κύρια φωτογραφία συνταγής Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

ntina Tz
ntina Tz @cook_8499296
,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν πάρα πολλά κουλούρια (εγώ έβγαλα 2 γεμάτες σακούλες μαγαζιού!)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
200 κουλουράκια των 28 γρ
  1. 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  2. 8 βανίλιες
  3. 1 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  4. 40 γρ αμμωνία
  5. 960 γρ ζάχαρη
  6. 850 γρ βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 5-6 λεπτά).

  2. 2

    Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα.

  3. 3

    Χτυπάμε για 5' τα ασπράδια σε σφιχτη μαρέγκα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς)και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Το ανακατεύουμε καλά (Προσοχή αφρίζει, να το έχουμε πάνω απο την λεκάνη).

  5. 5

    Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το αλέυρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με το χέρι κυκλικά. Δεν θέλει ζύμωμα, ανακατεύουμε μεχρι να πάρει μέσα το αλεύρι και να μη κολλάει η ζύμη.

  7. 7

    Όταν η ζύμη ειναι έτοιμη, την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30' να ξεκουραστεί.

  8. 8

    Πλάθουμε σε μικρα κουλουράκια (περίπου 28- 30 γρ) (φουσκώνουν πολύ).

  9. 9

    Αλείφουμε με αυγό για ωραίο χρώμα.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στον αέρα για 15'.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

ntina Tz
ntina Tz @cook_8499296
στις
,ellada