Τας κεμπάπ

Bαθμολογία: 4.6923
       
 
26 ψήφοι
babycorn, 06.01.10

Περιγραφή

Μυρωδάτο, μαμαδίστικο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!

Τας κεμπάπ
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4-5 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά εντελώς.
Βήμα 3
3) Αφαιρούμε το σκόρδο.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφού τσιγαριστεί και το κρέας για λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 5
5) Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ ή ότι άλλο προτιμάτε. Αυτή την συνταγή την ξέρω από τη μαμά μου αν και την έχω πειράξει σαν παιδί κι εγώ...

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Περιορίστε τα ζωικά λιπαρά της συνταγής αφαιρώντας το ορατό λίπος πριν μαγειρευτεί το κρέας

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-1-10  
    πολυ νοστιμο και μερακλιδικο φαγητο!
    5 πηρουνακια για μενα ειναι σουπερ!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από babycorn, 11-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ golfo μου! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Σαν πρωτάρα, σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τα πρώτα μου πιρουνάκια!!!:-)
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 12-1-10  
    Το έφτιαξα σήμερα! Εγώ το λέω απλά μοσχαράκι κοκκινιστό. Δεν ήξερα ότι λέγεται τας κεμπάπ αυτό το φαγητό. Μόνο που εγώ δεν έβαζα ρίγανη και φύλλο δάφνης. Από δω και πέρα θα βάζω. Τέλεια!!! (Το συνοδεύω και με ρυζάκι πολύχρωμο και με πουρέ.Πάει θαυμάσια και με τα δύο).
    #
    Σχόλιο από babycorn, 12-1-10  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σέυχαριστώ για τα πιρουνάκια! Η διαφορά από το κοκκινιστό είναι ότι είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ότι έχει και πιπεριές που πολλοί δεν βάζουν...
    #
    Σχόλιο από ολιβ, 12-1-10  
    Ειμαι καινουργια στην παρεα σασ.Σασ ευχουμαι καλη χρονια.Το φαγητακι το δοκιμασαμε σημερα και ηταν πραγματικα υπεροχο.
    #
    Σχόλιο από lechaton, 12-1-10  
    αχ πολυ ωραιο φαινεται!! θα το κάνω και θα βαλω πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-1-10  
    κλασικο φαγητο θα ελεγα λιγο πολυ ολοι ετσι το κανουμε,εγω δεν βαζω δαφνη να πω την αληθεια δεν μου αρεσει η μυρωδια της ...
    #
    Σχόλιο από alexiak, 23-1-10  
    #
    Σχόλιο από christin2, 23-1-10  
    η συνταγή ειναι κλασική και σούπερ!!! ταιριάζει πολύ μέσα και 1 καυτερή πιπερίτσα που την αφαιρούμε όταν σβήσουμε το φαγητό και είναι τέλειο συνοδευτικό οι τηγανητές πατάτες με τη σαλτσίτσα από πάνω
    #
    Σχόλιο από babycorn, 23-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια παιδιά!
    Μμμμμ...ακόμα πιο πικάντικο με την πιπερίτσα της christin65!
    #
    Σχόλιο από christin2, 23-1-10  
    babycorn θα ήθελα να προσθέσω οτι αν περισσέψει [πράγμα δύσκολο] γίνεται τέλεια κρεατόπιτα:
    χοντροκόβουμε το κρεατάκι στο μούλτι και το αδειάζουμε σε 1 λεκανίτσα όπου προσθέτουμε 1-2 αυγουλάκια, 1 χουφτίτσα τριμμένο κεφαλοτύρι, και λίγη τριμμένη φρυγανιά ίσα-ίσα να τραβήξει λίγα υγρά.βαζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 1 φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλο φύλλο σφολιάτας. χαράζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο,ψεκάζουμε με ΛΙΓΟ νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-10  
    Ωραιότατο και αρωματικό, μύρισε όλο το σπίτι. ΠΑραδοσιακές γεύσεις.
    #
    Σχόλιο από RITANT, 15-3-10  
    Το έφτιαξα δυο φορές και τις δυο έγινε πολύ καλό και το τσάκισε η οικογένεια. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από sam, 1-6-10  
    Δοκιμάστε το και ως εξης,στην βάση του πιατου πιτα(ντονερ,τηγανισμένη),από πάνω το μοσχαράκι,τριγύρω ρύζι basmati και από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα...Θεικο!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 10-10-10  
    Γευστικότατο !! Ευχαριστούμε ... 5 πηρουνάκια .
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 31-10-10  
    Το απολαύσαμε με χοντρά μακαρόνια και ήταν πολύ καλό. Το μόνο που δεν έβαλα ήταν οι πιπεριες και στη θέση τους πρόσθεσα μισό πορτοκάλι με την φλούδα, έκανε την διαφορα!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 4-11-10  
    Babycorn, το τας κεμπάπ που ξέρω απ' την πολίτισσα-γιαγιά μου και όλες τις θείες που κατάγονται από την Πόλη, εχει την όμορφη όψη που δίχνεις στην φωτογραφία σου, αλλά φτιάχνεται με κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλλα και δάφνη, αλάτι, πιπέρι,φρέσκια ντομάτα, εννοείται πελτέ και τίποτε άλλο. Βέβαια οι πειραματισμοί με τα επιπλέον υλικά μπορεί να έχουν και πάλι νόστιμα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-12-10  
    νοστιμο φαγητό, αν και το περίμενα πολύ διαφορετικό σε γεύση. Δεν ξέρω αν κάτι δεν έκανα καλά, αν και ακολούθησα κατα γράμμα τη συνταγή, αλλά δε διέφερε και πολύ απο το απλό κοκκινιστό που φτιάχνω, παρόλο που αυτή η συνταγή έχει περισσότερα μυρωδικά.
    #
    Σχόλιο από Cassandra_Claire, 12-7-11  
    Η καλύτερη συνταγή για τας κεμπαπ στο Ιντερνετ κατα τη γνωμη μου! Και εχω δοκιμασει πολλες! Βγήκε εξαιρετικο. Μόνο ενα πραγμα εκανα διαφορετικα, εβαλα μια κουταλια φρεσκο βουτυρο για νοστιμια και λιγοτερο ελαιολαδο.
    #
    Σχόλιο από alka21, 12-9-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-1-10  
    πολυ νοστιμο και μερακλιδικο φαγητο!
    5 πηρουνακια για μενα ειναι σουπερ!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από babycorn, 11-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ golfo μου! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Σαν πρωτάρα, σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τα πρώτα μου πιρουνάκια!!!:-)
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 12-1-10  
    Το έφτιαξα σήμερα! Εγώ το λέω απλά μοσχαράκι κοκκινιστό. Δεν ήξερα ότι λέγεται τας κεμπάπ αυτό το φαγητό. Μόνο που εγώ δεν έβαζα ρίγανη και φύλλο δάφνης. Από δω και πέρα θα βάζω. Τέλεια!!! (Το συνοδεύω και με ρυζάκι πολύχρωμο και με πουρέ.Πάει θαυμάσια και με τα δύο).
    #
    Σχόλιο από babycorn, 12-1-10  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σέυχαριστώ για τα πιρουνάκια! Η διαφορά από το κοκκινιστό είναι ότι είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ότι έχει και πιπεριές που πολλοί δεν βάζουν...
    #
    Σχόλιο από ολιβ, 12-1-10  
    Ειμαι καινουργια στην παρεα σασ.Σασ ευχουμαι καλη χρονια.Το φαγητακι το δοκιμασαμε σημερα και ηταν πραγματικα υπεροχο.
    #
    Σχόλιο από lechaton, 12-1-10  
    αχ πολυ ωραιο φαινεται!! θα το κάνω και θα βαλω πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-1-10  
    κλασικο φαγητο θα ελεγα λιγο πολυ ολοι ετσι το κανουμε,εγω δεν βαζω δαφνη να πω την αληθεια δεν μου αρεσει η μυρωδια της ...
    #
    Σχόλιο από alexiak, 23-1-10  
    #
    Σχόλιο από babycorn, 23-1-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια παιδιά!
    Μμμμμ...ακόμα πιο πικάντικο με την πιπερίτσα της christin65!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-10  
    Ωραιότατο και αρωματικό, μύρισε όλο το σπίτι. ΠΑραδοσιακές γεύσεις.
    #
    Σχόλιο από RITANT, 15-3-10  
    Το έφτιαξα δυο φορές και τις δυο έγινε πολύ καλό και το τσάκισε η οικογένεια. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Conna, 10-10-10  
    Γευστικότατο !! Ευχαριστούμε ... 5 πηρουνάκια .
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 31-10-10  
    Το απολαύσαμε με χοντρά μακαρόνια και ήταν πολύ καλό. Το μόνο που δεν έβαλα ήταν οι πιπεριες και στη θέση τους πρόσθεσα μισό πορτοκάλι με την φλούδα, έκανε την διαφορα!
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 4-11-10  
    Babycorn, το τας κεμπάπ που ξέρω απ' την πολίτισσα-γιαγιά μου και όλες τις θείες που κατάγονται από την Πόλη, εχει την όμορφη όψη που δίχνεις στην φωτογραφία σου, αλλά φτιάχνεται με κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλλα και δάφνη, αλάτι, πιπέρι,φρέσκια ντομάτα, εννοείται πελτέ και τίποτε άλλο. Βέβαια οι πειραματισμοί με τα επιπλέον υλικά μπορεί να έχουν και πάλι νόστιμα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-12-10  
    νοστιμο φαγητό, αν και το περίμενα πολύ διαφορετικό σε γεύση. Δεν ξέρω αν κάτι δεν έκανα καλά, αν και ακολούθησα κατα γράμμα τη συνταγή, αλλά δε διέφερε και πολύ απο το απλό κοκκινιστό που φτιάχνω, παρόλο που αυτή η συνταγή έχει περισσότερα μυρωδικά.
    #
    Σχόλιο από Cassandra_Claire, 12-7-11  
    Η καλύτερη συνταγή για τας κεμπαπ στο Ιντερνετ κατα τη γνωμη μου! Και εχω δοκιμασει πολλες! Βγήκε εξαιρετικο. Μόνο ενα πραγμα εκανα διαφορετικα, εβαλα μια κουταλια φρεσκο βουτυρο για νοστιμια και λιγοτερο ελαιολαδο.
    #
    Σχόλιο από alka21, 12-9-11  
    #
    Σχόλιο από barbastathis, 14-1-12  
    #
    Σχόλιο από Ελένη Καραγιαννίδη, 25-4-12  
    Τέλεια συνταγή ....μπράβο σας....
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 15-5-12  
    Πολύ νόστιμη συνταγή. Το γαρύφαλλο το έβαλα ολόκληρο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από christin2, 23-1-10  
    η συνταγή ειναι κλασική και σούπερ!!! ταιριάζει πολύ μέσα και 1 καυτερή πιπερίτσα που την αφαιρούμε όταν σβήσουμε το φαγητό και είναι τέλειο συνοδευτικό οι τηγανητές πατάτες με τη σαλτσίτσα από πάνω
    #
    Σχόλιο από christin2, 23-1-10  
    babycorn θα ήθελα να προσθέσω οτι αν περισσέψει [πράγμα δύσκολο] γίνεται τέλεια κρεατόπιτα:
    χοντροκόβουμε το κρεατάκι στο μούλτι και το αδειάζουμε σε 1 λεκανίτσα όπου προσθέτουμε 1-2 αυγουλάκια, 1 χουφτίτσα τριμμένο κεφαλοτύρι, και λίγη τριμμένη φρυγανιά ίσα-ίσα να τραβήξει λίγα υγρά.βαζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 1 φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλο φύλλο σφολιάτας. χαράζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο,ψεκάζουμε με ΛΙΓΟ νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα
    #
    Σχόλιο από sam, 1-6-10  
    Δοκιμάστε το και ως εξης,στην βάση του πιατου πιτα(ντονερ,τηγανισμένη),από πάνω το μοσχαράκι,τριγύρω ρύζι basmati και από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα...Θεικο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 150 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της Champagne