κύρια φωτογραφία συνταγής Τεμπελοτυρόπιτα 3
ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ @cook_8453558
,ΕΛΛΑΔΑ

Μία νόστιμη, εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την είδα στην τηλεόραση αλλά δεν θυμάμαι που. Η φρυγανιά παίζει το ρόλο του φύλλου. Η αγαπημένη τυρόπιτα του γιου μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 - 10 άτομα
  1. 1/2 κιλό φέτα
  2. 100 γρ. ρεγκάτο
  3. 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  4. 250 γρ. μαργαρίνη
  5. 1 ποτήρι του νερού αλέυρι
  6. 1 ποτήρι του νερού νερό
  7. αλάτι (αν θέλει)
  8. πιπέρι
  9. δυόσμο ξερό τριμμένο
  10. μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνω τη μαργαρίνη.

  2. 2

    Σε μία λεκάνη ρίχνω το νερό και το αλεύρι και τα χτυπάω μέχρι να γίνει χυλός.

  3. 3

    Ρίχνω το γιαούρτι και χτυπάω.

  4. 4

    Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά και χτυπάω.

  5. 5

    Βάζω τη φέτα χονδροτριμμένη και το ρεγκάτο.

  6. 6

    Βάζω τα μυρωδικά.

  7. 7

    Τέλος ρίχνω τη λιωμένη μαργαρίνη που έχει κρυώσει.

  8. 8

    Παίρνω ένα πυρέξ το αλείφω με λίγο από το βιτάμ που έλιωσα και πασπαλίζω με φρυγανιά τριμμένη μέχρι να καλύψει το πυρέξ.

  9. 9

    Τοποθετώ τη γέμιση που έφτιαξα και στην συνέχεια πασπαλίζω πάλι με φρυγανιά μέχρι να καλύψει τη γέμιση.

  10. 10

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  11. 11

    Το ψήνουμε στον αέρα 180 βαθμούς περίπου 60΄.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Καλησπερα Κερκυραια, φρυγανια βαζουμε μονο στον πατο του πυρεξ ή και στα τοιχωματα του?

Από

ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ @cook_8453558
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Έχω γεννηθεί στην Κέρκυρα τις 08 - 04
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα