Τέλειο γλάσο σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.9231
       
 
39 ψήφοι
Αντιγόνη, 02.03.11

Περιγραφή

Γλάσο σοκολάτας λεπτής επικάλυψης που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο - θυμίζει επαγγελματική επικάλυψη για κεράσματα, καριόκες, αλλά και τούρτες.
Τέλειο γλάσο σοκολάτας
photo: anniokm

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (όχι με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο - 55% είναι οκ)
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης ή μέλι
  • 5 κ.γ. νερό
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ανακατεύουμε τακτικά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα.
  3. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μίγμα. Δεν χτυπάμε δυνατά.
  4. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο όπως θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Όπως ανέφερα νωρίτερα, χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε: τούρτες, μικρά γλυκά, μπισκότα, καριόκες, εκλέρ, και οτιδήποτε άλλο θέλει σοκολατένια επικάλυψη.

 Το αποτέλεσμα που δίνει είναι μία λεπτή στρώση, με σατινέ όψη, που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο.

 Ό,τι περισσέψει μπαίνει στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιείται, αφού πρώτα το ζεστάνουμε για να "συνέλθει".

 Η συνταγή από την μετρ της σοκολάτας, Alice Medrich και το βιβλίο της, "Bitter Sweet"

Σχετικές συνταγές

Ganache creme Ganache creme
4.9231
       
       
(117)
Γλάσο σοκολάτας σατινέ Γλάσο σοκολάτας σατινέ
4.75
       
       
(8)
Γλάσο για  muffins Γλάσο για muffins
5
       
       
(1)

    54 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ioulita, 14-3-11  
    Φαινεται πολυ ευκολο.Με προβληματιζει ομως λιγο το νερο μεσα στη σοκολατα.Ψαχνω ενα γλασο που να γυαλιζει πανω στην τουρτα και φυσικα να απλωνεται ευκολα .Να μην στεγνωνει.Οπως οι σοκολατινες στα ζαχαροπλαστεια.θα το δοκιμασω παντως.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 15-3-11  
    ioulita μην φοβάσαι το νερό - αν μπει από την αρχή δεν χαλάει τη σοκολάτα. Πρόσεξε να μην βράσει το σιρόπι. Χαμηλή φωτιά και πριν λιώσει τελείως η σοκολάτα, απομακρύνεις και ανακατεύεις απαλά μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο. Είναι ακριβώς όπως αυτό που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία. Λεπτό και με σατινέ όψη που δεν σκληραίνει.Και κάτι άλλο: αφού το ρίξεις στην επιφάνεια της τούρτας, μην το πολυδουλέψεις με την σπάτουλα. Άστο να πέσει μόνο του και βοήθησέ το μόνο λίγο - έτσι διατηρείται καλύτερη η εμφάνισή του.
    #
    Σχόλιο από ioulita, 15-3-11  
    Αντιγονη σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση και τις διευκρινισεις.Θα το δοκιμασω λοιπον και θα επανερθω με πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 8-4-11  
    Αντιγόνη μου το γλάσσο σου είναι όντως πάρα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο!! Για γκανάς πήγαινα αλλά απέτυχα και είπα να δοκιμάσω τη δική σου συνταγή και πραγματικά με έσωσες! Το περίχυσα πάνω από τη παγωμένη τούρτα που έφτιαξα και που την είχα επικαλύψει με σαντιγύ αλλά έκανα τη χαζομάρα μετά να το πειράξω με τη σπάτουλα..Μέγα λάθος τελικά! Γιατί ήταν τόσο όμορφο και γυαλιστερό και μετά του χάλασα την όψη..Παραυτά όμως στη γεύση είναι φοβερό και δε σε μπουχτίζει. Επίσης να προσθέσω ότι επειδή δεν είχα βούτυρο αγελάδος έβαλα βούτυρο τύπου βιτάμ. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 8-4-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τι κρίμα που το πέρασες με τη σπάτουλα!! Έχασε τη γυαλάδα του...Αν το είχες ρίξει χλιαρό και σιγά σιγά, θα την είχε καλύψει μία χαρά την τούρτα και θα είχε μείνει σατινέ..Δεν πειράζει!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 9-5-11  
    χρειαζομουν γκαναζ αλλα δεν ειχα κρεμα γαλακτος,δεν πειραζει κ αυτο το γλασσο εκανε πολυ ωραια δουλεια!γυαλιστερο κ λειο απλωθηκε ομοιομορφα κ δεν ηταν υπερβολικα αραιο να τρχει κ να χυνεται απο το γλυκο!με το δαχτυλο που δοκιμασα οσο ηταν ζεστο με χαλασε το αγελαδινο βουτυρο αλλα επανω στο κεικ οταν παγωσε δεν εχει καμια μυρωδια.πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από pappael, 4-7-11  
    Συγχαρητηρια!!!!πραγματικα εκπληκτικο γλασο!!!μολις το εφτιαξα!ηθελα να κανω μια τουρτα για τον παιδικο σταθμο για τα πρωτα γενεθλια των διδυμων κοριτσιων μου!!!κ βγηκε τελειο!αφου εβλεπα το προσωπο μου στην τουρτα!τοσο γυαλιστερο ηταν!!!δεν χρησιμοποιησα καθολου σπατουλα.απλα το εχυνα λιγο λιγο στην μεση της τουρτας κ αυτο μονο του διαχεώταν ομοιομορφα γυρω γυρω!σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 4-11-11  
    Έβαλα τη μιση κουβερτούρα και το μισο βούτυρο, όχι αγελάδος αλλά μαργαρίνη, μέλι έβαλα το διπλάσιο και αντικατέστησα το νερό με γάλα. Και αφού χάλασα όλη την συνταγη...έβαλα και μια κουταλιά μερέντα μέσα!! Μάλλον είχα όρεξη για πειράματα...αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!! Όπως και να'χει η συνταγή είναι ότι πρέπει αν θέλεις να φτιάξεις γλάσο χωρίς κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 5-11-11  
    chrisko, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, αλλά...μάλλον δεν τα αξίζω! Δημιούργησες μία νέα συνταγή!! :-)) Όσο για αυτό που λες στο τέλος, στόχος εδώ δεν είναι μία "light" συνταγή όπου αντικαθιστάς την κρέμα με νερό. Είναι ιδιαίτερα μελετημένη για να εξασφαλίζει το ιδανικό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά παίζουν το δικό τους ρόλο!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 6-11-11  
    Μάλλον με παρεξήγησες, δεν θεωρώ την συνταγή σου κάτι σαν light εκδοχη γλάσσου. Με συγχωρείς αν σε πρόσβαλε με κάποιον τρόπο αυτό που έγραψα. Το σχόλιο μου ήταν θετικό...Δεν ξερω πραγματικα που διαχωρίζεται μια παραλλαγή απο μια νέα συνταγή, εγώ θεώρησα σωστό να αφήσω εδώ το σχόλιο και την μετατροπή που έκανα γιατί όπως και να'χει στην συνταγή σου βασίστηκα. Τα πηρουνάκια δεν τα "χάρισα" η συνταγή μου άρεσε και σίγουρα θα την χρησιμοποιήσω και όπως έχει. :)
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 6-11-11  
    Καλέ δεν σε παρεξήγησα, ούτε προσβλήθηκα από κάτι που έγραψες!! Μία επεξήγηση έκανα, με αφορμή την αναφορά σου στη μη χρήση κρέμας!! Το κατάλαβα ότι ήταν θετική η κριτική σου (αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και με τις αρνητικές κριτικές) και είπα χιουμοριστικά ότι δημιούργησες μία νέα συνταγή! Σε ευχαριστώ που δοκίμασες τη συνταγή και θεωρώ πραγματικά σημαντικό να πειραματιζόμαστε με ό,τι δοκιμάζουμε!
    #
    Σχόλιο από tia, 7-12-11  
    πραγματικα ειναι πολυ καλο το γλασο αυτο ,το δοκιμασα και με λευκη και με μαυρη σοκολατα.Στην μαυρη σοκολατα εγινε λιγο πιο μαλακο.Το εριξα πανω απο κεικ , πανω απο βασιλοπιτα και τελος σε τουρτα και το αφησα να κυλησει οπως γραφεις στις οδηγιες, δεν το ακουμπησα καθόλου... :) θα ήθελα να ρωτήσω
    1)μπορει να μπει σε τουρτα πανω απο σαντιγυ ή βουτυρόκρεμα χωρίς να χαλασει το αποτελεσμα?
    2)με βιταμ εχει καποια διαφορα στην οψη ή στην γυαλαδα?
    5 πηρουνακια για την μεγαλη ευκολια!!
    #
    Σχόλιο από pan1975, 3-1-12  
    Τέλειο! Το χρησιμοποίησα για επικάλυψη σε βασιλόπιτα. Ακολούθησα τις οδηγίες δηλ. το άφησα να "πέσει" μόνο του και έγινε πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 9-1-12  
    Αυτη τη φορά το έκανα κανονικά...σχεδόν! :) Μου έλλειπε το βούτυρο αγελάδος...Κυριακή σήμερα...οπότε έβαλα μαργαρίνη. Το χρησιμοποίησα σε εκλεράκια. Είναι απλά τέλειο, όπως το περιγράφεις!!
    #
    Σχόλιο από MariaMal, 15-1-12  
    Πανεύκολο, γρήγορο και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε εύχαριστώ! Το έβαλα σε κέικ.
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 13-2-12  
    Τέλειο Τέλειο Τέλειο!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ μου τούρτα και πολύ φοβόμουν για το αποτέλεσμα.. Κι όμως το αποτέλεσμα καταπληκτικό!! Σαν επαγγελματική! Νόστιμο, ελαφρώς μαλακό και απλώνεται πολύ εύκολα! Συγχαρητήρια!! Σίγουρα θα το ξαναχρησιμοποιήσω!! Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα κι εγώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 14-2-12  
    Τέλειο αποτέλεσμα,μπράβο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από koumpara, 22-5-12  
    Είναι το τέλειο Γλασο σοκολάτας για τούρτες! Το έφτιαξα και τρέλαθηκα με το επαγγελματικό αποτέλεσμα της τούρτας μου! Συγχαρητήρια!

    #
    Σχόλιο από koumpara, 3-6-12  
    #
    Σχόλιο από stavm, 6-10-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    48 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ioulita, 14-3-11  
    Φαινεται πολυ ευκολο.Με προβληματιζει ομως λιγο το νερο μεσα στη σοκολατα.Ψαχνω ενα γλασο που να γυαλιζει πανω στην τουρτα και φυσικα να απλωνεται ευκολα .Να μην στεγνωνει.Οπως οι σοκολατινες στα ζαχαροπλαστεια.θα το δοκιμασω παντως.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 15-3-11  
    ioulita μην φοβάσαι το νερό - αν μπει από την αρχή δεν χαλάει τη σοκολάτα. Πρόσεξε να μην βράσει το σιρόπι. Χαμηλή φωτιά και πριν λιώσει τελείως η σοκολάτα, απομακρύνεις και ανακατεύεις απαλά μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο. Είναι ακριβώς όπως αυτό που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία. Λεπτό και με σατινέ όψη που δεν σκληραίνει.Και κάτι άλλο: αφού το ρίξεις στην επιφάνεια της τούρτας, μην το πολυδουλέψεις με την σπάτουλα. Άστο να πέσει μόνο του και βοήθησέ το μόνο λίγο - έτσι διατηρείται καλύτερη η εμφάνισή του.
    #
    Σχόλιο από ioulita, 15-3-11  
    Αντιγονη σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση και τις διευκρινισεις.Θα το δοκιμασω λοιπον και θα επανερθω με πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 8-4-11  
    Αντιγόνη μου το γλάσσο σου είναι όντως πάρα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο!! Για γκανάς πήγαινα αλλά απέτυχα και είπα να δοκιμάσω τη δική σου συνταγή και πραγματικά με έσωσες! Το περίχυσα πάνω από τη παγωμένη τούρτα που έφτιαξα και που την είχα επικαλύψει με σαντιγύ αλλά έκανα τη χαζομάρα μετά να το πειράξω με τη σπάτουλα..Μέγα λάθος τελικά! Γιατί ήταν τόσο όμορφο και γυαλιστερό και μετά του χάλασα την όψη..Παραυτά όμως στη γεύση είναι φοβερό και δε σε μπουχτίζει. Επίσης να προσθέσω ότι επειδή δεν είχα βούτυρο αγελάδος έβαλα βούτυρο τύπου βιτάμ. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 8-4-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τι κρίμα που το πέρασες με τη σπάτουλα!! Έχασε τη γυαλάδα του...Αν το είχες ρίξει χλιαρό και σιγά σιγά, θα την είχε καλύψει μία χαρά την τούρτα και θα είχε μείνει σατινέ..Δεν πειράζει!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 9-5-11  
    χρειαζομουν γκαναζ αλλα δεν ειχα κρεμα γαλακτος,δεν πειραζει κ αυτο το γλασσο εκανε πολυ ωραια δουλεια!γυαλιστερο κ λειο απλωθηκε ομοιομορφα κ δεν ηταν υπερβολικα αραιο να τρχει κ να χυνεται απο το γλυκο!με το δαχτυλο που δοκιμασα οσο ηταν ζεστο με χαλασε το αγελαδινο βουτυρο αλλα επανω στο κεικ οταν παγωσε δεν εχει καμια μυρωδια.πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από pappael, 4-7-11  
    Συγχαρητηρια!!!!πραγματικα εκπληκτικο γλασο!!!μολις το εφτιαξα!ηθελα να κανω μια τουρτα για τον παιδικο σταθμο για τα πρωτα γενεθλια των διδυμων κοριτσιων μου!!!κ βγηκε τελειο!αφου εβλεπα το προσωπο μου στην τουρτα!τοσο γυαλιστερο ηταν!!!δεν χρησιμοποιησα καθολου σπατουλα.απλα το εχυνα λιγο λιγο στην μεση της τουρτας κ αυτο μονο του διαχεώταν ομοιομορφα γυρω γυρω!σε ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 5-11-11  
    chrisko, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, αλλά...μάλλον δεν τα αξίζω! Δημιούργησες μία νέα συνταγή!! :-)) Όσο για αυτό που λες στο τέλος, στόχος εδώ δεν είναι μία "light" συνταγή όπου αντικαθιστάς την κρέμα με νερό. Είναι ιδιαίτερα μελετημένη για να εξασφαλίζει το ιδανικό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά παίζουν το δικό τους ρόλο!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 6-11-11  
    Μάλλον με παρεξήγησες, δεν θεωρώ την συνταγή σου κάτι σαν light εκδοχη γλάσσου. Με συγχωρείς αν σε πρόσβαλε με κάποιον τρόπο αυτό που έγραψα. Το σχόλιο μου ήταν θετικό...Δεν ξερω πραγματικα που διαχωρίζεται μια παραλλαγή απο μια νέα συνταγή, εγώ θεώρησα σωστό να αφήσω εδώ το σχόλιο και την μετατροπή που έκανα γιατί όπως και να'χει στην συνταγή σου βασίστηκα. Τα πηρουνάκια δεν τα "χάρισα" η συνταγή μου άρεσε και σίγουρα θα την χρησιμοποιήσω και όπως έχει. :)
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 6-11-11  
    Καλέ δεν σε παρεξήγησα, ούτε προσβλήθηκα από κάτι που έγραψες!! Μία επεξήγηση έκανα, με αφορμή την αναφορά σου στη μη χρήση κρέμας!! Το κατάλαβα ότι ήταν θετική η κριτική σου (αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και με τις αρνητικές κριτικές) και είπα χιουμοριστικά ότι δημιούργησες μία νέα συνταγή! Σε ευχαριστώ που δοκίμασες τη συνταγή και θεωρώ πραγματικά σημαντικό να πειραματιζόμαστε με ό,τι δοκιμάζουμε!
    #
    Σχόλιο από tia, 7-12-11  
    πραγματικα ειναι πολυ καλο το γλασο αυτο ,το δοκιμασα και με λευκη και με μαυρη σοκολατα.Στην μαυρη σοκολατα εγινε λιγο πιο μαλακο.Το εριξα πανω απο κεικ , πανω απο βασιλοπιτα και τελος σε τουρτα και το αφησα να κυλησει οπως γραφεις στις οδηγιες, δεν το ακουμπησα καθόλου... :) θα ήθελα να ρωτήσω
    1)μπορει να μπει σε τουρτα πανω απο σαντιγυ ή βουτυρόκρεμα χωρίς να χαλασει το αποτελεσμα?
    2)με βιταμ εχει καποια διαφορα στην οψη ή στην γυαλαδα?
    5 πηρουνακια για την μεγαλη ευκολια!!
    #
    Σχόλιο από pan1975, 3-1-12  
    Τέλειο! Το χρησιμοποίησα για επικάλυψη σε βασιλόπιτα. Ακολούθησα τις οδηγίες δηλ. το άφησα να "πέσει" μόνο του και έγινε πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 9-1-12  
    Αυτη τη φορά το έκανα κανονικά...σχεδόν! :) Μου έλλειπε το βούτυρο αγελάδος...Κυριακή σήμερα...οπότε έβαλα μαργαρίνη. Το χρησιμοποίησα σε εκλεράκια. Είναι απλά τέλειο, όπως το περιγράφεις!!
    #
    Σχόλιο από MariaMal, 15-1-12  
    Πανεύκολο, γρήγορο και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε εύχαριστώ! Το έβαλα σε κέικ.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 14-2-12  
    Τέλειο αποτέλεσμα,μπράβο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από koumpara, 22-5-12  
    Είναι το τέλειο Γλασο σοκολάτας για τούρτες! Το έφτιαξα και τρέλαθηκα με το επαγγελματικό αποτέλεσμα της τούρτας μου! Συγχαρητήρια!

    #
    Σχόλιο από koumpara, 3-6-12  
    #
    Σχόλιο από stavm, 6-10-12  
    #
    Σχόλιο από Mahi R., 8-11-12  
    Aπλα ΤΕΛΕΙΟ...απίστευτη γυαλάδα, γεύση και κρούστα σοκολάτας.
    Καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς το στρωσιμό του. Ευχαριστώ πολύ!!
    ΥΣ. Τελειο γλασο όχι μόνο για τούρτες, κάλυψα κάτι καρυδάτα σκετη τρέλα..θα το δοκιμάσω και σε κουραμπιέδες σίγουρα...μη σας πω και σε μελομακάρονα μια και πλησιάζει ο καιρός τους.
    #
    Σχόλιο από mort, 15-11-12  
    πολυ ωραία όψη. έκανε τη τουρτα να φαινεται λαχταριστη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από martinaki, 21-1-13  
    Με λευκή σοκολάτα γίνεται; Βγαίνει καλό;
    #
    Σχόλιο από gali17, 10-9-13  
    Για μια μικρη τουρτα σε σχημα καρδιας,μπορω να χρησιμοποιησω τη μιση δοση? Ή δε θα ειναι αρκετο το γλασο μου?
    #
    Σχόλιο από γιώρκα, 15-10-13  
    Βρε παιδιά τι γίνεται με αυτό το γλάσο; Πολύ εύκολο στην παρασκευή, τέλειο στην εμφάνιση αλλά όταν μπήκε στο ψυγείο έχασε τη γυαλάδα του και πήρε μια ματ όψη! Χάθηκε όλη του η ομορφιά. Γιατί μου συνέβηκε αυτό; Αραγε να φταίει το φυτικό βούτυρο;

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chrisko, 4-11-11  
    Έβαλα τη μιση κουβερτούρα και το μισο βούτυρο, όχι αγελάδος αλλά μαργαρίνη, μέλι έβαλα το διπλάσιο και αντικατέστησα το νερό με γάλα. Και αφού χάλασα όλη την συνταγη...έβαλα και μια κουταλιά μερέντα μέσα!! Μάλλον είχα όρεξη για πειράματα...αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!! Όπως και να'χει η συνταγή είναι ότι πρέπει αν θέλεις να φτιάξεις γλάσο χωρίς κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 13-2-12  
    Τέλειο Τέλειο Τέλειο!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ μου τούρτα και πολύ φοβόμουν για το αποτέλεσμα.. Κι όμως το αποτέλεσμα καταπληκτικό!! Σαν επαγγελματική! Νόστιμο, ελαφρώς μαλακό και απλώνεται πολύ εύκολα! Συγχαρητήρια!! Σίγουρα θα το ξαναχρησιμοποιήσω!! Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα κι εγώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από onyx_girl, 31-12-12  
    Έβαλα περίπου 130 γρ. μαργαρίνη και μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (γιατί τόσο είχα μόνο) και όλα τα λοιπά υλικά σύμφωνα με τη συνταγή προσθέτοντας κι ένα σφηνάκι γάλα φρέσκο!!!
    Απίστευτο το γλάσο! Το μισό φαγώθηκε με το κουτάλι πριν προλάβω να το βάλω στο κέικ μου.... Τέλειο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 253 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της yiafo
    Τούρτες και Παρελκόμενα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko
    Τα πάντα για τις τούρτες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Γλάσα-επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της celest