Ταρτάκια σοκολάτα - πραλίνα

62 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Christina L.
Christina L. @cook_8505651
,

Φοβερά ταρτάκια με τέλεια γεύση φουντουκιού!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τάρτα δεν θέλει φασόλια από πάνω, δεν φουσκώνει σχεδόν καθόλου!Αν δεν σας αρέσει το φουντούκι, αντικαταστήστε το με πάστα φυστικιού Αιγίνης (250 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης, 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο).Καλή απόλαυση!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
15-20 ταρτάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 125 γρ. βούτυρο
  3. 75 γρ. άχνη
  4. 1 αυγό μεγάλο
  5. 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  6. 25 γρ. κακάο
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 2 βανίλιες
  9. Για την πάστα φουντουκιού
  10. 100 γρ. ζάχαρη
  11. 30 ml νερό
  12. Για τη γέμιση σοκολάτας
  13. 150 γρ. κουβερτούρα (αν θέλετε μισή μισή με γάλακτος)
  14. λευκή σοκολάτα για στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την ζύμηΧτυπάμε μαζί στο μίξερ το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους με την άχνη, και ρίχνουμε το αυγό.

  2. 2

    Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα στερεά, και τα προσθέτουμε στο μίξερ σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.

  3. 3

    Αν θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη τάρτα, την βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε σε φύλλο σχετικά λεπτό (λιγότερο από μισό εκατοστό!) και έπειτα το βάζουμε στην ταρτιέρα. Εγώ έκανα ταρτάκια και έβαζα σε κάθε φορμάκι με το χέρι ζύμη που είχα ανοίξει με τον μικρό πλάστη.

  4. 4

    Τρυπάμε την τάρτα με ένα πηρούνι να μην φουσκώσει και ψήνουμε στους 160oC για 20-25'.

  5. 5

    Για την πάσταΚαβουρδίζουμε τα φουντούκια. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις γίνει χρυσαφί καραμέλα ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει η καραμέλα και έπειτα τα χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι να γίνουν σαν αλοιφή.   Στρώνουμε από μία κουταλιά στον πάτο κάθε τάρτας.

  7. 7

    Για τη σοκολάταΒάζουμε και τα τρία υλικά σε χαμηλή φωτιά σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην αρπάξει, και μόλις λιώσει σχεδόν όλη η κουβερτούρα αποσύρουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λεία ganache. Αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί και γεμίζουμε τα ταρτάκια.

  8. 8

    Τέλος αν θέλουμε λιώνουμε λίγη άσπρη σοκολάτα και κάνουμε σχεδιάκια με το πηρούνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Christina L.
Christina L. @cook_8505651
στις
,