Ταχινόπιτα με μέλι
Έτοιμη σε 25 λεπτά.. τα υπόλοιπα τα κάνει ο φούρνος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
220 γρ. μέλι χλιαρό
-
80 γρ. φρουκτόζη
-
200 γρ. ταχίνι
-
200 ml νερό χλιαρό
-
130 γρ. σταφίδα ξανθή
-
100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
170 ml χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
ταχίνι για άλειμμα
-
φρουκτόζη για πασπάλισμα
-
50 γρ. ινδική καρύδα, κατά προτίμηση τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
-
2
Ρίχνετε σ' ένα μπολ το μέλι, τη φρουκτόζη, το ταχίνι και ανακατεύετε ρίχνοντας το νερό λίγο-λίγο.
-
3
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε το μισό περίπου μείγμα από το αλεύρι, το μισό χυμό πορτοκαλιού, τις μισές σταφίδες και τη μίση καρυδόψιχα.
-
4
Στη συνέχεια, κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε ξύσμα πορτοκαλιού και, αν χρειάζεται, λίγο χυμό πορτοκαλιού για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
-
5
Στρώνετε με χαρτί για φούρνο ένα παραλληλόγραμμο ταψί, το αλείφετε με ταχίνι,
-
6
Απλώνετε και ισιώνετε το χυλό.
-
7
Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου μία ώρα και 20'.
-
8
Όταν το γλυκό κρυώσει, πασπαλίζετε με φρουκτόζη ανακατεμένη με καρύδα και το κόβετε σε κομμάτια.
Σχόλια