Θαλασσινά με σπαγγέτι
Θαλασσινά με σπαγγέτι.
Υλικά
-
300 γρ. μύδια με το κέλυφος τους
-
300 γρ. γαρίδες
-
300 γρ. καραβίδες
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 κούπα λευκό κρασί
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
500 γρ. σπαγγέττι
-
ζωμός λαχανικών ή νερό
-
6 κλαδάκια μαιντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε εξωτερικά και καθαρίζετε καλά τα μύδια.
-
2
Βγάζετε την τρίχα τους.
-
3
Σε καυτό βούτυρο σοτάρετε το σκόρδο, προσθέτετε όλα τα θαλασσινά και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
-
4
Τα σβήνετε με το κρασί.
-
5
Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να πάρουν όλα μία βράση.
-
6
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.
-
7
Βράζετε το σπαγγέτι al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών και μετά τα στραγγίζετε.
-
8
Τα ανακατεύετε με τα θαλασσινά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαιντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια