Τεμπέλικη Τυρόπιτα (χωρίς φύλλο)

Bαθμολογία: 4.7073
       
 
123 ψήφοι
Ναυσικά, 22.06.07

Περιγραφή

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα που την λετρεύουν όλοι! Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις!
Τεμπέλικη Τυρόπιτα (χωρίς φύλλο)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, κασέρι ή ό,τι άλλο έχει το ψυγείο μας)
  • λίγο πιπέρι
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία: Πίτες με τυρί
    Μέθοδος: Φούρνου
    Δυσκολία: Εύκολο
    Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Γιαούρτι , Γάλα
    Κόστος:
    (6 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (7 ψήφοι)
    Προετοιμασία: 13' (3 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: 28' (3 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Λιώνω τη φέτα με ένα πηρούνι και τρίβω τα άλλα τυριά.
    2. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος, ρίχνω τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
    3. Βάζω το μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ και από πάνω ρίχνω γραβιέρα ή κασέρι για να κάνει ωραία κρούστα.
    4. Ψήνω στους 180 για περίπου μισή ώρα, μέχρι η πίτα να πάρει πάνω-κάτω ένα χρυσό χρώμα.

    Σχετικές συνταγές

      179 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-11-07  
      Επειδή πρόσφατα επισκέφτηκα την Κεφαλονιά, ανακάλυψα ότι αυτή την συνταγή την έχουν ως παραδοσιακή και την ονομάζουν "ξεβράκωτη τυρόπιττα". Το προσθέτω λοιπόν, ως λαογραφικό σχόλιο! :)
      #
      Σχόλιο από sidarieva, 11-11-07  
      μπορείς να την εμπλουτίσεις με φρέκσο ψιλοκομμένο κρεμμυδακι, με ψιλοκομμένο άνιθο ή μαιντανο. Και για μεγαλύτερη...κατάχρηση με κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν!!
      #
      Σχόλιο από karpanboula, 5-11-08  
      ειναι τελειαααα!!!
      #
      Σχόλιο από xaroula, 7-11-08  
      ειπα να την φτιαξω να συνοδεψει τις φακες που εφτιαξα αλλα αυτη εγινε τοσο νοστιμη που δεν βλεπω να τρωνε το φαγητο!!Η μονη αλαγη που εκανα ηταν οτι εβαλα λαδι αντι βουτυρο,απο τυρια χρησιμοποιησα φετα,κεφαλογραβιερα,πεκορινο και γκουντα απο τα δυο τελευταια εριξα και απο πανω.μπραβο Ναυσικα γρηγορη και πεντανοστιμη!!
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 7-11-08  
      Χαρούλα μου, χαίρομαι που σας άρεσε! Κι εγώ τη φτιάχνω συνήθως όταν δεν μου πολυαρέσει το φαγητό και καλά συνοδευτικό, χιχιχιχιχι! Και το ρεγκάτο του πάει πολύ πάντως!
      #
      Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-11-08  
      Αααχχχ!!!! Τέλεια....υπέροχη, έβαλα και εγώ λαδάκι αντί για βούτυρο και με βόλεψε γιατί δεν χρησιμοποίησα μίξερ, γρήγορη και νοστιμότατη, την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη πιο πολύ φέτα της πάει πάρα πολύ:)
      Ευχαριστώ!
      #
      Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-11-08  
      Υ.Γ Θα μπορούσες να της δώσεις ένα άλλο όνομα όπως πχ. Tρέντυ Κοσμιρή (Κασόπιτα)
      αχαχαχααχαχαχαχαχαχα ίδια είναι πάνω κάτω απλά έχει τα "νέα περίεργα" τυριά.
      Έχω έμπνευση:P
      #
      Σχόλιο από mitsaki, 17-11-08  
      Είναι τέλεια!Εγώ πρόσθεσα ζαμπόν γαλοπούλας, μαιντανό και λίγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο!!!
      #
      Σχόλιο από mitsaki, 17-11-08  
      Α , και έβαλα ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.Τέλεια!
      #
      Σχόλιο από καρλιτα, 10-12-08  
      τελοια μπραβω το σπιτι μοσχομυριζει εγω δεν εβαλα πιπερι γιατι ηθελα να εχει την μυρωδια απο το μοσχοκαρυδο και θα την προτινα για γιορτινο τραπεζι και θα την εβαζα σε ατομικα φορμακια η της φορμες για τα μαφινς.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-12-08  
      Καρλίτα, χαίρομαι που σας άρεσε! Μοσχοκάρυδο, ε? Δεν το είχα σκεφτεί! Πάντως το έχω κάνει σε ατομικά βάζοντας φαρίν-απ ή μπέικιν για να φουσκώσουν περισσότερο, και είχε γίνει μούρλια!
      #
      Σχόλιο από καρλιτα, 10-12-08  
      ναυσικα μου για πες μου οταν το ειχα στο φουρνο ειχε φουσκοσει μολις το εβγαλα μου εκατσε γιατι ?το εβγαλα αμεσως μηπως επρεπε να το αφησω για λιγο.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-12-08  
      Καρλίτα μου, έτσι κάνει, δεν την έβγαλες εσύ νωρίτερα. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τα τυριά, πόσο να φουσκώσουν τα έρμα???
      #
      Σχόλιο από sonrisa, 10-12-08  
      Ναυσικά σίγουρα θα είναι νόστιμη και η δικιά σου, απλά θα παραθέσω τη συνταγή της Αργυρώς που την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν έχει λάδι ούτε βούτυρο στο μείγμα. Λοιπόν, τα υλικά είναι: 1/2 κιλό φέτα, 1/4 μανούρι ή ανθότυρο, 4 αυγά, 1/2 λίτρο γάλα, 200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό, 1,5 κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι, πιπέρι και τέλος 1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και τριμ.φρυγ.Ψήσιμο στους 180 για 45΄περίπου. Αλάτι εννοείται μη βάλετε, αρκούν τα τυριά. Εγώ με μανούρι και φέτα τη δοκίμασα και είναι φανταστική.
      #
      Σχόλιο από annakonda, 15-12-08  
      Δεν ξέρω γιατί, ήταν πολύ νόστιμη, αλλά δε με ξετρέλλανε... Θα την ήθελα πιο φουσκωτή, ίσως λίγο πιο ψωμένια. Πάντως σε όλους τους υπόλοιπους άρεσε πάρα πολύ, άρα μάλλον είναι θέμα γούστου.
      #
      Σχόλιο από sonrisa, 15-12-08  
      annakonda απ΄όσο ξέρω, η τυρόπιτα αυτή δεν πρέπει να είναι φουσκωτή, αλλά χαμηλή σε ύψος γι΄αυτό το λόγο τη βάζουμε και σε μεγάλο ταψί. Είναι η πιο εύκολη τυρόπιτα που μπορείς να κάνεις. Επίσης, όλα τα υλικά, χωρίς το αλεύρι μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν γέμιση για κανονική τυρόπιτα με φύλλο (έτοιμο ή σπιτικό). Σίγουρα θα είναι πολύ πολύ νόστιμη και έτσι!
      #
      Σχόλιο από STAFASA, 15-12-08  
      Καλημέρα, την έφτιαξα χθες το βράδυ όπως ακριβώς λέει η συνταγή και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε ούτε ένα κομματάκι για να πάρω μαζί μου στη δουλειά. Μάλλον πρέπει να κάνω διπλή δόση για να φτιάχνω το μεγάλο ταψί του φούρνου. Μπράβο Ναυσικά, να' σαι καλά. Εύκολη, γρήγορη και προπαντώς γευστικότατη.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 15-12-08  
      Annakonda, η αλήθεια είναι ότι αν περίμενες κάτι ψωμένιο...δικαίως απογοητεύτηκες. Είναι πολύ "τυρένια" τυρόπιτα...
      STAFASA, χαίρομαι που σας άρεσε, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη λύση αφού θέλει μισή ώρα για να φτιαχτεί και να ψηθεί! Ειδικά όταν είναι ζεστή.... τρώω όλο το πυρέξ μόνη μου!
      #
      Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-09  
      Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμηηηη!!!
      Ευχαριστούμε.
      #
      Σχόλιο από flora, 26-2-09  
      Αλήθεια, σ΄ αυτή τη δόση, τι ποσότητα τυριών βάζετε? 500 γρ. περίπου?
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

      122 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-11-07  
      Επειδή πρόσφατα επισκέφτηκα την Κεφαλονιά, ανακάλυψα ότι αυτή την συνταγή την έχουν ως παραδοσιακή και την ονομάζουν "ξεβράκωτη τυρόπιττα". Το προσθέτω λοιπόν, ως λαογραφικό σχόλιο! :)
      #
      Σχόλιο από karpanboula, 5-11-08  
      ειναι τελειαααα!!!
      #
      Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-11-08  
      Υ.Γ Θα μπορούσες να της δώσεις ένα άλλο όνομα όπως πχ. Tρέντυ Κοσμιρή (Κασόπιτα)
      αχαχαχααχαχαχαχαχαχα ίδια είναι πάνω κάτω απλά έχει τα "νέα περίεργα" τυριά.
      Έχω έμπνευση:P
      #
      Σχόλιο από annakonda, 15-12-08  
      Δεν ξέρω γιατί, ήταν πολύ νόστιμη, αλλά δε με ξετρέλλανε... Θα την ήθελα πιο φουσκωτή, ίσως λίγο πιο ψωμένια. Πάντως σε όλους τους υπόλοιπους άρεσε πάρα πολύ, άρα μάλλον είναι θέμα γούστου.
      #
      Σχόλιο από sonrisa, 15-12-08  
      annakonda απ΄όσο ξέρω, η τυρόπιτα αυτή δεν πρέπει να είναι φουσκωτή, αλλά χαμηλή σε ύψος γι΄αυτό το λόγο τη βάζουμε και σε μεγάλο ταψί. Είναι η πιο εύκολη τυρόπιτα που μπορείς να κάνεις. Επίσης, όλα τα υλικά, χωρίς το αλεύρι μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν γέμιση για κανονική τυρόπιτα με φύλλο (έτοιμο ή σπιτικό). Σίγουρα θα είναι πολύ πολύ νόστιμη και έτσι!
      #
      Σχόλιο από STAFASA, 15-12-08  
      Καλημέρα, την έφτιαξα χθες το βράδυ όπως ακριβώς λέει η συνταγή και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε ούτε ένα κομματάκι για να πάρω μαζί μου στη δουλειά. Μάλλον πρέπει να κάνω διπλή δόση για να φτιάχνω το μεγάλο ταψί του φούρνου. Μπράβο Ναυσικά, να' σαι καλά. Εύκολη, γρήγορη και προπαντώς γευστικότατη.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 15-12-08  
      Annakonda, η αλήθεια είναι ότι αν περίμενες κάτι ψωμένιο...δικαίως απογοητεύτηκες. Είναι πολύ "τυρένια" τυρόπιτα...
      STAFASA, χαίρομαι που σας άρεσε, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη λύση αφού θέλει μισή ώρα για να φτιαχτεί και να ψηθεί! Ειδικά όταν είναι ζεστή.... τρώω όλο το πυρέξ μόνη μου!
      #
      Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-09  
      Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμηηηη!!!
      Ευχαριστούμε.
      #
      Σχόλιο από paprica, 3-3-09  
      Μπράβο Ναυσικά, πολύ νόστιμη, έχω 15 λεπτά που την έβγαλα από τον φούρνο και ήδη τα πιτσιρίκια έφαγαν τη μισή!!! (ελπίζω να μείνει να τους βάλω στο σχολείο αύριο)
      #
      Σχόλιο από Billie, 6-3-09  
      Πολύ νόστιμη και γρήγορη αυτή η τυρόπιτα!Δεν έβαλα βούτυρο,χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο και από τυριά φέτα και γραβιέρα μέσα και για κρούστα γκούντα.Θα την ξαναφτιάξω με ρεγκάτο που είναι το αγαπημένο τυρί του μικρού μου.Μπράβο Ναυσικά!
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 6-3-09  
      Χαίρομαι τόσο πολύ που σας αρέσει η πιτούλα! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!
      #
      Σχόλιο από angy, 19-3-09  
      Ναυσικα ειναι πολυ νοστιμη και πανευκολη η τεμπελοτυροπιτουλα σου.Απο εδω και περα θα την συμπεριλαβω στις συνταγες μου.Μας αρεσε πολυ.Και πολυ ωραια εμφανιση.
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
      Σούπερ τέλεια η τυροπιτούλα! Την φτιάξαμε σήμερα και συνόδεψε τη φάβα μας. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και νόστιμη και τυρένια. Ο τέλειος συνδιασμός δηλαδή!
      #
      Σχόλιο από Zouzouna, 18-4-09  
      SUPER!!!! Den exo tipota allo na po....KALO PASXA
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 18-4-09  
      Να είσαι καλά Ζουζούνα, καλοφάγωτη και καλό Πάσχα και σε σένα!
      #
      Σχόλιο από ma_gi, 22-4-09  
      #
      Σχόλιο από amelie poulain, 20-6-09  
      την εξαφανησαμε οικογενειακως σε μια μερα ευχαριστουμε
      #
      Σχόλιο από evikop, 20-9-09  
      Την έχω φτιάξει ήδη 3,4 φορές και έχει γίνει από τα αγαπημένα μας σνακ. Χρησιμοποιώ κι εγώ ελαιόλαδο αντί για βούτυρο κι όλα τα άλλα ακριβώς όπως μας τα περιγράφεις. Αρέσει πολύ στα παιδιά! Αν έχεις κι άλλες εύκολες και νόστιμες συνταγές σαν κι αυτή, τις περιμένω με ανυπομονησία...
      #
      Σχόλιο από adamantia, 26-9-09  
      #
      Σχόλιο από mellybelly, 14-11-09  
      Μμμμαμαμμ! Δεν έχω λόγια! Πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμότατη!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

      27 Ερωτήσεις

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από καρλιτα, 10-12-08  
      ναυσικα μου για πες μου οταν το ειχα στο φουρνο ειχε φουσκοσει μολις το εβγαλα μου εκατσε γιατι ?το εβγαλα αμεσως μηπως επρεπε να το αφησω για λιγο.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-12-08  
      Καρλίτα μου, έτσι κάνει, δεν την έβγαλες εσύ νωρίτερα. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τα τυριά, πόσο να φουσκώσουν τα έρμα???
      #
      Σχόλιο από flora, 26-2-09  
      Αλήθεια, σ΄ αυτή τη δόση, τι ποσότητα τυριών βάζετε? 500 γρ. περίπου?
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 27-2-09  
      flora μου, αν και δεν τα έχω μετρήσει ποτέ τα τυριά, με το μάτι το κάνω, πρέπει να βάζω περίπου 300γρ φέτα, και σίγουρα 200-300 από κίτρινα τυριά. Μου αρέσει τυρένια η τυρόπιτα, αλλά ο καθένας πράττει κατά βούληση!
      #
      Σχόλιο από BOBOS, 3-4-09  
      θέλω να ρωτησω το εξής¨αν αντι για βουτυρο βαλοθμε λαδι πόσο θα βάλουμε???
      για πόσα άτομα είναι η συγκεκριμένη συνταγη???
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 3-4-09  
      Εγώ έβαλα 100 ml. σπορέλαιο. Βγάζει 15 μεγαλούτσικα κομμάτια νομίζω.
      #
      Σχόλιο από Nataly, 3-4-09  
      ωραία συνταγή!!! τρώγεται και την επόμενη μέρα (αν μείνει φυσικά!)
      #
      Σχόλιο από Nataly, 3-4-09  
      ξέχασα να βάλω ερωτηματικό πριν!!!! τρώγεται την επόμενη μέρα? μπορώ να την φτιάξω και να την πάρω την επομένη στη δουλειά?
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
      Πάντως κρύα τρώγεται πολύ πολύ άνετα. Εμάς έμεινε ένα κομμάτι από το μεσημέρι, το οποίο το τσάκισα μόλις :). Δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα να την πάρεις στη δουλειά.
      #
      Σχόλιο από Nataly, 4-4-09  
      Ευχαριστώ πολύ! θα την δοκιμάσω και θα επανέρθω με πηρουνάκια!!!
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 4-4-09  
      Nataly, αν σου μείνει, διατηρείται και στο ψυγείο. Και αν μετά τη βάλεις στο φούρνο να ζεσταθεί, γίνεται πάλι μαλακιά!
      #
      Σχόλιο από lukumina, 1-2-10  
      εγώ θέλω να ρωτήσω για τι μέγεθος ταψί προορίζεται η δόση;
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 2-2-10  
      Εγώ τη βάζω σε ένα πυρεξάκι 27x17. Γενικά είναι για μικρό ταψί, δεν είναι τεράστια ποσότητα!
      #
      Σχόλιο από stroumfisma, 23-4-10  
      Να κάνω μερικές ερωτήσεις επειδη θέλω να την κάνω και αύριο? Σε τι ταψί την κάνατε? (σε 30) επίσης όσες χρησιμοποίησαν λάδι πόσο λάδι έβαλαν?
      Και ότι άλλες συμβουλές θα φανούν χρήσιμες :)
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 24-4-10  
      stroumfisma, εγώ συνήθως την κάνω σε 25αρι ταψί. Φουσκώνει λίγο, αλλά δεν διπλασιάζεται σε όγκο, οπότε υποθέτω ότι σε 30αρι θα βγει πολύ λεπτή.
      Λάδι βάλε μισό κεσεδάκι γιαουρτιού, ή και λίγο λιγότερο.
      #
      Σχόλιο από καρδούλα, 30-6-11  
      Φαίνεται τελεια συνταγη! Θα ήθελα όμως να ρωτήσω, πόσων γραμ. είναι το κεσεδακι γιαουρτιού? Για να ξερω περιπου πόση ποσότητα να βαλω.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 1-7-11  
      Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά έλειπα. Λοιπόν, το γιαούρτι είναι των 200 γρ, συνήθως χρησιμοποιώ στραγγιστό 2%.
      #
      Σχόλιο από Ginger, 5-10-12  
      Ναυσικάκι, σε τι ταψί τη βάζεις; Θέλω να κάνω μόνο ένα στρογγυλό πήλινο ταψάκι μικρού μεγέθους (λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν το γαλακτομπούρεκο στο ζαχαροπλαστείο) είναι καλή η μισή δόση;
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 5-10-12  
      Νομίζω ότι θα προτιμούσα να την κάνω ολόκληρη τη δόση, αν έχω καταλάβει καλά το μέγεθος του ταψιού σου. Εγώ την φτιάχνω σε ένα οβάλ ταψάκι, νομίζω ότι αν ήταν στρογγυλό θα αντιστοιχούσε σε 25αρι ταψί. Οπότε μου φαίνεται ότι μάλλον λίγη θα ήταν η μισή δόση.
      #
      Σχόλιο από elenaaxi, 26-2-13  
      ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΩΜΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΗ Η ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΔΗΛΑΔΗ?
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      30 Παραλλαγές

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από sidarieva, 11-11-07  
      μπορείς να την εμπλουτίσεις με φρέκσο ψιλοκομμένο κρεμμυδακι, με ψιλοκομμένο άνιθο ή μαιντανο. Και για μεγαλύτερη...κατάχρηση με κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν!!
      #
      Σχόλιο από xaroula, 7-11-08  
      ειπα να την φτιαξω να συνοδεψει τις φακες που εφτιαξα αλλα αυτη εγινε τοσο νοστιμη που δεν βλεπω να τρωνε το φαγητο!!Η μονη αλαγη που εκανα ηταν οτι εβαλα λαδι αντι βουτυρο,απο τυρια χρησιμοποιησα φετα,κεφαλογραβιερα,πεκορινο και γκουντα απο τα δυο τελευταια εριξα και απο πανω.μπραβο Ναυσικα γρηγορη και πεντανοστιμη!!
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 7-11-08  
      Χαρούλα μου, χαίρομαι που σας άρεσε! Κι εγώ τη φτιάχνω συνήθως όταν δεν μου πολυαρέσει το φαγητό και καλά συνοδευτικό, χιχιχιχιχι! Και το ρεγκάτο του πάει πολύ πάντως!
      #
      Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-11-08  
      Αααχχχ!!!! Τέλεια....υπέροχη, έβαλα και εγώ λαδάκι αντί για βούτυρο και με βόλεψε γιατί δεν χρησιμοποίησα μίξερ, γρήγορη και νοστιμότατη, την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη πιο πολύ φέτα της πάει πάρα πολύ:)
      Ευχαριστώ!
      #
      Σχόλιο από mitsaki, 17-11-08  
      Είναι τέλεια!Εγώ πρόσθεσα ζαμπόν γαλοπούλας, μαιντανό και λίγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο!!!
      #
      Σχόλιο από mitsaki, 17-11-08  
      Α , και έβαλα ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.Τέλεια!
      #
      Σχόλιο από καρλιτα, 10-12-08  
      τελοια μπραβω το σπιτι μοσχομυριζει εγω δεν εβαλα πιπερι γιατι ηθελα να εχει την μυρωδια απο το μοσχοκαρυδο και θα την προτινα για γιορτινο τραπεζι και θα την εβαζα σε ατομικα φορμακια η της φορμες για τα μαφινς.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 10-12-08  
      Καρλίτα, χαίρομαι που σας άρεσε! Μοσχοκάρυδο, ε? Δεν το είχα σκεφτεί! Πάντως το έχω κάνει σε ατομικά βάζοντας φαρίν-απ ή μπέικιν για να φουσκώσουν περισσότερο, και είχε γίνει μούρλια!
      #
      Σχόλιο από sonrisa, 10-12-08  
      Ναυσικά σίγουρα θα είναι νόστιμη και η δικιά σου, απλά θα παραθέσω τη συνταγή της Αργυρώς που την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν έχει λάδι ούτε βούτυρο στο μείγμα. Λοιπόν, τα υλικά είναι: 1/2 κιλό φέτα, 1/4 μανούρι ή ανθότυρο, 4 αυγά, 1/2 λίτρο γάλα, 200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό, 1,5 κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι, πιπέρι και τέλος 1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και τριμ.φρυγ.Ψήσιμο στους 180 για 45΄περίπου. Αλάτι εννοείται μη βάλετε, αρκούν τα τυριά. Εγώ με μανούρι και φέτα τη δοκίμασα και είναι φανταστική.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 24-3-09  
      Σήμερα έβαλα κι εγώ ηλιέλαιο αντί βουτύρου και λίγο ξερό βασιλικό. Έγινε πιο ελαφριά μου φαίνεται, και ο βασιλικός τις αλλάζει τη γεύση εντελώς! Δοκιμάστε την και έτσι!
      #
      Σχόλιο από kostas, 24-3-09  
      ωραια τυροπιτα εβαλα ελαιολαδο αντι βουτυρο και την αλοιψα με λιγο βουτυρακι στο τελος
      #
      Σχόλιο από glykoula, 3-4-09  
      Υπεροχη για ακομα μια φορα,την εφτιαξα το σ/κ και τρελλαθηκαν ολοι!!!!
      Εγω αντικατεστησα το βουτηρο με 100 γρ λαδι και 1 αβγο λιγοτερο γιατι δεν μου αρεσει πολυ η γευση του αβγου και γινετε υπεροχη!!!
      Μπορουμε να βαλουμε και λιγο βασιλικο φρεσκο, η οποιο αλλο μυρωδικο θελουμε.
