Τέλειες Πατάτες Φούρνου
Πατάτες φούρνου με αλατοπίπερο και κονιάκ.
Υλικά
-
6-7 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
-
1 εώς 1 1/2 σφηνάκι κονιάκ
-
αλάτι χοντρό
-
φρεσκοτρμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις πατάτες σε μέτριο πυρέξ έτσι ώστε να καλύπτετε ο πάτος με μία στρώση πατάτες, όχι περισσότερες στρώσεις. Αν θέλουμε αντί για πυρέξ χρησιμοποιούμε ταψί αλλά το στρώνουμε με λαδόκολλα.
-
2
Βάζουμε αλάτι και λίγο πιπέρι, το κονιάκ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
-
3
Βάζουμε σπορέλαιο 1 εκατοστό από τον πάτο και γεμίζουμε με νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα έτσι ώστε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στις πατάτες να είναι πολύ μαλακές.
-
5
Αδειάζουμε σχεδόν όλο το υγρό από το πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.
-
6
Γυρίζουμε το φούρνο στο grill και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδισουν οι πατάτες.
-
7
Σερβίρονται ζεστές.
Σχόλια