Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγαίνουν πάρα πολλά κουλούρια (εγώ έβγαλα 2 γεμάτες σακούλες μαγαζιού!)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 5-6 λεπτά).
-
2
Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
-
3
Χτυπάμε για 5' τα ασπράδια σε σφιχτη μαρέγκα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα.
-
4
Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς)και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Το ανακατεύουμε καλά (Προσοχή αφρίζει, να το έχουμε πάνω απο την λεκάνη).
-
5
Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικα.
-
6
Ρίχνουμε το αλέυρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με το χέρι κυκλικά. Δεν θέλει ζύμωμα, ανακατεύουμε μεχρι να πάρει μέσα το αλεύρι και να μη κολλάει η ζύμη.
-
7
Όταν η ζύμη ειναι έτοιμη, την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30' να ξεκουραστεί.
-
8
Πλάθουμε σε μικρα κουλουράκια (περίπου 28- 30 γρ) (φουσκώνουν πολύ).
-
9
Αλείφουμε με αυγό για ωραίο χρώμα.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στον αέρα για 15'.
Σχόλια