Τατάρι
Σπεσιαλιτέ από την Αττάλεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της κυρίας Ε.Δανιηλίδου από το βιβλίο "Πατροπαράδοτες Ελληνικές Συνταγές" των εκδόσεων Φυτράκη. Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές, μελιτζάνες κλπ ανάλογα του γούστου σας. Είναι προτιμότερο τα τατάρια να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι σκληρό
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 αυγό
-
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
-
5-6 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
-
2 λεμόνια
-
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε το αλεύρι, 1 κ.γ.αλάτι και το αυγό με λιγάκι χλιαρό νερό ως να γίνει μιά σφιχτή ζύμη.
-
2
Ανοίγουμε φύλλο με ματσόβεργρα, πάχους το περίπου μισό cm και τυλίγουμε γύρω απ' τη βέργα τη ζύμη μας.
-
3
Αφού αφαιρέσουμε τη βέργα, κόβουμε την τυλιγμένη ζύμη σε κάθετα κομμάτια ανά 3 cm.
-
4
Ξεδιπλώνουμε τα κομμάτια και κόβουμε εκ νέου σε τετράγωνα 3X3 cm.
-
5
Σε ένα λεκανάκι ζυμώνουμε τον κιμά με αλατοπίπερο.
-
6
Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον κιμά και το κλείνουμε σε τρίγωνα πιττάκια (τατάρια).
-
7
Βράζουμε νερό με αλάτι και το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνουμε μέσα τα ταρτάρια να βράσουν.
-
8
Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε σε πιατέλα.
-
9
Από πάνω ρίχουμε το γιαούρτι αναμεμιγμένο με το σκόρδο.
-
10
Περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια