glamshine
glamshine @cook_8453579

Αυθεντικό ιταλικό τυραμισού που δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν βάλουμε περισσότερο ποτό στο μείγμα των αυγών τότε η κρέμα θα βγει πολύ νερουλή. Μην απογοητευτείτε βάλτε το τυραμισού στην κατάψυξη και κεράστε το σαν παγωτό. Θα ξετρελλαθούν!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 -25 κομμάτια
  1. 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  2. 1 κουτί σαντιγύ σε σκόνη (διπλή συσκευασία)
  3. 500 gr Philadelphia ή Mascarpone
  4. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  5. 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Marsala ή άλλο ποτό πχ amaretto
  6. Καφέ στιγμιαίο
  7. Κακάο για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί για 7 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ποτό και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπάμε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών (αφού έχει κρυώσει ΟΧΙ καυτό). Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγύ ανακατεύοντας πολύ καλά και κυκλικά ώστε να αφρατέψει.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο Pyrex απλώνουμε στον πάτο τα σαβουαγιάρ αφού τα έχουμε μουσκέψει στον καφέ. Στον καφέ μπορούμε να βάλουμε και λίγο ποτό. Βάζουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε με σαβουαγιάρ και κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

mafalda22
mafalda22 @cook_8466631
fainetai oraia sintagi alla den prokeitai gia tin authentiki syntagi tou tiramisu. sygnomi gia ta greeklish mou, otan tha tin ftiakso tha epaneltho gia tin vathmologia. euxaristo!

Από

glamshine
glamshine @cook_8453579
στις