Ταρτάρ από γυαλιστερές με κρέμα αχινών

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
zanice
zanice @cook_8453965
Μήλος,Ελλάδα

Ιδανικός μεζές για ούζο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε γυαλιστερές, μπορείτε να βάλετε μύδια.Η συνταγή είναι της Μυρτώς Σιμιτοπούλου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 12 γυαλιστερές, πολύ φρέσκες
  2. 4-5 μεγάλοι αχινοί
  3. 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  4. 1 κουταλιά της σούπας ελαοίλαδο
  5. 1 κουταλιά της σούπας λεμονιού
  6. 10 κλαράκια σκορδόπρασο
  7. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με ένα ψαλίδι κουζίνας ανοίγουμε τους αχινούς από πάνω κρατώντας τους με ένα πανί και πετάμε το επάνω μέρος.

  2. 2

    Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους και κρατάμε τα πιο καλοσχηματισμένα κομμάτια για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ.

  3. 3

    Πλένουμε το κέλυφος των αχινών και τα αφήνουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

  4. 4

    Τις γυαλιστερές τις πλένουμε προσεκτικά, τις σκουπίζουμε και κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κομμάτια.

  5. 5

    Ποσθέτουμε τη μαγιονέζα, το λάδι και το λεμόνι στο μπλέντερ με τους αχινούς και τα χτυπάμε.

  6. 6

    Σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες γυαλιστερές με την κρέμα των αχινών και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

  7. 7

    Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα όστρακα των αχινών με το μείγμα.

  8. 8

    Γαρνίρουμε με τα κομμάτια αχινού που έχουμε κρατήσει και το ψιλοκομμένο σκορδόπρασο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

zanice
zanice @cook_8453965
στις
Μήλος,Ελλάδα
Είμαι μια απλή νοικορυρά που λατρεύει το καλό φαγητό, τη καλή παρέα και το χιούμορ...Το καλύτερό μου είναι να μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να βλέπω ότι τα πιάτα αδειάζουν γρήγορα...
Δες περισσότερα