Ταχινόπιτα σιροπιαστή
Ένα εύκολο νηστίσιμο γλυκό γεμάτο αρώματα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ελένη και την ευχαριστώ. Νομίζω ότι την βρήκε στις "Μαγειρικές διαδρομές". Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά αυτά.
-
2
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το ταχίνι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
-
3
Στους χυμούς των φρούτων βάζουμε την σόδα, την ανακατεύουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Επίσης προσθέτουμε και το κονιάκ.
-
4
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προς το τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
-
5
Ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι 30 νούμερο.
-
6
Ψήνουμε την ταχινόπιτα μας στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Κάνουμε το τέστ με το σουβλάκι και άν βγεί στεγνό το γλυκό μας ψήθηκε.
-
7
Την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 2 λεπτά,και περιχύνουμε μ' αυτό την κρύα ταχινόπιτα.
-
8
Γαρνίρουμε με άχνη και λεπτούς κρίκους πορτοκαλόφλουδας.
Σχόλια (4)
Κατά τη γνώμη μου ήθελε λίγο περισσότερη ποσότητα σιροπιού.
Θα κάνω την επόμενη φορά 1 1/2 δόση σιρόπι και θα σου πω αποτελέσματα.
Μου άρεσε πάντως που δεν μαδούσε καθόλου, όπως άλλα νηστίσιμα κέικ \"τύπου Φανουρόπιτας\".