Τάρτες ατομικές με πορτοκαλένια κρέμα & πορτοκάλι

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. Για τη ζύμη
  2. 75 γρ. Βιτάμ λιωμένο
  3. 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κάψουλα βανιλίνη
  6. Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
  7. 100 ml γάλα
  8. 150 ml χυμό πορτοκάλι
  9. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  10. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  11. 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουερ
  12. 125 γρ. κουβερτούρα λευκή σε κομματάκια
  13. γλυκό πορτοκάλι σε φετούλες
  14. μερικά αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τις τάρτεςΖυγίζουμε τα υλικά και τα τοποθετούμε όλα μαζί (εκτός από το αβγό) στον κάδο του μίξερ.

  2. 2

    Με τους γάντζους ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και όταν πάρουμε ένα μίγμα σαν ψίχουλα ρίχνουμε το αβγό και ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια (προσοχή γιατί το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη).

  3. 3

    Τώρα η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας.

  5. 5

    Πάνω στη λαδόκολλα ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. με κουπάτ διαμέτρου 12 εκ., την κόβουμε σε κύκλους τους οποίους μεταφέρουμε σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες τάρτας.

  6. 6

    Με τα φύλλα της ζύμης καλύπτουμε τη βάση και το πλάι των φορμών χωρίς να αφήσουμε κενά.

  7. 7

    Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από τις τάρτες και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  8. 8

    Τις ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσουν τις αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε τις τάρτες. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

  9. 9

    Για τη γέμισηΒάζουμε το γάλα και το χυμό του πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.

  10. 10

    Χτυπάμε σε μπολ με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ.

  11. 11

    Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και λίγο από το γάλα της κατσαρόλας και μετά αδειάζουμε όλο το μείγμα του αβγού στην κατσαρόλα με το γάλα.

  12. 12

    Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

  13. 13

    Την περνάμε από σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα.

  14. 14

    Ανακατεύουμε μετά από λίγο με σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

  15. 15

    Αφού κρυώσει εντελώς η κρέμα, την μοιράζουμε στις βάσεις της τάρτας και διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς και φέτες από γλυκό πορτοκάλι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ
Βιτάμ @cook_8518164
στις