Τέλειο γλυκό με πανακότα και βάση μπισκότου
'Ενα ελαφρύ και πανεύκολο γλυκό με πανακότα που θυμίζει τσιζκέϊκ.
Υλικά
-
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Digestive
-
250 γρ μαργαρίνη
-
2 πακέτα του εμπορίου για πανακότα με σιρόπι καραμέλα
-
Όσο γάλα γράφει το πακέτο για την πανακοτα
-
2 μπάρες καραμελωμένα αμύγδαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο.
-
2
Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα σιγά σιγά όσο χρειαστεί ώστε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα αλλά χωρίς να λασπώσει. (συνήθως χρειάζεται λίγο λιγότερο απο τα 250γρ)
-
3
Στη συνέχεια τα στρώνουμε (περίπου 1-2 εκ. ύψος) σε ένα μεγαλούτσικο ταψι και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Έπειτα φτιάχνουμε την πανακότα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και την αφήνουμε κανένα δεκαλεπτο να κρυώσει.
-
5
Βγάζουμε το ταψί με τη βάση απο το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω την πανακότα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
-
6
Τέλος απλώνουμε από πάνω το σιρόπι καραμέλα που υπηρχε στο πακέτο της πανακότας και αφού σπάσουμε τις μπάρες με τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια τα ρίχνουμε από πάνω και έτοιμο το γλυκό.
Σχόλια (3)