Τερίν με μελιτζάνες
Ιδανικό για μπουφέ...
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά
-
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
-
1 φλυτζάνι φυτίνη
-
2 μεγάλες μακρόστενες πατάτες
-
150 γρ. ανθότυρο τριμμένο
-
150 γρ. φέτα τριμμένη
-
150 γρ. γλυκιά γραβιέρα
-
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
-
3 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένη σε κομμάτια
-
2 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να μείνουν 1 με 2 ώρες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μακρόστενες φέτες.
-
2
Αλείφουμε με φυτίνη 1 ή 2 ταψάκια και τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Τις περιχύνουμε με φυτίνη. Τις ψήνουμε 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύουμε τα τυριά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
-
3
Αλείφουμε με φυτίνη μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Στρώνουμε λαδόχαρτο. Τοποθετούμε στην φόρμα φέτες μελιτζάνας, μερικές φέτες πατάτας, ζαμπόν γαλοπούλας, ντομάτα και το μείγμα τυριών.
-
4
Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ψήνουμε την τερίν 1/2 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)