Τέλεια μανιταρόπιτα
Νοστιμότατη τάρτα με μανιτάρια. Την έχω φτιάξει πολλες φορές και έχω πάρει πολύ καλές κριτικές.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
800 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια
-
1/2 κ.γ ρίγανη
-
1/2 κ.γ κάρυ
-
4 αυγά
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. ένταμ τριμμένο ( ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλετε που να λιώνει)
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 ματσάκι ανηθο
-
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
-
3-4 κ.σ λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε στο λάδι το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 600 γρ. απο τα μανιτάρια, καιτην πιπεριά.
-
2
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το κάρυ.
-
3
Χτυπάμε με ενα πιρουνάκι την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
-
4
Τα ρίχνουμε στο μίγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
-
5
Στρώνουμε σε μια ταρτιέρα το φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση.
-
6
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και απλώνουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
-
7
Πασπαλίζουμε με το ένταμ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια (3)