Ταχινοπιτάκια

Bαθμολογία: 4.9333
       
 
15 ψήφοι
MIKAELLA, 18.03.08

Περιγραφή

Ταχινoπιτάκια νηστήσιμα για να συνοδεύετε τον καφέ σας! Θέλουν λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!!

Ταχινοπιτάκια

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρησεις
  • 1 ποτήρι ηλιανθέλεο
  • 2-3 ποτήρια αναψυκτικό άσπρο (seven -up)
  • 1 κουταλάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 φλιντζάνι ταχίνι
  • 1/2 φλιντζάνι ζάχαρη
  • κανέλα αλεσμένη
  • 1 κουταλιά σουπας μέλι.

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 φλιντζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιντζάνια νερό
  • κανέλα
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και την βάζουμε στο ψυγειο σκεπασμένη για 1 ώρα.
  2. Όλα τα υλικά της γέμισης τα βάζουμε σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε 5 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά μήκους 15 και πλάτους 6 cm.
  5. Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε την κάθε ταχινόπιττα σε ρολό.
  6. Ψήνουμε τις ταχινόπιτες στο φούρνο. (Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος)
  7. Μολις τις βγάλουμε ζεστές τις βάζουμε λίγες λίγες στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μηχανή ανοίγματος φύλλου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχετικές συνταγές

Ταχινόπιτα στριφτή Ταχινόπιτα στριφτή
5
       
       
(2)
Ταχινόπιτα 2 Ταχινόπιτα 2
4.875
       
       
(8)
Ταχινόπιτα Ταχινόπιτα
4.6
       
       
(5)

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-2-09  
    Επειδή σκέφτομαι να τις φτιάξω, αντί για το αναψυκτικό που είπες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόδα υγρή?Η ζύμη δεν περιμένουμε να φουσκώσει φαντάζομαι. Και όταν λες τυλίγουμε σε ρολό κλείνουμε το ρολό στα πλάγια ή απλώς βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι και στα πλάγια παραμένει ανοιχτό. Μου φαίνεται εκπληκτική συνταγή και θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-2-09  
    Τελικά δεν άντεξα να περιμένω και τα έκαμα:P Έβαλα υγρή σόδα με λίγο χυμό λεμονιού και λίγη ζάχαρη μιας και δεν είχα άλλο αναψυκτικό. Στη γέμιση μου πήρε παραπάνω ταχίνι δηλαδή στη μισή δόση που έκανα μου πήρε τις ποσότητες της ολόκληρης δόσης ίσως έβαλα μπόλικη γέμιση. Επειδή δεν αναφέρεται χρόνος ψήνονται σε 20 λεπτάκια στους 190 βαθμούς. Στο σιροπάκι πρόσθεσα και ένα αστεροειδή γλυκάνισο. Αποτέλεσμα : ότι πιο θεϊκό σε ταχινοπιτάκι έχω φάει!!!!ζουμερά ζουμερά ΤΕΛΕΙΑ!!! να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή. Καλή Σαρακοστή:-)
    #
    Σχόλιο από rlita, 18-3-09  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου! Σε ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 20-3-09  
    Καλημέρα Μικαέλλα, μπορείς να μου πεις τι είναι το ηλιανθέλαιο; Ελαιόλαδο δε μπορώ να χρησιμοποιήσω;
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 20-3-09  
    To ηλιανθέλαιο είναι το ηλιέλαιο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις.
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 20-3-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... θα τα κάνω αύριο, φαίνονται τόσο λιμπιστά!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Πως ξεχασα να βαθμολογησω αυτη τη συνταγη?Καταπληκτικα! Στη γεμιση βαζω και τριμμενα καρυδια, περιπου μιση κουπα. Επισης στο σιροπι βαζω και αστεροειδη γλυκανισο οπως η elenikolas.Ειναι υπεροχα!!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 8-2-11  
    Aπλα τελεια!
    #
    Σχόλιο από πουρπουρ, 20-2-11  
    οταν λες ενα κουταλακι μαγια εννοεις την ξηρη στο σακουλακι?
    #
    Σχόλιο από πουρπουρ, 26-2-11  
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-3-11  
    MIKAELLA δεν αναφερεις σε τη θερμοκρασια τα ψηνουμε ουτε ποση ωρα θελουν.
    Επησεις η γεμιση στη φωτο φαινεται πολυ ασπρη ενω η δικη μου ηταν πολυ σκουρα,εκανα κατι λαθος?
    και κατι τελευταιο,βγαζοντας τις αμεσως απο το σιροπι εχει ως αποτελεσμα να μην ρουφηξουν καθολου.Αυτο θελουμε? να γυαλισουν μονο ή να γινουν σιροπιαστες?
    Απο γευση βεβαια δεν παιζονται!!!
    Θα ηθελα να μου απαντησεις ετσι ωστε την επομενη φορα να διορθωσω τα τυχον λαθη μου.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-3-11  
    Lianaki, σου απαντώ στις ερωτήσεις:
    Ο φούρνος, θα πρέπει να έχει μέτρια θερμοκρασία, και ο χρόνος δεν έχει σημασία, φτάνει να ροδοκικκινήσουν τα ταχινοπιτάκια, τώρα για τη γέμιση ίσως να έχεις βάλει πιο πολλη κανέλα και γιαυτό φαίνεται πιο σκούρα.
    Για το σιρόπιασμα, είναι θέμα γούστου. Αν τις θέλεις πιο πολύ σιροπιασμένες, άφησε τις πιο πολλή ώρα στο σιρόπι
    όπως και να τις κάνεις ωραιες θα γίνουν.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 19-4-11  
    Τα έφτιαξα και εγώ σήμερα βγήκαν πολύ ωραία αλλά μου φάνηκαν αρκετά γλυκά.νομίζω τελικά πως θα ήταν καλύτερα χωρίς τη ζάχαρη στη γέμιση.
    #
    Σχόλιο από angy85, 27-4-11  
    Πολύ ωραία τα ταχινοπιτάκια σου!Για μένα ήταν λίγο παίδεμα το να ανοίγω τα φύλλα στο μέγεθος που πρέπει λόγω απειρίας στο θέμα.Πάντως εξαφανίστηκαν αμέσως!
    #
    Σχόλιο από marinakii1992, 16-9-11  
    para polu wraia h syntagh!!bravoo ;) :)
    #
    Σχόλιο από candusina, 22-12-11  
    ΜΜΜμμμμμμμμμ! Αγαπούσαμε πολύ το ταχίνι, τώρα αγαπάμε πολύ κι αυτά τα ταχινοπιτάκια! Πολύ νόστιμα και η ζύμη φοβερή!!
    #
    Σχόλιο από july88, 19-3-12  
    Ειναι από τα γλυκά που δεν έχω άποψη και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Επίσης το ταχίνι δεν είναι και το καλυτερό μου και το χρησιμοποιειώ μόνο στα κουλούρια Θεσ/νικης.Παρόλαυτα θέλω να τα φτιάξω. Μοιάζουν σαν σιροπιαστά κρουασανάκια? Η γεύση από το ταχίνι είναι πολύ έντονη? Μοιάζουν σαν τον χαλβά το σαρακοστιανό ας πούμε? Απλοικές ερώτήσεις, αλλα όπως σας είπα δεν έχω καθόλου άποψη.Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.....
    #
    Σχόλιο από elmali, 19-3-12  
    Aν αγοράσω κάποια έτοιμη ζύμη τι είδους ζύμη πρέπει να πάρω?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 21-3-12  
    Κατάψυξη μπαίνουν? Το έχει δοκιμάσει καμιά κοπέλα? Και αν ναι σε ποιο στάδιο πριν το ψήσιμο, ή μπορώ και έτοιμα σιροπιασμένα άραγε?

    Επίσης, πόσα κομμάτια περίπου βγάζει η δόση?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-3-12  
    July 88: Τα ταχινοπιτάκια έχουν γλυκιά γευση και είναι πολύ αφράτα, τα σιροπιάζουμε απλά όχι πολλη ώρα στο σιρόπι και έτσι δεν μοιάζουν με τον χαλβά.
    Ekmali: Δεν έχω δοκιμάσει να τα φτιάξω με έτοιμη ζύμη αλλά φαντάζομαι ίσως να γίνονται με την ζύμη για πίτες.
    natasoulini: στην κατάψυξη εγώ τα βάζω αφού τα τελειωσω. δηλαδή τα σιροπιάζω, τα αφήνω να κρυώσουν καλά και μετά τα βαζω καταψυξη. Τα κομμάτια που βγαζει η συνταγή είναι γύρω στα 40. εξαρτάται όμως τι μεγεθος θα τα κάνεις.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-2-09  
    Επειδή σκέφτομαι να τις φτιάξω, αντί για το αναψυκτικό που είπες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόδα υγρή?Η ζύμη δεν περιμένουμε να φουσκώσει φαντάζομαι. Και όταν λες τυλίγουμε σε ρολό κλείνουμε το ρολό στα πλάγια ή απλώς βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι και στα πλάγια παραμένει ανοιχτό. Μου φαίνεται εκπληκτική συνταγή και θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-2-09  
    Τελικά δεν άντεξα να περιμένω και τα έκαμα:P Έβαλα υγρή σόδα με λίγο χυμό λεμονιού και λίγη ζάχαρη μιας και δεν είχα άλλο αναψυκτικό. Στη γέμιση μου πήρε παραπάνω ταχίνι δηλαδή στη μισή δόση που έκανα μου πήρε τις ποσότητες της ολόκληρης δόσης ίσως έβαλα μπόλικη γέμιση. Επειδή δεν αναφέρεται χρόνος ψήνονται σε 20 λεπτάκια στους 190 βαθμούς. Στο σιροπάκι πρόσθεσα και ένα αστεροειδή γλυκάνισο. Αποτέλεσμα : ότι πιο θεϊκό σε ταχινοπιτάκι έχω φάει!!!!ζουμερά ζουμερά ΤΕΛΕΙΑ!!! να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή. Καλή Σαρακοστή:-)
    #
    Σχόλιο από rlita, 18-3-09  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου! Σε ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 20-3-09  
    Καλημέρα Μικαέλλα, μπορείς να μου πεις τι είναι το ηλιανθέλαιο; Ελαιόλαδο δε μπορώ να χρησιμοποιήσω;
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 20-3-09  
    To ηλιανθέλαιο είναι το ηλιέλαιο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις.
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 20-3-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... θα τα κάνω αύριο, φαίνονται τόσο λιμπιστά!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 26-11-10  
    Πως ξεχασα να βαθμολογησω αυτη τη συνταγη?Καταπληκτικα! Στη γεμιση βαζω και τριμμενα καρυδια, περιπου μιση κουπα. Επισης στο σιροπι βαζω και αστεροειδη γλυκανισο οπως η elenikolas.Ειναι υπεροχα!!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 8-2-11  
    Aπλα τελεια!
    #
    Σχόλιο από πουρπουρ, 26-2-11  
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-3-11  
    MIKAELLA δεν αναφερεις σε τη θερμοκρασια τα ψηνουμε ουτε ποση ωρα θελουν.
    Επησεις η γεμιση στη φωτο φαινεται πολυ ασπρη ενω η δικη μου ηταν πολυ σκουρα,εκανα κατι λαθος?
    και κατι τελευταιο,βγαζοντας τις αμεσως απο το σιροπι εχει ως αποτελεσμα να μην ρουφηξουν καθολου.Αυτο θελουμε? να γυαλισουν μονο ή να γινουν σιροπιαστες?
    Απο γευση βεβαια δεν παιζονται!!!
    Θα ηθελα να μου απαντησεις ετσι ωστε την επομενη φορα να διορθωσω τα τυχον λαθη μου.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-3-11  
    Lianaki, σου απαντώ στις ερωτήσεις:
    Ο φούρνος, θα πρέπει να έχει μέτρια θερμοκρασία, και ο χρόνος δεν έχει σημασία, φτάνει να ροδοκικκινήσουν τα ταχινοπιτάκια, τώρα για τη γέμιση ίσως να έχεις βάλει πιο πολλη κανέλα και γιαυτό φαίνεται πιο σκούρα.
    Για το σιρόπιασμα, είναι θέμα γούστου. Αν τις θέλεις πιο πολύ σιροπιασμένες, άφησε τις πιο πολλή ώρα στο σιρόπι
    όπως και να τις κάνεις ωραιες θα γίνουν.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneia24, 19-4-11  
    Τα έφτιαξα και εγώ σήμερα βγήκαν πολύ ωραία αλλά μου φάνηκαν αρκετά γλυκά.νομίζω τελικά πως θα ήταν καλύτερα χωρίς τη ζάχαρη στη γέμιση.
    #
    Σχόλιο από angy85, 27-4-11  
    Πολύ ωραία τα ταχινοπιτάκια σου!Για μένα ήταν λίγο παίδεμα το να ανοίγω τα φύλλα στο μέγεθος που πρέπει λόγω απειρίας στο θέμα.Πάντως εξαφανίστηκαν αμέσως!
    #
    Σχόλιο από marinakii1992, 16-9-11  
    para polu wraia h syntagh!!bravoo ;) :)
    #
    Σχόλιο από candusina, 22-12-11  
    ΜΜΜμμμμμμμμμ! Αγαπούσαμε πολύ το ταχίνι, τώρα αγαπάμε πολύ κι αυτά τα ταχινοπιτάκια! Πολύ νόστιμα και η ζύμη φοβερή!!
    #
    Σχόλιο από july88, 19-3-12  
    Ειναι από τα γλυκά που δεν έχω άποψη και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Επίσης το ταχίνι δεν είναι και το καλυτερό μου και το χρησιμοποιειώ μόνο στα κουλούρια Θεσ/νικης.Παρόλαυτα θέλω να τα φτιάξω. Μοιάζουν σαν σιροπιαστά κρουασανάκια? Η γεύση από το ταχίνι είναι πολύ έντονη? Μοιάζουν σαν τον χαλβά το σαρακοστιανό ας πούμε? Απλοικές ερώτήσεις, αλλα όπως σας είπα δεν έχω καθόλου άποψη.Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.....
    #
    Σχόλιο από elmali, 19-3-12  
    Aν αγοράσω κάποια έτοιμη ζύμη τι είδους ζύμη πρέπει να πάρω?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 21-3-12  
    Κατάψυξη μπαίνουν? Το έχει δοκιμάσει καμιά κοπέλα? Και αν ναι σε ποιο στάδιο πριν το ψήσιμο, ή μπορώ και έτοιμα σιροπιασμένα άραγε?

    Επίσης, πόσα κομμάτια περίπου βγάζει η δόση?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-3-12  
    July 88: Τα ταχινοπιτάκια έχουν γλυκιά γευση και είναι πολύ αφράτα, τα σιροπιάζουμε απλά όχι πολλη ώρα στο σιρόπι και έτσι δεν μοιάζουν με τον χαλβά.
    Ekmali: Δεν έχω δοκιμάσει να τα φτιάξω με έτοιμη ζύμη αλλά φαντάζομαι ίσως να γίνονται με την ζύμη για πίτες.
    natasoulini: στην κατάψυξη εγώ τα βάζω αφού τα τελειωσω. δηλαδή τα σιροπιάζω, τα αφήνω να κρυώσουν καλά και μετά τα βαζω καταψυξη. Τα κομμάτια που βγαζει η συνταγή είναι γύρω στα 40. εξαρτάται όμως τι μεγεθος θα τα κάνεις.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 24-3-12  
    Τέλεια, νηστίσιμα και ζουμερά!
    Στη γέμιση έβαλα καστανή ζάχαρη και τα τύλιξα σε ρολάκια. Τα έψησα για 20 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
    Πολύ νόστιμα, τα τιμήσαμε όλοι, ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από πουρπουρ, 20-2-11  
    οταν λες ενα κουταλακι μαγια εννοεις την ξηρη στο σακουλακι?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες, ψωμιά και muffins
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro
    ΓΛΥΚΕΣ ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουζουνελ
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou