The Amazing Burger
Ένα τέλειο burger που θα ξετρελάνει εσάς και τους φίλους σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια δική μου συνταγή που αγαπώ πολύ! Εύχομαι καλή απόλαυση!
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά
-
φέτες κίτρινο τυρί της επιλογής μας σε
-
1 αυγό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 μεγάλες ντομάτες
-
μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ
-
1 μικρό ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
-
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
5 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dyson
-
κέτσαπ
-
αλάτι/πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
-
2
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
-
3
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και στην συνέχεια το σοτάρουμε.
-
4
Σβήνουμε το κρεμμύδι με το ξύδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
-
5
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
-
6
Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά χωρίς να πιέσουμε το μπιφτέκι με την σπάτουλα για να μην χάσει τα υγρά του και βγει στεγνό.
-
7
Όταν τα γυρίσουμε, βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και σκεπάζουμε το τηγάνι για να κρατήσει θερμοκρασία και να λιώσει το τυρί το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος.
-
8
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες.
-
9
Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
-
10
Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω λίγη μουστάρδα.
-
11
Στην συνέχεια τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας και τα κρεμμύδια.
-
12
Σκεπάζουμε το burger.
-
13
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.
Σχόλια (33)