Ταχινοπιτάκια
Ταχινoπιτάκια νηστήσιμα για να συνοδεύετε τον καφέ σας! Θέλουν λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μηχανή ανοίγματος φύλλου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και την βάζουμε στο ψυγειο σκεπασμένη για 1 ώρα.
-
2
Όλα τα υλικά της γέμισης τα βάζουμε σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε.
-
3
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε 5 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
4
Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά μήκους 15 και πλάτους 6 cm.
-
5
Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε την κάθε ταχινόπιττα σε ρολό.
-
6
Ψήνουμε τις ταχινόπιτες στο φούρνο. (Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος)
-
7
Μολις τις βγάλουμε ζεστές τις βάζουμε λίγες λίγες στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως.
Σχόλια (31)