Ταχινόπιτα 3
Μία πολύ εύκολη, νόστιμη και νηστήσιμη πιτούλα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε ετοιμάζοντας σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 2 φλ. νερό, 1 φλούδα λεμονιού και 1 κομμάτι κανέλα. Τρώγετε όμως πολύ ευχάριστα και έτσι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε 2-3 κομμάτια κανέλα και 5-6 καρφάκια γαρύφαλλα να βράσουν σε 2 φλυτζάνια νερό. Σουρώνετε και μετράτε 1 φλυτζάνι.
-
2
Βάζετε το ταχίνι στο μίξερ και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη.
-
3
Προσθέτετε το μυρωδάτο νερό, το χυμό πορτοκαλιών και το κονιάκ.
-
4
Πασπαλίζετε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι και κοσκινίζετε το υπόλοιπο με το μπέικιν, την σόδα και τα κανελογαρύφαλλα.
-
5
Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι στο ταχίνι και στο τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.
-
6
Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 1 ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια