κύρια φωτογραφία συνταγής Τέλειο εκμέκ
eleni_21
eleni_21 @cook_8528594
,

Είναι ενα πολυ νόστιμο γλυκάκι που όποιος το έχει δοκιμάσει έχει τρελαθεί...

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να το κάνουμε απ την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά...Καλή επιτυχία!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα περίπου
  1. 500 γρ κανταϊφι
  2. 5 φακελ. κρέμα στιγμής βανίλια
  3. 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  4. 125 γραμ. μαργαρίνη
  5. τρούφα ή τριμένο καρύδι
  6. για σιρόπι
  7. 4 ποτήρια μεγάλα νερό
  8. 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
  9. 1 φλούδα πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάλογα που θα φτιάξουμε το γλυκάκι. Εγώ το βάζω σε πυρέξ.

  3. 3

    Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κανταϊφι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΕΣΤΟ.

  4. 4

    Μετά χτυπάμε τις κρέμες με τα γάλατα και κάνουμε μια στρώση με όλη την κρέμα απάνω στο κανταϊφι.

  5. 5

    Μετά χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και κάνουμε την τελευταία στρώση. Εγώ στο τελείωμα βάζω τρούφα.

  6. 6

    Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

StaviPapa
StaviPapa @StaviPapa8
μμμμ.... ακούγεται πεντανόστιμο και πολύ εύκολο, έχω όμως μια απορία, τι είναι το ερμόλ? Ανυπομονώ για την απάντηση και φυσικά για την εκτέλεση (και όχι \"εκτέλεση\" ;-))

Από

eleni_21
eleni_21 @cook_8528594
στις
,