Ταχινομπουκιές το "μαλλί της γριάς"

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό Προς τη Νίκη.Την ονομάζει ταχινοκουραμπιέδες αλλά δε τους θυμίζουν σε τίποτα γι'αυτό έκανα τη μετονομασία. Τα τύλιξα σε ροζ ζάχαρη-εξού και το "μαλλί της γριάς". Ο μικρός πάντως προτίμησε όσα άφησα ακάλυπτα.Επίσης αναφέρει στα υλικά και μαγιά όση ένα μεγάλο αμύγδαλο που τη διαλύεις κι αυτή με το ταχίνι αλλά εγώ θα έβαζα ξερή, την οποία τελικά ξέχασα.Θα φούσκωναν περισσότερο, θα γινόταν πιο αφράτα βάζοντάς την, δεν ξέρω.Στο ταχίνι έβαλα ένα φλιτζανάκι με γεύση πορτοκάλι. Πιστεύω πως είναι νόστιμα και χωρίς τη γέμιση και με λιγότερη φασαρία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 χορταστικές μπουκιές
  1. 6 φλιτζάνια περίπου φαρινάπ
  2. 2 φλιτζανάκια του καφέ ταχίνι
  3. 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  4. 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  5. 1 κ.γ. μπέικιν
  6. ανθόνερο
  7. Γέμιση
  8. λίγα καρύδια με κανελοζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το ταχίνι.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.

  3. 3

    Κάνουμε μπαλάκια με την εύπλαστη ζύμη μας.

  4. 4

    Ανοίγουμε λακουβίτσα για να βάλουμε λίγη γέμιση.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 περίπου μισή ώρα.

  6. 6

    Ραντίζουμε με ανθόνερο και τυλίγουμε σε άχνη ή χρωματιστή ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα