Τεντούρα
Όποτε πήγαινα στην Πάτρα έπαιρνα οπωσδήποτε ένα μπουκάλι τεντούρα γιατί ποτέ κανείς δεν έλεγε την συνταγή. Κάποια φορά μου είπε κάποιος, κατά λάθος, ότι γίνεται με Μαυροδάφνη . Από τότε έχω κάνει πολλές δοκιμές και κατέληξα σε αυτή που πιστεύω ότι την έχω πλησιάσει πολύ. Δοκιμάστε τη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο πολύ καιρό μένει με τα μυρωδικά τόσο καλύτερη γίνεται. Εγώ έβαλα τα μυρωδικά σε τουλπάνι και τα έδεσα και τις φλούδες σε ένα άλλο και δεν χρειάστηκε να το φιλτράρω
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τη Μαυροδάφνη σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα. Ζάχαρη βάζουμε 2 κουταλιές στην αρχή. Το αφήνουμε καλά κλεισμένο σε ένα ντουλάπι και που και που το κουνάμε.
-
2
Μετά δεκαπέντε μέρες το ανοίγουμε βγάζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και δοκιμάζουμε για ζάχαρη. Εγώ δεν έβαλα άλλη, αλλά η τεντούρα είναι πολύ γλυκιά γι αυτό φτιάξτε τη ανάλογα με τα γούστα σας. Κλείνουμε πάλι το μπουκάλι και το αφήνουμε άλλες δέκα ημέρες τουλάχιστον ανακατεύοντας, αν προσθέσουμε ζάχαρη, για να λειώσει.
-
3
Φιλτράρουμε την τεντούρα μας και την απολαμβάνουμε μετά το φαγητό αλλά και όλες τις ώρες! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν και περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας
Σχόλια (14)