Επίσης δεν έχω ακούσει σχετικά με τις καινούργιες κρέμες που μέχρι να τις βάλεις στο γλυκό, χοροπηδάνε και λερώνουν τον πάγκο της κουζίνας…
    Α! Και κάτι άλλο. Στη φωτογραφία η κρέμα δεν είναι ρευστή όπως αναφέρεις, είναι σφιχτή γιατί ΨΗΘΗΚΕ.
    Ειλικρινά χαίρομαι όταν αρνητικά και χωρίς πειθαρχεία άτομα χάνουν και χρόνο αλλά και ευρώ…
    Τέλος θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου πολυδοκιμασμένη και πετυχημένη αλλά δεν είναι για το επίπεδό σου. Επειδή είσαι νέα στην παρέα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα απλό κέικ βανίλιας και μετά βλέπουμε…
    #
    Σχόλιο από marilouthegreat, 10-7-13  
    Μάλλον θα έπρεπε να τονίσεις τα μυστικά αυτά εξαρχής(τα αυγά μεγάλα,το γάλα πλήρες κτλ),αφού παίζουν τοσο μεγάλο ρόλο στην έκβαση της συνταγής.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ZaynsPrincess, 17-9-13  
    Ωραίο φενεται,αλλα αν το φτειξω θα το κανω με λευκη σοκολατα:3

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της βουβουκα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 360 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Με σοκολάτα
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1