Τέλειο, τραγανό κουνελάκι
Μοναδική συνταγή προερχόμενη από το Essex της Αγγλίας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα πριν βγάλουμε το κρέας από το τηγάνι, ρίχουμε μέσα ένα κλωναράκι δεντρολίβανο για να πάρει το λάδι την μυρωδιά του. Η πηγή της συνταγής μου είναι μια Αγγλική εκπομπή μαγειρικής.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, το κρασί, λαδάκι και 1 σκόρδο.
-
2
Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 1/2 ώρα σε σιγανή φωτιά, ώσπου το κρέας του κουνελιού να μαλακώσει καλά.
-
3
Έπειτα το βγάζουμε από την κατσαρόλα και περνάμε τα κομμάτια του κουνελιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος απο τη φρυγανιά, στην οποία έχουμε ρίξει παρμεζάνα και λίγο θυμάρι.
-
4
Τηγανίζουμε τα κομμάτια σε μπόλικο καυτό λάδι, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
Σχόλια (7)