Ταρτάρ από γυαλιστερές με κρέμα αχινών
Ιδανικός μεζές για ούζο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλετε γυαλιστερές, μπορείτε να βάλετε μύδια.Η συνταγή είναι της Μυρτώς Σιμιτοπούλου.
Υλικά
-
12 γυαλιστερές, πολύ φρέσκες
-
4-5 μεγάλοι αχινοί
-
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-
1 κουταλιά της σούπας ελαοίλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας λεμονιού
-
10 κλαράκια σκορδόπρασο
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ανοίγουμε τους αχινούς από πάνω κρατώντας τους με ένα πανί και πετάμε το επάνω μέρος.
-
2
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους και κρατάμε τα πιο καλοσχηματισμένα κομμάτια για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ.
-
3
Πλένουμε το κέλυφος των αχινών και τα αφήνουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
-
4
Τις γυαλιστερές τις πλένουμε προσεκτικά, τις σκουπίζουμε και κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κομμάτια.
-
5
Ποσθέτουμε τη μαγιονέζα, το λάδι και το λεμόνι στο μπλέντερ με τους αχινούς και τα χτυπάμε.
-
6
Σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες γυαλιστερές με την κρέμα των αχινών και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
7
Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα όστρακα των αχινών με το μείγμα.
-
8
Γαρνίρουμε με τα κομμάτια αχινού που έχουμε κρατήσει και το ψιλοκομμένο σκορδόπρασο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια