Τέλεια μπιφτέκια ''εστιατορίου''
Τη συνταγή μου την έδωσε ένας γνωστός μου, που δουλεύει σε ταβέρνα. Είχα στο παρελθόν, προσπαθήσει πολλές φορές να φτιάξω μπιφτέκι που θυμίζει το έτοιμο, νόστιμο αλλα χωρίς πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά μπιφτέκι που τρώμε εξω και δεν είναι κέφτές. Αυτή η συνταγή είναι πράγματι το κάτι άλλο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη συνταγή, γίνονται πολύ νόστιμα!! Το μυστικό είναι να τα πατήσετε καλά πριν τα ψήσετε για να είναι λεπτά. Και επίσης το καθε μπιφτέκι πρέπει να είναι αρκετά μεγαλο σε διάμετρο.Εννοείται ότι γίνονται πολύ νόστιμα και γεμιστά με κασέρι. Καλή επιτυχία !!
Υλικά
-
750 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς διπλοπερασμένος στη μηχανή
-
250 γρ.αρνίσιος κιμάς διπλοπερασμένος στη μηχανή
-
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
-
1 ποτήρι αλεύρι
-
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
-
0.5 κουταλιά της σούπας πιπέρι
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Η παρασκευή των μπιφτεκιών είνα πολύ απλή!! Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.
-
2
Πλάθω με βρεγμένα χέρια τα μπιφτέκια σε μπαλάκια.
-
3
Τα βάζω στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον να δέσουν τα υλικά.
-
4
Λαδώνω ένα μεγάλο πιάτο και πατάω τα μπιφτέκια ένα ένα να απλώσουν και να γίνουν μεγάλα και λεπτά.
-
5
Έπειτα τα ψήνω στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα.
-
6
Προσοχή, δεν τα τηγανίζω, ούτε τα ψήνω στο φούρνο, γιατι γίνονται σα λάστιχο.
Σχόλια (13)