Τέλεια και γρήγορη σοκολατόπιτα
Είναι απλή, εύκολη στη παρασκευή και στη γεύση κόλααααση ή μάλλον σοκοκόλαση!!!! Πιστέψτε με θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να μην ανοίγετε το φούρνο καθώς ψήνονται διότι θα "κάτσουν" , δηλαδή δεν θα φουσκώσουν όσο πρέπει! Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα στο μέγεθος του ταψιού και στις ατομικές θήκες. Αν το ψήσετε σε ταψί θέλει περίπου 30 λεπτά , αν το κάνετε με τις θήκες θέλει περίπου 20 -25 λεπτά. Βασίστηκα σε μια συνταγή που είχα βρει παλία στο internet.. ελπίζω να σας αρέσει όσο και σε εμένα!
Υλικά
-
50 gr μαργαρίνη
-
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 αυγά
-
1/2 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ.
-
3
Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο,τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
-
5
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε θήκες για muffins, γεμίζοντας κατά 3/4 (έτσι θα έχουμε ατομικά σοκολατοπιτάκια ή αλλιώς σουφλέ σοκολάτας. Μπορείτε μέσα στις θηκούλες να βάλετε και χαρτάκια για muffins - κάνουν τη μεταφορά τους πιο εύκολη και πρακτική.).
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς. (Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο θα πρέπει στο κέντρο του ταψιού/ στα φορμάκια η πίτα μας να έχει ανασηκωθεί πιο ψηλά από ότι στα τοιχώματα τότε είναι έτοιμο!!)
-
7
ΠροαιρετικάΓια την επικάλυψη της σοκολατόπιτας μπορείτε να ρίξετε γλάσο ή σταγόνες άσπρης/γάλακτος/μαύρης σοκολάτας απο τις οποίες λιώνεται 70 (περίπου) gr, σε bain marie, με 2-3 (περίπου) κουταλιές γάλα (ή εβαπορέ). Ακόμα για τους λάτρεις του μπισκότου και γενικά του πολύ γλυκού, μπορείτε να σπάσετε μερικά OREO'S στο μείγμα με τη λευκή σοκολάτα!
Σχόλια (9)
ζύμη και όχι από κομματάκια σοκολάτας που λιώνουν. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!