Ταχινόπιτα 3

24 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Μία πολύ εύκολη, νόστιμη και νηστήσιμη πιτούλα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε ετοιμάζοντας σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 2 φλ. νερό, 1 φλούδα λεμονιού και 1 κομμάτι κανέλα. Τρώγετε όμως πολύ ευχάριστα και έτσι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψάκι Νο 33
  1. 3 φλ. αλεύρι
  2. 2 φλ. ταχίνι
  3. 1 φλ. ζάχαρη
  4. 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  5. 1 φλ. νερό από βρασμένα κανελογαρύφαλλα
  6. 1/2 φλ. κονιάκ
  7. 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  8. 1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
  9. 1 κ.γ. κοφτό κανελογαρύφαλλα σκόνη
  10. 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν
  11. 1/2 κ.γ. σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε 2-3 κομμάτια κανέλα και 5-6 καρφάκια γαρύφαλλα να βράσουν σε 2 φλυτζάνια νερό. Σουρώνετε και μετράτε 1 φλυτζάνι.

  2. 2

    Βάζετε το ταχίνι στο μίξερ και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη.

  3. 3

    Προσθέτετε το μυρωδάτο νερό, το χυμό πορτοκαλιών και το κονιάκ.

  4. 4

    Πασπαλίζετε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και κοσκινίζετε το υπόλοιπο με το μπέικιν, την σόδα και τα κανελογαρύφαλλα.

  5. 5

    Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι στο ταχίνι και στο τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

  6. 6

    Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas