κύρια φωτογραφία συνταγής Τατάρι

Τατάρι

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Σπεσιαλιτέ από την Αττάλεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της κυρίας Ε.Δανιηλίδου από το βιβλίο "Πατροπαράδοτες Ελληνικές Συνταγές" των εκδόσεων Φυτράκη. Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές, μελιτζάνες κλπ ανάλογα του γούστου σας. Είναι προτιμότερο τα τατάρια να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  2. 1 κ.γ. αλάτι
  3. 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  4. 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
  5. 5-6 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
  6. 2 λεμόνια
  7. 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
  8. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε το αλεύρι, 1 κ.γ.αλάτι και το αυγό με λιγάκι χλιαρό νερό ως να γίνει μιά σφιχτή ζύμη.

  2. 2

    Ανοίγουμε φύλλο με ματσόβεργρα, πάχους το περίπου μισό cm και τυλίγουμε γύρω απ' τη βέργα τη ζύμη μας.

  3. 3

    Αφού αφαιρέσουμε τη βέργα, κόβουμε την τυλιγμένη ζύμη σε κάθετα κομμάτια ανά 3 cm.

  4. 4

    Ξεδιπλώνουμε τα κομμάτια και κόβουμε εκ νέου σε τετράγωνα 3X3 cm.

  5. 5

    Σε ένα λεκανάκι ζυμώνουμε τον κιμά με αλατοπίπερο.

  6. 6

    Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον κιμά και το κλείνουμε σε τρίγωνα πιττάκια (τατάρια).

  7. 7

    Βράζουμε νερό με αλάτι και το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνουμε μέσα τα ταρτάρια να βράσουν.

  8. 8

    Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε σε πιατέλα.

  9. 9

    Από πάνω ρίχουμε το γιαούρτι αναμεμιγμένο με το σκόρδο.

  10. 10

    Περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα