Τάρτα Σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.773
       
 
185 ψήφοι
Sitronella, 17.05.07

Περιγραφή

Μια έξτρα σοκολατένια απόλαυση, εύκολη να τη φτιάξεις και γρήγορη να την καταναλώσεις!

Τάρτα Σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

Για την τάρτα:

  • 20 μπισκότα digestive
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. κουβερτούρα

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμιση:

  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα
  • 200-400 γρ. κρέμα γάλακτος (ανάλογα τα γούστα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με σοκολάτα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο , Εύκολο
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 150' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Για την τάρτα:

  1. Τρίψτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια φόρμα τάρτας.
  2. Σε κατσαρολίτσα, λιώστε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
  3. Προσθέστε τα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά, να βραχούν τα μπισκότα. Με τα χέρια ή με μια κουτάλα, στρώστε καλά τα μπισκότα γύρω γύρω στη φόρμα, πατώντας τα για να συμπιεστούν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε την τάρτα μας.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Για τη γέμιση:

  1. Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε μέσα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι ολόκληρο, χωρίς να το ανοιξετε φυσικά). Βάλτε νερό αρκετό ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κουτί και βάλτε το να βράσει.
  2. Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει για 2 ώρες. Προσέξτε το νερό να συνεχίσει να καλύπτει όλο το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια, γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε καμιά έκρηξη! Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.
  3. Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά. Μετά προσθέστε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Έτοιμη η σοκολατένια γέμιση.

Για την ολοκλήρωση:

  1. Βάλτε τη σοκολατένια γέμιση μέσα στην τάρτα.
  2. Βάλτε την τάρτα μέσα στο ψυγείο να σφίγγει και εν τω μεταξύ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ (χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, γιατί η γέμιση είναι εξαιρετικά γλυκιά)
  3. Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο και με ένα κορνέ γεμίστε την από πάνω με τη σαντιγύ.
  4. Διακοσμήστε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την βρήκα στο πολύ καλό μπλογκ μαγειρικής hungry for life και έκανα εγώ κάποιες μικρές μετατροπές για να έρθει στα γούστα μου.

Όταν την έφτιαξα μου φάνηκε λίγη η δόση σοκολατένιας γέμισης κι έτσι έβαλα μιάμιση δόση από αυτή και σχεδόν καθόλου σαντιγύ. Έγινε εξαιρετικά νόστιμη, αλλά πάρα πολύ λιγωτική. Η σαντιγύ το βοηθάει να γίνεται λίγο πιο ανάλφρο (γι'αυτό προσέξτε να μη βάλετε σαντιγύ που έχει ήδη ζάχαρη μέσα). Πάντως αν είστε λάτρης της σοκολάτας αυτός ο τρόπος θα σας ικανοποιησει απόλυτα.

 

Εφόσον βάλετε να βράσετε το κουτί από το ζαχαρούχο, βάλτε περισσότερα στην κατσαρόλα και μετά αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ντουλάπι σας. Έτσι την άλλη φορά θα τα έχετε έτοιμα! Εάν έχετε έτοιμο το ζαχαρουχο, η τάρτα γίνεται μέσα σε μισή ώρα!

 

Κάντε καλού κακού δίαιτα 3-4 μέρες πριν, να την απολαύσετε χωρίς τύψεις.

 

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να την κάνετε λίγο πιο αλκοολική, προσθέτοντας λίγο κονιάκ ας πούμε στη σοκολατένια γέμιση ή να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα υγείας με γεύση από λεμόνι, πορτοκάλι κλπ.

 

Σχετικές συνταγές

    340 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 17-5-07  
    Την έχω δοκιμάσει κι εγώ [έγραφα παλιά στο εν λόγω blog, αλλά έφυγα γιατί απαίτησαν με άσχημο τρόπο φωτο στις συνταγές κι εγώ δεν μπορούσα να βάλω, βλέπω ότι εδώ είστε πιο ανοιχτοί :)], η "γαλατίλα" είναι έντονη και δεν αρκεί η σοκολάτα για να την καλύψει. Ψηφίζω μπόλικο αλκοόλ!!!
    #
    Σχόλιο από koyan, 21-11-07  
    Δεν την έχω μαγειρέψει, αλλά την έχει μαγειρέψει πολλές φορές το έτερο ήμισι... Και της βάζω φούλ πόντους με όλη μου την καρδιά!!!
    #
    Σχόλιο από Vagelis23, 26-4-08  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-1-09  
    Πολύ καλή βγήκε, πρόσθεσα κονιάκ και στα μπισκότα και στη γέμιση. Για μπισκότα χρησιμοποίησα τα σοκολατένια πτι μπερ, ψιλοκομμένα κι αυτά. Το τελικό αποτέλεσμα, ήταν πολύ καλό αν και ήταν αρκετά γλυκό. Μην το σερβίρετε σε μεγάλα κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 24-1-09  
    Απίθανη , δροσερή , γευστική!
    #
    Σχόλιο από Besi, 30-1-09  
    Χθες την εφτιαξα και αρεσε σε οποιον την εφαγε , ειναι πολυ ωραια και δροσερη , σε οσους αρεσει η σοκολατα φτιαξτε τη !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-1-09  
    αν δεν βράσουμε το γάλα αλλά το χτυπήσουμε μαζί με τη σοκολάτα δεν γίνεται????γτ εκτός του ότι θέλει πολύ προσοχή και παρακολούθηση,το φοβάμαι λιγο!!!!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    Sitronella μου, έφτιαξα χθες την τάρτα σου...αντί για μπισκότα digestive, έβαλα ένα πακέτο μιράντα (το είχα ήδη στο σπίτι) και, επειδή δεν είχα φόρμα τάρτας (μου είχε οξειδωθεί και την πέταξα), έφτιαξα το γλυκό σε στρογγυλό ταψάκι φάρδους 26 εκατοστών....το αποτέλεσμα; Θεϊκό! Όλοι ξετρελλάθηκαν! Καταπληκτικό γλυκό, μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    Βικούλα μου, μη φοβάσαι το βρασμό του ζαχαρούχου...! Είναι πολύ ασφαλές, (το έφτιαξα χθες το γλυκό, άρα σου το λέω από πρώτο χέρι)....:-) Το μόνο που χρεάζεται είναι μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα - με αυτόν τον τρόπο, το κουτί του ζαχαρούχου μένει πάντα σκεπασμένο με νερό και δεν το έχασε καθολου στη διάρκεια του βρασμού των 2 ωρών (είχα σκεπάσει την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγόβρασα σε πολύ χαμηλή φωτιά).
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    ...το αποτέλεσμα είναι...μια καταπληκτική καραμελωμένη κρέμα, που όταν ανακατευτεί με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος δίνει 'απογειωτική' γεύση...:-) θα δοκιμάσω αυτή τη γέμιση και σε τούρτα σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από zouzounel, 18-2-09  
    Αντι για σαντιγυ τι θα μπορουσαμε να βαλουμε απο πανω?θελω να τηνκανω σημερα και του συζ δεν του αρεσει η σαντιγυ
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 10-3-09  
    Δεν έχουμε λόγια οικογενειακώς!!!!Είναι θεϊκή!!! η κρέμα είναι υπέροχη και η άγλυκη σαντιγί από πάνω εξισορροπεί και δροσίζει όλο το γλυκό. Ευχαριστούμε για την τόσο υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από anastasia76, 25-3-09  
    Ουσιαστικα ειναι banofee χωρις την μπανανα. Πιστευω οτι με μπανανα ειναι σαφως καλυτερο γιατι δινει αλλη γευση στο καραμελομενο ζαχαρουχο.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 25-3-09  
    Αγαπητή μου sitronella μπράβο η συνταγή που μας έχεις δώσει είναι τέλεια ότι και να γράψω θα είναι λίγο . Μας ξετρέλανες όλους .Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου δώσεις την συνταγή που έχεις για το banoffee ευχαριστώ πολύ και καλές θερμιδοαμαρτίες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-3-09  
    Συνταγή για Banoffee υπάρχει και στο σάιτ, σε αυτό το λινκ:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/banoffee.html
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-3-09  
    anastasia η γεύση έχει τεράστια διαφορά από το banoffee, μια που όχι μόνο λείπει η μπανάνα, αλλά έχει και κουβερτούρα μέσα. Και οι δύο είναι ωραίες τάρτες, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις τις γεύσεις.
    zouzounel δεν είχα δει την ερώτησή σου. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο να βάλεις από πάνω, γιατί χρειάζεται κάτι δροσερό και άγλυκο.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 25-3-09  
    Αγαπητή μου Ναυσικά την έχω δεί αυτή την συνταγή και σ ευχαριστώ πολύ αλλά δεν είναι αυτή η συνταγή που ψάχνω. Το banoffee που έφαγα είχε τέσσερης στρώσεις απο κάποιο είδος τάρτας ενδιάμεσα τρείς στρώσεις καραμελωμένο γάλα και απο πάνω κάποιο είδος κρέμας αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει των ευχαριστώ πολύ .
    #
    Σχόλιο από viki, 28-3-09  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-4-09  
    Ξαναέφτιαξα το υπέροχο αυτό γλυκό. Ακολούθησα τη συνταγή, ακριβώς για τα μπισκότα digestive (δεν είναι τόσο γλυκά). Στο στρώσιμο της τάρτας πρόσθεσα και φουντούκι ψιλοκομμένο! Το αποτέλεσμα ήταν τραγανόσοκολατένιο!!! Απλά υπέροχο! Μόνο πως η τάρτα, βγήκε αυτή τη φορά λίγο σκληρή, δεν ξέρω αν δοκίμαζα βούτυρο τύπου soft, την επόμενη φορά.
    Η άγλυκη σαντιγύ από πάνω, εξισορροπεί τη γεύση του. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 27-4-09  
    Απλά απίστευτη γεύση, δεν μου φάνηκε καθόλουυυυ υπερβολικά γλυκιά ήταν θεϊκή λέμε...και πολύ εύκολη να γίνει φυσικά!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>

    224 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 17-5-07  
    Την έχω δοκιμάσει κι εγώ [έγραφα παλιά στο εν λόγω blog, αλλά έφυγα γιατί απαίτησαν με άσχημο τρόπο φωτο στις συνταγές κι εγώ δεν μπορούσα να βάλω, βλέπω ότι εδώ είστε πιο ανοιχτοί :)], η "γαλατίλα" είναι έντονη και δεν αρκεί η σοκολάτα για να την καλύψει. Ψηφίζω μπόλικο αλκοόλ!!!
    #
    Σχόλιο από koyan, 21-11-07  
    Δεν την έχω μαγειρέψει, αλλά την έχει μαγειρέψει πολλές φορές το έτερο ήμισι... Και της βάζω φούλ πόντους με όλη μου την καρδιά!!!
    #
    Σχόλιο από Vagelis23, 26-4-08  
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 24-1-09  
    Απίθανη , δροσερή , γευστική!
    #
    Σχόλιο από Besi, 30-1-09  
    Χθες την εφτιαξα και αρεσε σε οποιον την εφαγε , ειναι πολυ ωραια και δροσερη , σε οσους αρεσει η σοκολατα φτιαξτε τη !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    Sitronella μου, έφτιαξα χθες την τάρτα σου...αντί για μπισκότα digestive, έβαλα ένα πακέτο μιράντα (το είχα ήδη στο σπίτι) και, επειδή δεν είχα φόρμα τάρτας (μου είχε οξειδωθεί και την πέταξα), έφτιαξα το γλυκό σε στρογγυλό ταψάκι φάρδους 26 εκατοστών....το αποτέλεσμα; Θεϊκό! Όλοι ξετρελλάθηκαν! Καταπληκτικό γλυκό, μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 10-3-09  
    Δεν έχουμε λόγια οικογενειακώς!!!!Είναι θεϊκή!!! η κρέμα είναι υπέροχη και η άγλυκη σαντιγί από πάνω εξισορροπεί και δροσίζει όλο το γλυκό. Ευχαριστούμε για την τόσο υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από anastasia76, 25-3-09  
    Ουσιαστικα ειναι banofee χωρις την μπανανα. Πιστευω οτι με μπανανα ειναι σαφως καλυτερο γιατι δινει αλλη γευση στο καραμελομενο ζαχαρουχο.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 25-3-09  
    Αγαπητή μου sitronella μπράβο η συνταγή που μας έχεις δώσει είναι τέλεια ότι και να γράψω θα είναι λίγο . Μας ξετρέλανες όλους .Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου δώσεις την συνταγή που έχεις για το banoffee ευχαριστώ πολύ και καλές θερμιδοαμαρτίες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-3-09  
    Συνταγή για Banoffee υπάρχει και στο σάιτ, σε αυτό το λινκ:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/banoffee.html
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-3-09  
    anastasia η γεύση έχει τεράστια διαφορά από το banoffee, μια που όχι μόνο λείπει η μπανάνα, αλλά έχει και κουβερτούρα μέσα. Και οι δύο είναι ωραίες τάρτες, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις τις γεύσεις.
    zouzounel δεν είχα δει την ερώτησή σου. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο να βάλεις από πάνω, γιατί χρειάζεται κάτι δροσερό και άγλυκο.
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 25-3-09  
    Αγαπητή μου Ναυσικά την έχω δεί αυτή την συνταγή και σ ευχαριστώ πολύ αλλά δεν είναι αυτή η συνταγή που ψάχνω. Το banoffee που έφαγα είχε τέσσερης στρώσεις απο κάποιο είδος τάρτας ενδιάμεσα τρείς στρώσεις καραμελωμένο γάλα και απο πάνω κάποιο είδος κρέμας αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει των ευχαριστώ πολύ .
    #
    Σχόλιο από viki, 28-3-09  
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 27-4-09  
    Απλά απίστευτη γεύση, δεν μου φάνηκε καθόλουυυυ υπερβολικά γλυκιά ήταν θεϊκή λέμε...και πολύ εύκολη να γίνει φυσικά!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 29-4-09  
    Εγω τώρα τι να πω!!!...και μόνο απο τα μμμμμμμ μου καταλαβαίνετε αν μάρεσε ή οχι!!!:P:P
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 29-4-09  
    Υπέροχο το βίντεο!!!Μπράβο σας!!! έχει γίνει πλέον η αγαπημένη μας τάρτα στο σπίτι. Την έχω ψηφίσει ήδη, μακάρι να μπορούσα να βάλω κι άλλα πιρουνάκια!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση:0)
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 29-4-09  
    Άλλο να διαβάζεις την συνταγή ... και άλλο να την βλέπεις να την "εκτελείτε"!!! Έυγε σας!
    άχ! Ελεος βρε κορίτσια λυπηθήτε με!!!

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-4-09  
    Καλά εσείς κορίτσια στα γλυκά το ρίξατε;
    Ειδική για δίαιτα, αυτό μου άρεσε πολύ!
    Μια υπέροχη συνταγή, την τελευταία φορά που την έφτιαξα δεν ήταν καθόλου ξελιγωτική. Η σαντιγύ από πάνω, δεν το συζητώ, της πηγαίνει πολύ και ισορροπεί τη γεύση της!
    Ευχαριστούμε και γι' αυτό το βιντεάκι, πολύ καλό, το καταλάβαμε αλλά μας ξελιγώσατε κορίτσιααααα...
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 30-4-09  
    Το τέλειο σοκολατένιο γλυκό, ότι και να πω είναι λίγο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΜΙ, 1-5-09  
    Υπέροχη!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    102 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 30-1-09  
    αν δεν βράσουμε το γάλα αλλά το χτυπήσουμε μαζί με τη σοκολάτα δεν γίνεται????γτ εκτός του ότι θέλει πολύ προσοχή και παρακολούθηση,το φοβάμαι λιγο!!!!
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    Βικούλα μου, μη φοβάσαι το βρασμό του ζαχαρούχου...! Είναι πολύ ασφαλές, (το έφτιαξα χθες το γλυκό, άρα σου το λέω από πρώτο χέρι)....:-) Το μόνο που χρεάζεται είναι μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα - με αυτόν τον τρόπο, το κουτί του ζαχαρούχου μένει πάντα σκεπασμένο με νερό και δεν το έχασε καθολου στη διάρκεια του βρασμού των 2 ωρών (είχα σκεπάσει την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγόβρασα σε πολύ χαμηλή φωτιά).
    #
    Σχόλιο από Amanda, 1-2-09  
    ...το αποτέλεσμα είναι...μια καταπληκτική καραμελωμένη κρέμα, που όταν ανακατευτεί με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος δίνει 'απογειωτική' γεύση...:-) θα δοκιμάσω αυτή τη γέμιση και σε τούρτα σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από zouzounel, 18-2-09  
    Αντι για σαντιγυ τι θα μπορουσαμε να βαλουμε απο πανω?θελω να τηνκανω σημερα και του συζ δεν του αρεσει η σαντιγυ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-4-09  
    Καλημερα τραγα, μας εχεις καταπληξει με τα videακια σου!!! Να ρωτησω και εγω κατι :
    1)Μπορουμε να ανακατεψουμε τα τριμμενα μπισκοτα με την σοκολατα σε ενα μπολ και μετα να απλωσουμε στο ταψακι μας;
    2) Μπορουμε να βαλουμε αντι για κρεμα γαλακτος, απλο γαλα εβαπορε και να ριξουμε λιγο αλευρι ή corn flouer για να πηξει; (αν με ρωτησεις γιατι, για πιο διαιτητικη!!!)
    Βρε τραγα μου εσυ που εισαι αστερι βρες καποιο τροπο να την κανουμε πιο διαιτιτικη!!!!
    #
    Σχόλιο από xristina.t, 29-4-09  
    Τέλεια κορίτσια!!¨Αντε να κάνουμε δίαιτα τώρα!!Να ρωτήσω κάτι...¨Οταν κρυώσει η τάρτα βγαίνει εύκολα από την φόρμα?Δεν σπάει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    glykoula σαφώς και μπορείς να τα ανακατέψεις σε άλλο μπολ, απλώς λερώνεις ένα ακόμα σκεύος χωρίς να χρειάζεται.
    Για το γάλα δεν ξέρω να σου απαντήσω, εάν η θεά Τράγα κατεβάσει καμιά ιδέα ας μας την πει.
    xristina.t εφόσον η βάση γίνει σωστά, η τάρτα βγαίνει εύκολα από την φόρμα, ειδικά εάν έχεις φόρμα που ανοίγει.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 29-4-09  
    Η μια "αστερι" ή αλλη "Θεά" με βλεπω να ψαχνω για μεγαλοοοο καλαμι τελικά!!! χαχαχαχαχαχαχα...glykoula υπαρχουν μερικα πραγματακια που μπορεις να αλλαξεις για να γλυτωσεις λιγες θερμιδες!!...1ο μπορεις να βάλεις μπισκότα διαίτης στη βάση. 2ο μπορεις να βάλεις κρέμα λαιτ ή ακόμα και εβαπορέ (δεν ειναι η κρέμα που το πήζει αλλά το ζαχαρούχο και η σοκολάτα)και 3ο μπορεις αντι για σαντιγυ απο πάνω να βάλεις κακάο!...αυταααα!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    Μπισκότα διαίτης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και επίσης μπορείς να μη βάλεις σοκολάτα στα μπισκότα της βάσης (θα γίνει απλή και όχι σοκολατένια). Κρέμα με λίγα λιπαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη γέμιση, αλλά είναι μόνο μισό φλυτζάνι. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο για τόσες θερμίδες μονο. Όμως από πάνω δεν θα πρότεινα να μη βάλετε σαντιγύ. Η σαντιγύ το δροσίζει. Το έχω δοκιμάσει χωρίς αυτή και είναι πολύ λιγωτικό. Όπως και να το κάνουμε, το ζαχαρούχο έχει από μόνο του 1300 θερμίδες. Για δίαιτα δεν κάνει αυτή η συνταγή. Οπότε εάν είναι να το φάτε, φάτε το να το ευχαριστηθείτε :)
    #
    Σχόλιο από flora, 29-4-09  
    Η βαθμολογία είναι για το υπέροχο βιντεάκι, δεν την δοκίμασα ακόμα. Οπότε όταν την δοκιμάσω , δικαιούμαι άλλη μία ψήφο! Μπράβο πρωταγωνίστριες!!! Δεν μου λέτε, πως την βγάλατε απ΄το ταψάκι? Είδα ότι δεν ήταν με τσέρκι, ήταν ταψάκι τάρτας αν δεν κάνω λάθος, βγαίνει?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 29-4-09  
    Ευχαριστουμεεεε, ευχαριστουμε!!!Φλορακι η ταρτιερα αυτη εχει ξεχωριστη βάση και βγαινει πολύ ευκολα!
    #
    Σχόλιο από flora, 29-4-09  
    Α,α,α, έτσι πες μας! Λέω κι εγώ τι μαγικά έκαναν πάλι .....?????? Το παραπονάκι για την ποδίτσα το παρέλειψα, αλλά ισχύει, το κορνέ βέβαια σας έσωσε. Αχ,αχ,αχ θα σας μαλώσωωωω
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 3-5-09  
    Η διαδικασία με το ζαχαρούχο μπορεί να αντικατασταθεί αν βάλουμε την έτοιμη καραμέλα γάλακτος που βρισκουμε στα σ/μ ή είναι διαφορετική?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-5-09  
    Angelina247 δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την έτοιμη κρέμα καραμέλας κι έτσι δεν ξέρω αν έχει την ίδια γεύση. Πιστεύω όμως πως μπορείς να την κάνεις την αντικατάσταση.
    #
    Σχόλιο από nikolas, 10-5-09  
    μπορεις να μου πεις με ποιο τροπο λιωνεις στην αρχη την κουβερτουρα με το βουτηρο στο φουρνο μικροκυματων?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-5-09  
    nikola απλώς βάλαμε το βούτυρο και την κουβερτούρα μέσα σε ένα φλυτζάνι και τα βάλαμε για λίγο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτα για λίγο, ανακάτεψε και αν χρειαστεί ξαναβάλτα για άλλο λίγο μέχρι να λιώσουν.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 21-5-09  
    Sitronella να σε ρωτησω κατι, στην γεμιση αντι για 150γρ. κουβερτουρα μπορουμε να βαλουμε κακαο σε σκονη;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-5-09  
    glykoula θα χρειαστούν αλλαγές για να κάνεις κάτι τέτοιο και δεν ξέρω και τι αποτέλεσμα θα έχεις, ούτε να σου πω με τι δοσολογία θα το αντικαταστήσεις. Συνήθως όταν βάζουμε κακάο αντί για κουβερτούρα, πρέπει να προσθέσουμε και βούτυρο για να πετύχουμε σχετικά ίδιο αποτέλεσμα. Η κουβερτούρα δίνει και όγκο εκτός από γεύση (που σίγουρα θα είναι διαφορετική από το σκέτο κακάο). Επίσης θα πρέπει να δεις το πως θα λιώσει το κακάο μέσα στο μείγμα σου. Όπως σου είπα δεν ξέρω να βοηθήσω... Αν το κάνεις, πες μας το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 28-5-09  
    Πρωτα απ ολα τα πηρουνακια να μην τα ξεχασω σιγουρα 5,και αν μπορουσα να δωσω περισσοτερα θα το εκανα.Τωρα για την γευση ,δεν περιγραφεται,η απολυτη ικανοποιηση της αυτης της αισθησης.
    Το λαθος που εκανα ηταν να την φτιαξω σε ταρτιερα Νο 30 και δεν εχει πολυ υψος.Θα ηταν καλυτερα σε μικροτερο νουμερο;Παντως εμεις βαζουμςε μεγαλυτερο κομματι.ΜΠΡΑΒΟ,ΤΕΛΕΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-09  
    Ευδοκία, εγώ χρησιμοποιώ αρκετά μικρότερο ταψάκι, γύρω στα 22-23 εκ. Όσο μικρότερο, τόσο πιο παχιά η στρώση της γέμισης. Εκτός και αν κάνεις μιάμιση δόση.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-1-09  
    Πολύ καλή βγήκε, πρόσθεσα κονιάκ και στα μπισκότα και στη γέμιση. Για μπισκότα χρησιμοποίησα τα σοκολατένια πτι μπερ, ψιλοκομμένα κι αυτά. Το τελικό αποτέλεσμα, ήταν πολύ καλό αν και ήταν αρκετά γλυκό. Μην το σερβίρετε σε μεγάλα κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-4-09  
    Ξαναέφτιαξα το υπέροχο αυτό γλυκό. Ακολούθησα τη συνταγή, ακριβώς για τα μπισκότα digestive (δεν είναι τόσο γλυκά). Στο στρώσιμο της τάρτας πρόσθεσα και φουντούκι ψιλοκομμένο! Το αποτέλεσμα ήταν τραγανόσοκολατένιο!!! Απλά υπέροχο! Μόνο πως η τάρτα, βγήκε αυτή τη φορά λίγο σκληρή, δεν ξέρω αν δοκίμαζα βούτυρο τύπου soft, την επόμενη φορά.
    Η άγλυκη σαντιγύ από πάνω, εξισορροπεί τη γεύση του. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 6-5-09  
    Την συνταγή αυτή την κάνω κι εγώ με μικρές παραλαγές.Την γέμιση την κάνω ως εξής: 400 γρ.κουβερτούρα σε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και μισό σφηνάκι μαύρο ρούμι.Μια κρέμα γκανάς δηλαδή, μεθυσμένη!Στάζω επίσης λιωσμένη λευκή σοκολάτα και κάνω σχεδιάκια(Αυτό είναι ιδέα της Αργυρώς).Όταν προλαβαίνω, την γαρνίρω με λίγες ροζέτες σαντυγί.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-5-09  
    Καλημερα, η συνταγη ειναι υπεροχη, την εφτιαξα το σαββατο γιατι θα πηγενα σε τραπεζι,και απο ολη την ταρτα εμεινε ενα κομματι.Δεν εκανα την γεμιση που λεει η συνταγη εκανα την γεμιση που λεει πιο πανω η Τουλα,και εβαλα και λιγο λικερ βυσσινο που ειαχα φτιαξει εγω, απλα και παλι το λεω ΥΠΕΡΟΧΗ.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 30-7-09  
    Έχω κάνει πολλές φορές το γλυκάκι κι όλα πάνε μια χαρά πάντα!
    Για να νιώσω ότι και καλά γλιτώνω κάποιες θερμίδες, αντί για βούτυρο στα μπισκότα (τα οποία θρυμματίζω στο μούλτι) τα ποτίζω με Baileys καραμέλας.
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ απλά.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 29-10-09  
    Αν και ειμαι πολυ τυπικη με τους κανονες εδω θα παρανομησω και θα ψηφισω για αλλη μια φορα.Την εφτιαξα προσφατα και την πηγα δωρο εκανα ομως μια παραλλαγη και θα ηθελα να την καταγραψω:Μεσα στην σοκολατενια κρεμα που εφτιαξα πριν την στρωσω πανω απο την βαση προσθεσα ξυσμα πορτοκαλιου, λιγο λικερ κουμ κουατ και λιγο φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.Και για να ειμαι σιγουρη οτι θα πηξει ελιωσα και 2 φυλλα ζελατινης και την εβαλα στο ψυγειο.Στολισα με την σαντιγυ και με τριμμενη κουβερτουρα καθως και φετες πορτοκαλιου.Ο συνδιασμος σοκολατα πορτοκαλι στην ταρτα ηταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ.Συγνωμη για την παραλλαγη μου αλλα τελικα βγηκε φανταστικη.1.000.000 πιρουνακια και πολλα αριστα Στελλα απο ολους οσους την εχουν φαει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-09  
    Λίζα τι ζητάς συγγνώμη;;;; Οι παραλλαγές είναι ευπρόσδεκτες! Εμένα μου αρέσει πολύ ο συνδιασμός σοκολάτα πορτοκάλι, οπότε φαντάζομαι τι τέλεια θα έγινε η τάρτα σου!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 19-11-09  
    Φανταστικήηηηη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Υπέροχη!!!!! Εγώ την βάση την έψησα για δέκα λεπτάκια στο φούρνο για να είναι τραγανή και στην σαντιγύ πρόσθεσα μία βανιλίτσα... Η γεύση της είναι άπεχτη,μπράβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑNTZELA, 13-12-10  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΛΗ.ΤΗΝ ΕΦΤΑΙΞΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ .ΕΝΑ ΦΟΒΟ ΟΣΟ ΕΒΡΑΖΕ ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ .ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .ΠΑΝΤΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΛΥΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣ , ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΛΥΚΟ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 14-4-11  
    loipon ta 5 pirounakia sou aksizoun..i tarta vgike katapliktiki an kai tin eftiaksa kapws diaforetiki. sti sokolata mesa evala vissina apo komposta kai anti krema galaktos apo panw evala krema zaxaroplastikis anakatemeni me 1 koutalia apo to siropi tis komposta kai ti diakosmisa me sokolata kai vissina...egine kati san tarta black forest!!!katapliktiki!!sas tin sinistw!!
    #
    Σχόλιο από celest, 23-4-11  
    Απίθανη συνταγή!! Την έκανα με δικά μου μπισκότα και κάπως ανορθόδοξα... Εμένα για κάποιο λόγο το ζαχαρούχο μου δεν καραμέλωσε και επειδή δεν είχα χρόνο να κάνω ένα άλλο το έβαλα έτσι στην γέμιση. Το αποτέλεσμα ήταν όταν πήγα να κόψω κομμάτια για να κεράσω, να μην έχει πήξει η γέμιση. Έτσι πήρα ποτήρια κρασιού, έβαλα κάτω από το μίγμα μπισκότου και από πάνω τη γέμιση... Το αποτέλεσμα, θεϊκό!!Το εξαφάνισαν όλοι, αν και οι μερίδες ήταν αρκετά μεγάλες! Κάποια στιγμή θα το κάνω σίγουρα και με τη μορφή τάρτας... :Ρ Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-4-11  
    Επειδή η γεύση της σοκολατένιας γέμισης μου άρεσε πάρα πολύ, αν και με λίγωνε, την ξαναέκανα με το μισό ζαχαρούχο. Δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα, ήταν αρκετή, αλλά λιγότερο γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από Koro, 22-2-13  
    την ξαναεφτιαξα χθες αλλα χωρις κουβερτουρα στο μπισκοτο μου αρεσε πιο πολυ ετσι!και παλι συγχαρητηρια ειναι πολυ ωραια ταρτα!
    #
    Σχόλιο από Ξανθίππη, 3-3-13  
    Η τάρτα ήταν εξαιρετική. Δεν την έκανα κατά βήμα γιατί έβαλα ότι μπισκότα είχα, μπέρδεψα μιράντα και δύο γεύσεις cookies και από επάνω έβαλα 200γρ σαντιγύ και διακόσμησα με φράουλες. Πεντανόστιμη και εύκολή.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές για Κέικ - Τάρτες - Σουφλέ - Μάφινς
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 256 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της matula
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Mapanana
    Τα γλυκά μου
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro