Ταχινόπιτες οι Κυπριακές

Bαθμολογία: 4.8824
       
 
17 ψήφοι
FRANCINE, 16.07.08

Περιγραφή

Πολύ νόστιμες, παχυντικές και αυθεντικές.

Ταχινόπιτες οι Κυπριακές
photo: Tess

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 1 πακέτο αλεύρι χωριάτικο παρά 2 φλυτζάνια
  • 2 φλυτζάνια και 6 κουταλιές φρούτου αλεύρι φαρίνα
  • 7 γρ. μαγια ξερή
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
  • 1 πρέζα μαστίχα αλεσμένη
  • 1 πρέζα μαχλέπι αλεσμένο
  • 3 φλυτζάνια νερό(όσο πάρει)

ΓΕΜΙΣΗ

  • 720γρ. ταχίνι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Κυπριακή
Περιέχει: Μαστίχα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 8 με 10 ταχινόπιτες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε λεκάνη τα αλεύρια, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη μαστίχα και το μαχλέπι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε (να γίνει ένα ζυμάρι κανονικό). Κάτα τη διάρκεια του ζυμώματος κόβουμε με μαχαίρι σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Ζυμώνουμε μέχρι να γυαλίσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να φουσκώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε το ταχίνι με την κανέλα και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μεταλικό κουτάλι να γίνει πηχτό.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 13 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες. Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα να μη στεγνώσουν και αρχίζουμε να ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο κανονικό (30x12εκ.). Προσοχή να μην υπάρχει αλεύρι στον πάγκο.
  4. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε 2 κουταλιές γεμάτες γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού, αφήνοντας 1εκ. γύρω-γύρω.
  5. Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο. Τεντώνουμε λίγο το φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και πλάθουμε ρολό 80εκ. περίπου. Στρίβουμε το ρολό να γίνει κλώστρος/σπείρα και πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε σε σαλίγκαρο με αντίθετη κατεύθυνση η μια απ'την άλλη μέχρι να συναντηθούν.
  6. Γυρίζουμε τον ένα σαλίγκαρο πάνω απ'τον άλλο και τον πιέζουμε με το χέρι. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις μπαλίτσες ζύμης.
  7. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε ταχινόπιτα με τον πλάστρη να έχει διάμετρο 15εκ.
  8. Τις σκεπάζουμε με ναϋλον και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
  9. Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1/2 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της πεθεράς μου που είναι Κύπρια και την έγραψα όπως μου την έμαθε. ΣΗΜ. Μπορείτε αφού τις φτιάξετε και όπως είναι ωμές να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη (όχι πάνω από 5 ημέρες). Ξεπαγώνετε 2-3 ώρες πριν τις ψήσετε.

Σχετικές συνταγές

Ταχινόπιτες Ταχινόπιτες
4.95
       
       
(20)
Ταχινόπιτα με μέλι Ταχινόπιτα με μέλι
5
       
       
(1)
Ταχινόπιτα Ταχινόπιτα
4.6
       
       
(5)
Ταχινοπιτάκια Ταχινοπιτάκια
4.9333
       
       
(15)
Η Ταχινόπιτα της Πεθεράς Η Ταχινόπιτα της Πεθεράς
4.75
       
       
(4)
Ταχινόπιτα 2 Ταχινόπιτα 2
4.875
       
       
(8)

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Εχω ακριβώς την ίδια συνταγή μιλάμε είναι θεικές νιώθεις στη μέση το ταχίνι μοσχομυρίζουν μαστίχα και κανέλα φοβερές.
    Τις είχα πρωτοφάει από ένα φούρνο και παιδεύτηκα τότε να βρώ τη συνταγή μπράβο
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 17-7-08  
    Λατρευω την κυπριακη κουζινα κ εχω ιδιαιτερη αγαπη στους Κυπριους!Σιγουρα θα τις δοκιμασω!
    #
    Σχόλιο από sten254, 17-7-08  
    χωρισ την γεμιση ειναι ακριβωσ εκοινεσ οι πιτεσ που πολουν σe kαποια σουβλατζιδικα?
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 29-3-09  
    καμία σχέση :p
    #
    Σχόλιο από machi, 30-11-09  
    Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου εξηγήσετε λίγο τα βήματα 5 και 6 γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς γίνεται.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-11-09  
    machi ρίξε μια ματιά σε αυτο το blog που σου παραθέτω. Δείχνει με φώτο βήμα βήμα πως φτιάχνοναται. Θα σε βοηθήσει αρκετά.
    http://www.kopiaste.info/?p=171
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 30-11-09  
    machi, δε μπορώ να σου δώσω καλύτερη εξήγηση αλλά το site είναι ιδανικό για να καταλάβεις...
    #
    Σχόλιο από machi, 1-12-09  
    Ωραία θα δω τότε αυτό το site και πιστεύω με τις φωτογραφίες θα το καταλαβω καλύτερα. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από machi, 7-12-09  
    Τις έφτιαξα αλλά δυστυχώς μου βγήκαν λίγο σκληρές..από γεύσή ήταν ωραίες αλλά σκληρές τι μπορεί να φταίει?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 9-3-10  
    Τις έφτιαξα και έγιναν πολύ καλές!! Όταν ψήθηκαν τις άλειψα και λίγο μέλι. Μπράβο για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από maria**kokk, 11-3-10  
    Τελειες!!!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 17-8-10  
    Αχ λατρεύω το ταχίνι και θα τις φτιάξω όπωσδήποτε!!!Αλλά θέλω να ρωτήσω αν αντί για ζάχαρη βάλουμε μέλι επειδή μαρέσει καλύτερα σαν συνδυασμός θα υπάρξει πρόβλημα?Και βασικά το θέμα είναι και πόση ποσότητα μελιού αντιστοιχεί στα 720 γρ. ταχινιού..
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-8-10  
    Νομίζω θα μπορέσεις να βάλεις... Αν πας στις "Μετατροπές" θα δεις πόσο μέλι αντιστοιχεί σε αυτή την ποσότητα ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-8-10  
    Δες εδώ: http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=3
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 22-8-10  
    Κεανίτα αν και λίγο αργά θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει με μέλι. Νομίζω όμως ότι δε θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα. Η ζάχαρη βοηθάει τις ταχινόπιτες να καραμελώσουν. Κάνε όμως μια προσπάθεια και περιμένουμε τα αποτελέσματα...
    #
    Σχόλιο από stylian, 8-3-11  
    τελειες.καλυτερες και απο αγοραστες.αυθεντικες κυπριακες.την εκανα κατα γραμμα και εγιναν πολι ωραιες.προσεχουμε λιγο τον χρονο ψησιματος να μην ξεραθουν.εμενα χρειαστηκε γυρω στα εικοσι λεπτα.εχω ενα βιβλιο με κυπριακες συνταγες της Φωτεινης Ευαγγελατου και εχει μεσα ακριβως την ιδια συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Anmil, 28-3-11  
    Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει? Δεν ασχολουμαι πολυ καιρο με την κουζινα γι'αυτο ισως να φανει κουτη η ερωτηση μου. Πως λιωνει η ζαχαρη μεσα στο ταχινι? Τα χτυπησα στο μιξερ για αρκετη ωρα αλλα η ζαχαρη δεν ελιωσε. Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από stelia, 28-3-11  
    Η ζάχαρη θα λυώσει με το ψήσιμο!!! Μή φοβάσαι! Φτιάχτες και θα σε αποζυμιώσουν!!! Είναι τέλειες!!!
    #
    Σχόλιο από IO@NN@, 9-4-11  
    Τέλειες οι ταχινόπιτες. Τις εφτιαξα κατά γράμμα και ενθουσίασαν. Οπωσδήποτε θα τις ξαναφτιάξω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από elita, 19-4-11  
    Ειναι υπεροχες.Πιστευω πως το μυστικο για να μην βγαινει σκληρο ειναι να ζυμωσεις αρκετα τη ζυμη σα να ζυμωνεις ψωμι.εΠΙΣΗς θελει παιχνιδι στο πλασιμο.ειχε δειξει στην τηλεοραση πως μια μερα και το ειδα.μοσχοβολησε το σπιτι αρωματα, μαχλεπι, κανελιτσα, μαστιχα, ταχινι.απλα υπεροχες.ειχα να φαω χρονια απο την κυπρο.
    http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=_bx_m_g_y_lgbq_h_u%3D
    το βιντεο που σας ελεγα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Εχω ακριβώς την ίδια συνταγή μιλάμε είναι θεικές νιώθεις στη μέση το ταχίνι μοσχομυρίζουν μαστίχα και κανέλα φοβερές.
    Τις είχα πρωτοφάει από ένα φούρνο και παιδεύτηκα τότε να βρώ τη συνταγή μπράβο
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 17-7-08  
    Λατρευω την κυπριακη κουζινα κ εχω ιδιαιτερη αγαπη στους Κυπριους!Σιγουρα θα τις δοκιμασω!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 9-3-10  
    Τις έφτιαξα και έγιναν πολύ καλές!! Όταν ψήθηκαν τις άλειψα και λίγο μέλι. Μπράβο για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από maria**kokk, 11-3-10  
    Τελειες!!!
    #
    Σχόλιο από stylian, 8-3-11  
    τελειες.καλυτερες και απο αγοραστες.αυθεντικες κυπριακες.την εκανα κατα γραμμα και εγιναν πολι ωραιες.προσεχουμε λιγο τον χρονο ψησιματος να μην ξεραθουν.εμενα χρειαστηκε γυρω στα εικοσι λεπτα.εχω ενα βιβλιο με κυπριακες συνταγες της Φωτεινης Ευαγγελατου και εχει μεσα ακριβως την ιδια συνταγη.
    #
    Σχόλιο από IO@NN@, 9-4-11  
    Τέλειες οι ταχινόπιτες. Τις εφτιαξα κατά γράμμα και ενθουσίασαν. Οπωσδήποτε θα τις ξαναφτιάξω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από elita, 19-4-11  
    Ειναι υπεροχες.Πιστευω πως το μυστικο για να μην βγαινει σκληρο ειναι να ζυμωσεις αρκετα τη ζυμη σα να ζυμωνεις ψωμι.εΠΙΣΗς θελει παιχνιδι στο πλασιμο.ειχε δειξει στην τηλεοραση πως μια μερα και το ειδα.μοσχοβολησε το σπιτι αρωματα, μαχλεπι, κανελιτσα, μαστιχα, ταχινι.απλα υπεροχες.ειχα να φαω χρονια απο την κυπρο.
    http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=_bx_m_g_y_lgbq_h_u%3D
    το βιντεο που σας ελεγα
    #
    Σχόλιο από Tess, 1-10-11  
    Για φαντάσου! Δεν ήξερα ότι υπάρχει και ενδιάμεσο! Σ' ευχαριστώ πολύ! Σκοπεύω να τις φτιάξω αύριο, οπότε θα επανέλθω με τα πιρουνάκια μου.
    #
    Σχόλιο από Tess, 2-10-11  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική και ευχαριστούμε πολύ που την ανέβασες! Τα φτιάξαμε με τον καλό μου και μόλις τώρα τα δοκιμάσαμε. Είναι υπέροχα! Η δοσολογία είναι πολύ καλή -λίιγο παραπάνω αλευράκι μας χρειάστηκε τελικά και να πω την αλήθεια χρησιμοποιήσαμε και μια σταλιά αλεύρι στον πάγκο για το άνοιγμα. Τα ψήσαμε 25 λεπτά στους 150 με αέρα και βγήκαν τέλεια. Οι οδηγίες για το τύλιγμα είναι πολύ καλές, αλλά όντως βοηθάει και το βιντεάκι στο οποίο παραπέμπει ένα προηγούμενο σχόλιο. Πάντως πρέπει να πω ότι το ζύμωμα είναι για γερά μπράτσα. Γενικώς τη θέλει τη διαδικασία του αλλά αξίζει εκατό τα εκατό! Και παλι ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από sweetlicious11, 19-2-12  
    πωπωωω..τέλεια φαίνεται...μμμ
    #
    Σχόλιο από despina1978, 23-2-12  
    .θελω να την κανω για τα κοριτσακια μου. σε παρακαλω πες μου , εχω ετοιμο ταχινι με μελι πως θα υπολογισω την δοσολογια???
    #
    Σχόλιο από stelia, 23-2-12  
    Τις έχω φτιάξει πολλές φορές!!!! Είναι καταπληκτική συνταγή!!!! ΄Εχει λίγο κόπο αλλά αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσετε!
    despina1978 μήν τις προσπαθήσεις με το έτοιμο ταχίνι με μέλι γιατί δεν θα είναι ωραίες!!!! Τις έχω δοκιμάσει! Να τις φτιάξεις με ταχίνι(σκέτη) και ζάχαρη όπως λέει η συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 8-3-12  
    Ειναι οντως πετυχημενη η συνταγη. Την εκανε η μαμα μου και τις καταβροχθισαμε!
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ταχινόπιτες. Είναι εξαιρετικές. Τις προτείνω ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από marimari, 18-9-12  
    Η εμφανιση της Κυπριακης ταχινοπιτας ειναι λιγο πιο διαφορετικη.Εκεινη ειναι πιο ζουμερη και πιο πλακε σε εμφανιση.Ψαχνω να βρω εκεινη την συνταγη.Μηπως καποιος την ξερει;
    #
    Σχόλιο από ΧριστιναΠ, 1-12-12  
    Απλά τέλειες
    #
    Σχόλιο από kikim, 20-3-13  
    ευχαριστω την ελιτα που εβαλε το βιντεακι του αντ1 με την αργυρω, διαβαζα την συνταγη στο σαιτ της και απο ενα σημειο και μετα κολλησα.Εψαχνα την εκτελεση πολυ καιρο την βρηκα εδω.Η συνταγη αυτη ειναι η ιδια σχεδον(μιση δοση μονο η μαγια ειναι ιδια).Η φωτογραφια που εχετε εδω δεν εχει σχεση με την συνταγη.θα την κανω και θα επανελθω για πιρουνακια.http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=_bx_m_g_y_lgbq_h_u=
    #
    Σχόλιο από kikim, 23-3-13  
    τις ηθελα λιγο πιο ζουμερες κατα τα αλλα ηταν τελειες ,μυρωδατες μαλακες και τραγανες ταυτοχρονα.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 19-3-14  
    Ειχα μια ελπιδα πως θα μοιαζουν με τις λατρεμενες ταχινοπιτες που επαιρνα οταν σπουδαζα απ'την Καμάρα στη Θεσ/νικη.Αν και δεν ηταν, ωστοσο ειναι πολυ νοστιμες.Το ζυμωμα το ανελαβε ο καλος μου ο αρτοπαρασκευαστης ενω στη γεμιση εβαλα ταχινι ολικης και με κακαο, οποτε μειωσα τη ζαχαρη.Χρειαστηκα επιπλεον αλευρι ενω μου περισσεψε αρκετη γεμιση,κατι που δε με χαλαει βεβαια

