Ταχίνη ντιπ Νηστίσιμη
Φανταστικό συνοδευτικό των νηστίσιμων τραπεζιών με φίλους ή και οικογενειακά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβιρετε συνοδευτικό γεύματος με ψωμί ζεστό ή κουλούρι ζεστό. Το βυθίζουμε στο ντιπ και...απολαμβάνουμε!!!
Υλικά
-
1 βαζακι Ταχίνη 250 γρ.
-
1/2 ποτηράκι του καφέ ζεστό νερό
-
2 λεμόνια
-
σκόρδο λυωμένο ή σε σκονη
-
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το ταχίνη σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το νερό. Μόλις ανακατέψουμε γίνετε πολυ σφικτό.
-
2
Αρχιζουμε να αραιώνουμε εναλλαξ με το λεμόνι και το ελαιόλαδο μεχρι να έχουμε ένα σχετικα λεπτόρευστο χυλό.
-
3
Προσθέτουμε το σκόρδο ανάλογα με την γεύση μας.
-
4
Σε περίοδο που δεν επιτρέπεται το λάδι μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε ΜΟΝΟ το λεμόνι.
Σχόλια (3)