Τέλειο εκμέκ
Είναι ενα πολυ νόστιμο γλυκάκι που όποιος το έχει δοκιμάσει έχει τρελαθεί...
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να το κάνουμε απ την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά...Καλή επιτυχία!!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στους 180 βαθμούς.
-
2
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάλογα που θα φτιάξουμε το γλυκάκι. Εγώ το βάζω σε πυρέξ.
-
3
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κανταϊφι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΕΣΤΟ.
-
4
Μετά χτυπάμε τις κρέμες με τα γάλατα και κάνουμε μια στρώση με όλη την κρέμα απάνω στο κανταϊφι.
-
5
Μετά χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και κάνουμε την τελευταία στρώση. Εγώ στο τελείωμα βάζω τρούφα.
-
6
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)