κύρια φωτογραφία συνταγής Τέλεια ψωμάκια – Milinki
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 φακ. μαγια
  3. 1 φλ.τσ. χλιαρο νερό
  4. 250 ml λεμονάδα με ανθρακικό
  5. 1 κιλό αλεύρι περίπου
  6. 1 κ.γλ. αλατι
  7. 1 κ.σ. ζαχαρη
  8. Για τη σος
  9. 200 γρ. βουτυρο
  10. 1 κ.γλ. αλατι
  11. 3 κ.σ. αλευρι
  12. τυρί φέτα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη λεμονάδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει. Κάνετε μικρές μπάλες ισα με ένα καρύδι και τα τοποθετείται σε λαδωμένο ταψί κοντά –κοντά. Αφήνετε να φουσκώσουν.

  2. 2

    Λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και περιχύνετε τα ψωμακια. Τελος πασπαλίζετε με το τυρί.

  3. 3

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

georgia1
georgia1 @cook_8482080
Καλησπέρα! Πώς γίνονται τα ψωμάκια? τι θα πει milinki?

Από

dorian
dorian @cook_8497816
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα