MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Zoopigi

Ταχινoπιτάκια νηστήσιμα για να συνοδεύετε τον καφέ σας! Θέλουν λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μηχανή ανοίγματος φύλλου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. ΖΥΜΗ
  2. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρησεις
  3. 1 ποτήρι ηλιανθέλεο
  4. 2-3 ποτήρια αναψυκτικό άσπρο (seven -up)
  5. 1 κουταλάκι μαγιά
  6. 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  7. ΓΕΜΙΣΗ
  8. 1 φλιντζάνι ταχίνι
  9. 1/2 φλιντζάνι ζάχαρη
  10. κανέλα αλεσμένη
  11. 1 κουταλιά σουπας μέλι.
  12. ΣΙΡΟΠΙ
  13. 2 φλιντζάνια ζάχαρη
  14. 2 φλιντζάνια νερό
  15. λίγες σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και την βάζουμε στο ψυγειο σκεπασμένη για 1 ώρα.

  2. 2

    Όλα τα υλικά της γέμισης τα βάζουμε σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε 5 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  4. 4

    Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά μήκους 15 και πλάτους 6 cm.

  5. 5

    Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε την κάθε ταχινόπιττα σε ρολό.

  6. 6

    Ψήνουμε τις ταχινόπιτες στο φούρνο. (Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος)

  7. 7

    Μολις τις βγάλουμε ζεστές τις βάζουμε λίγες λίγες στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

elenikolas
elenikolas @cook_8450672
Επειδή σκέφτομαι να τις φτιάξω, αντί για το αναψυκτικό που είπες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόδα υγρή?Η ζύμη δεν περιμένουμε να φουσκώσει φαντάζομαι. Και όταν λες τυλίγουμε σε ρολό κλείνουμε το ρολό στα πλάγια ή απλώς βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι και στα πλάγια παραμένει ανοιχτό. Μου φαίνεται εκπληκτική συνταγή και θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi