Ταρτάκια με σοκολάτα
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά
-
1/4 του κιλού βούτυρο
-
1 αυγό
-
1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη
-
1/4 του κιλού αλεύρι κοσκινισμένο και 1/2 κουπα ακόμη
-
Για την κρέμα
-
1/4 του κιλού γάλα
-
1/2 κιλό κουβερτούρα
-
φράουλες για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την άχνη, το βούτυρο και το αυγό.
-
2
Ζυμώνουμε και τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
-
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, αραιώνουμε το γάλα και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στη σοκολάτα την ανακατεύουμε να ενώσουν καλά.
-
4
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, κόβουμε με κουπ πατ και στρώνουμε σε φορμάκια,τα ψήνουμε 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
-
5
Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την σοκολάτα και γαρνίρουμε με φετάκια από φράουλες, τ'αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Σχόλια (16)