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sten254, 17-7-08  
    χωρισ την γεμιση ειναι ακριβωσ εκοινεσ οι πιτεσ που πολουν σe kαποια σουβλατζιδικα?
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 29-3-09  
    καμία σχέση :p
    #
    Σχόλιο από machi, 30-11-09  
    Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου εξηγήσετε λίγο τα βήματα 5 και 6 γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς γίνεται.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-11-09  
    machi ρίξε μια ματιά σε αυτο το blog που σου παραθέτω. Δείχνει με φώτο βήμα βήμα πως φτιάχνοναται. Θα σε βοηθήσει αρκετά.
    http://www.kopiaste.info/?p=171
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 30-11-09  
    machi, δε μπορώ να σου δώσω καλύτερη εξήγηση αλλά το site είναι ιδανικό για να καταλάβεις...
    #
    Σχόλιο από machi, 1-12-09  
    Ωραία θα δω τότε αυτό το site και πιστεύω με τις φωτογραφίες θα το καταλαβω καλύτερα. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από machi, 7-12-09  
    Τις έφτιαξα αλλά δυστυχώς μου βγήκαν λίγο σκληρές..από γεύσή ήταν ωραίες αλλά σκληρές τι μπορεί να φταίει?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 17-8-10  
    Αχ λατρεύω το ταχίνι και θα τις φτιάξω όπωσδήποτε!!!Αλλά θέλω να ρωτήσω αν αντί για ζάχαρη βάλουμε μέλι επειδή μαρέσει καλύτερα σαν συνδυασμός θα υπάρξει πρόβλημα?Και βασικά το θέμα είναι και πόση ποσότητα μελιού αντιστοιχεί στα 720 γρ. ταχινιού..
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-8-10  
    Νομίζω θα μπορέσεις να βάλεις... Αν πας στις "Μετατροπές" θα δεις πόσο μέλι αντιστοιχεί σε αυτή την ποσότητα ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 17-8-10  
    Δες εδώ: http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=3
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 22-8-10  
    Κεανίτα αν και λίγο αργά θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει με μέλι. Νομίζω όμως ότι δε θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα. Η ζάχαρη βοηθάει τις ταχινόπιτες να καραμελώσουν. Κάνε όμως μια προσπάθεια και περιμένουμε τα αποτελέσματα...
    #
    Σχόλιο από Anmil, 28-3-11  
    Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει? Δεν ασχολουμαι πολυ καιρο με την κουζινα γι'αυτο ισως να φανει κουτη η ερωτηση μου. Πως λιωνει η ζαχαρη μεσα στο ταχινι? Τα χτυπησα στο μιξερ για αρκετη ωρα αλλα η ζαχαρη δεν ελιωσε. Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από stelia, 28-3-11  
    Η ζάχαρη θα λυώσει με το ψήσιμο!!! Μή φοβάσαι! Φτιάχτες και θα σε αποζυμιώσουν!!! Είναι τέλειες!!!
    #
    Σχόλιο από Tess, 28-9-11  
    Η σύνταγή φαίνεται πολύ καλή και είναι ένα γλυκάκι που προσωπικά δεν έχω βρει ποτέ σε φούρνο στην Ελλάδα, παρόλο που είναι τέλειο. Μια ερώτηση μόνο: όταν λες 'κουταλιές φρούτου' εννοείς μεγάλες (σούπας) ή κουταλάκια (του γλυκού);
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 29-9-11  
    Tess το κουταλάκι του φρούτου είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκού και σούπας.
    Τα 6 κουταλάκια φρούτου τα προσθέτεις σταδιακά και ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείς. κάποιες φορές βάζω 6 άλλες 4 κλπ ανάλογα με το αλεύρι μου.
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 4-10-11  
    Tess, χαίρομαι πολύ που τελικά τις έφτιαξες και βγήκαν τόσο καλές! Η συνταγή είναι της πεθεράς μου από την Κύπρο και άρα τα συγχαρητήρια αξίζουν σε εκείνη και θα τα μεταβιβάσω!Καλοφάγωτες λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από viki, 17-4-14  
    Θέλω να ρωτήσω αν είναι έτσι η συνταγή να νιώθεις έντονα τη ζάχαρη στο στόμα, απ'ότι φαίνεται δεν έλιωσε καθόλου στο ψήσιμο γιατί στο χτύπημα δεν έλιωνε. Μήπως θα μπορούσα να βάλω άχνη ζάχαρη αν το ξαναπροσπαθήσω; Το πακέτο αλεύρι χωριάτικο τι βάρος έχει; 1κιλό; Τη ζύμη δεν μπορούσα να τη δουλέψω όπως το βίντεο με την Αργυρώ, μου άνοιγε και έβγαινε η γέμιση. Περίσσεψε πολύ γέμιση. Γευστικά μου άρεσε πάρα πολύ, είναι φοβερή συνταγή. Σίγουρα έκανα κάτι λάθος εγώ απλά θέλω να τα εντοπίσω και να την ξαναπροσπαθήσω.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anthi rodos, 5-3-12  
    teleia sintagi!! mirodates,,,afrates,,,kai pentanostimes!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelina
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasialis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis