κύρια φωτογραφία συνταγής Τας κεμπάπ
babycorn
babycorn @cook_8465198

Μυρωδάτο, μαμαδίστικο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ ή ότι άλλο προτιμάτε. Αυτή την συνταγή την ξέρω από τη μαμά μου αν και την έχω πειράξει σαν παιδί κι εγώ...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες
  2. 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
  3. 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
  4. 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 4 ντομάτες τριμμένες
  7. 2 κουταλιές πελτέ
  8. 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  9. 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  10. 1 1/2 κούπα νερό
  11. 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  12. 1 κουταλάκι ρίγανη
  13. 1/4 κουταλάκι κανέλα
  14. 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο
  15. 1 φύλλο δάφνης
  16. 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  17. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά εντελώς.

  3. 3

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφού τσιγαριστεί και το κρέας για λίγο σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

golfo
golfo @cook_8452627
πολυ νοστιμο και μερακλιδικο φαγητο!\n5 πηρουνακια για μενα ειναι σουπερ!\nευχαριστω

Από

babycorn
babycorn @cook_8465198
στις