κύρια φωτογραφία συνταγής Ταχινόπιτα σιροπιαστή
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα εύκολο νηστίσιμο γλυκό γεμάτο αρώματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ελένη και την ευχαριστώ. Νομίζω ότι την βρήκε στις "Μαγειρικές διαδρομές". Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 άτομα
  1. 1 κούπα ταχίνι
  2. 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κούπα χλιαρό νερό
  4. 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  5. 1 κούπα σταφίδες
  6. Χυμό ενός λεμονιού
  7. Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  8. 1/3 κούπας μπράντι
  9. 2 κουταλάκια σόδα
  10. 1 κουταλάκι κανέλα
  11. 2 κούπες αλεύρι
  12. Για το σιρόπι
  13. 1 κούπα ζάχαρη
  14. 1/2 κούπα νερό
  15. Χυμό ενός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά αυτά.

  2. 2

    Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το ταχίνι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.

  3. 3

    Στους χυμούς των φρούτων βάζουμε την σόδα, την ανακατεύουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Επίσης προσθέτουμε και το κονιάκ.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προς το τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.

  5. 5

    Ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι 30 νούμερο.

  6. 6

    Ψήνουμε την ταχινόπιτα μας στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Κάνουμε το τέστ με το σουβλάκι και άν βγεί στεγνό το γλυκό μας ψήθηκε.

  7. 7

    Την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 2 λεπτά,και περιχύνουμε μ' αυτό την κρύα ταχινόπιτα.

  8. 8

    Γαρνίρουμε με άχνη και λεπτούς κρίκους πορτοκαλόφλουδας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

lianaki
lianaki @lianaki
Αρκετά νόστιμη η ταχινόπιτά σου.
Κατά τη γνώμη μου ήθελε λίγο περισσότερη ποσότητα σιροπιού.
Θα κάνω την επόμενη φορά 1 1/2 δόση σιρόπι και θα σου πω αποτελέσματα.
Μου άρεσε πάντως που δεν μαδούσε καθόλου, όπως άλλα νηστίσιμα κέικ \"τύπου Φανουρόπιτας\".

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