Ταχινομπουκιές το "μαλλί της γριάς"
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Προς τη Νίκη.Την ονομάζει ταχινοκουραμπιέδες αλλά δε τους θυμίζουν σε τίποτα γι'αυτό έκανα τη μετονομασία. Τα τύλιξα σε ροζ ζάχαρη-εξού και το "μαλλί της γριάς". Ο μικρός πάντως προτίμησε όσα άφησα ακάλυπτα.Επίσης αναφέρει στα υλικά και μαγιά όση ένα μεγάλο αμύγδαλο που τη διαλύεις κι αυτή με το ταχίνι αλλά εγώ θα έβαζα ξερή, την οποία τελικά ξέχασα.Θα φούσκωναν περισσότερο, θα γινόταν πιο αφράτα βάζοντάς την, δεν ξέρω.Στο ταχίνι έβαλα ένα φλιτζανάκι με γεύση πορτοκάλι. Πιστεύω πως είναι νόστιμα και χωρίς τη γέμιση και με λιγότερη φασαρία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το ταχίνι.
-
2
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
-
3
Κάνουμε μπαλάκια με την εύπλαστη ζύμη μας.
-
4
Ανοίγουμε λακουβίτσα για να βάλουμε λίγη γέμιση.
-
5
Ψήνουμε στους 180 περίπου μισή ώρα.
-
6
Ραντίζουμε με ανθόνερο και τυλίγουμε σε άχνη ή χρωματιστή ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια