Τάρτα της Μαρίας Αντουανέτας
Αυστριακή τάρτα με απίστευτο συνδυασμό γεύσεων..
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είχα βρεί σε κάποιο περιοδικό πριν πολλα χρόνια και τη λατρεψαν όλοι..
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα, το ρούμι και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και ζυμώνουμε.
-
2
Όταν η ζύμη γίνει λεία και ομοιογενής προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα μπαχαρικά και ξαναζυμώνουμε.
-
3
Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες περίπου στην άκρη.
-
4
Ανοίγουμε ένα φύλλο κρατώντας λίγη στην άκρη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες μεγάλη, πασπαλίζουμε με αλεύρι και στρώνουμε μέσα το φύλλο.
-
5
Το τσιμπάμε με ένα πιρούνι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε πάνω 2 χούφτες φασόλια. Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°.
-
6
Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση, ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Σχόλια