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 3-4-09  
      Χαίρομαι τόσο που σας άρεσε! Glykoula, και εγώ πάντα παραλείπω το 1 αυγό (ένεκα χοληστερίνης). Και όντως ο βασιλικός της πάει μούρλια, αλλά δοκίμασε και δυόσμο, γίνεται πολύ μυρωδάτη!
      #
      Σχόλιο από katerinio, 25-4-09  
      Η συνταγή είναι φανταστική, έβαλα λάδι αντί για βούτυρο, φέτα, ανθότυρο, τριμμένη παρμεζάνα και φίνα, με περισσότερο φέτα όμως. Επίσης δυόσμο, μαιντανό και πρόσθεσα και πιπεριές, κόκκινες.Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο, όσοι την δοκιμάσαν ξετρελλάθηκαν και μου ζήτησαν την συνταγή.Και την έκανα σε χρόνο dt, που είναι το πιο βασικό!!!
      Thanks!!!
      #
      Σχόλιο από Ναυσικά, 25-4-09  
      Τούρμπο την έκανες katerinio! Να είσαι καλά, αυτές οι εύκολες και γρήγορες συνταγές λύνουν πράγματι τα χερια!
      #
      Σχόλιο από Ninaki, 25-4-09  
      Αχ Ναυσικά μου,τι μου θυμησες τωρα!Αυτη τη τυροπιτουλα μας την εφτιαχνε η γιαγια μου αλλα χρησιμοποιουσε μονο κιτρινα τυρια και εβαζε και καμποση ζαχαρη στο μιγμα και γινοταν γλυκεια και τελεια και την τσακιζαμε με τον αδερφο μου!Σ ευχαριστω που μου τη θυμισες,θα την φτιάξω αυριο κιολας!Δοκιμαστε και αυτην την εκδοχη,εμενα ηταν το αγαπημενο μου κολατσιο για το σχολειο!Αν δεν ντρεπομουν θα την επαιρνα και τωρα στο πανεμιστημιο... ;)
      #
      Σχόλιο από feggaraki, 9-7-09  
      Η συνταγή είναι φοβερή.Η μόνη αλλαγή είναι ότι έβαλα λάδι αντι για βούτυρο.Εξαφανίστικε σε μια μέρα.Ευγε!!
      #
      Σχόλιο από Krys, 16-7-09  
      Πάρα πολύ νόστιμη και πανεύκολη!Αντικατέστησα κ εγώ το βούτυρο με ποσότητα ελαιόλαδου λίγο μικρότερη από 100ml και πρόσθεσα μια ψιλοκομμένη,κόκκινη πιπεριά για έξτρα γεύση και χρώμα κ από τυριά έβαλα φέτα,γκούντα και παρμεζάνα.Α!Και τα υλικά τα ανακάτεψα απλώς με το χέρι. Φοβερή συνταγή,μπράβο!
      #
      Σχόλιο από Chloe Τ., 18-10-09  
      Την έφτιαξα με ελαιόλαδο και πολλά τυριά, φέτα, κασέρι και ρεγκάτο καπνιστό. Έβαλα και κόκκινη πιπεριά φλωρίνης για χρώμα. Ενώ στον άντρα μου άρεσε πάρα πολύ, εγώ χμμ... μάλλον τελικά προτιμώ τις κλασικές πίτες με το φύλλο.
      #
      Σχόλιο από stratis3st, 24-2-11  
      βάζω λίγο παραπάνω γιαούρτι και γίνεται σαν την θεία μου στο χωριό.... λίγο παραπάνω ξυνή.... αλλα πάντα αγαπημένη...
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
      Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
      Η συντήρηση των αυγών
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
      Τα αυγά στην κουζίνα μας
      Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
      Το αυγό και η διατροφική του αξία
      Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
      Κάνε το... φύλλο, φίλο!
      Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Πίτες
      Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
      Ψωμι Ζυμες
      Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της λαλαλαλα
      Αλμυρά κέικ,ψευτοπίτες
      Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
      πιτες -πιτσες
      Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239