Θεϊκά σνίτσελ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
CATchef, 24.02.10

Περιγραφή

Χοιρινά σνίτσελ με κρέμα γάλακτος... αλλά το βασιλικό μανιτάρι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και δίνει απίστευτο άρωμα στο πιάτο!

Θεϊκά σνίτσελ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
photo: katerina78

Συνταγή από:

CATchef

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακουλακι αποξηραμμένα μανιτάρια (ιδανικά, Βασιλικά)
  • 2 χοιρινά σνίτσελ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Λίγη πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πριν κάνουμε οτιδήποτε, τοποθετούμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμμένα μας μανιτάρια για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και όσο αυτά μουλιάζουν, ετοιμαζουμε τα σνιτσελ.
  2. Ξεκινάμε με το πανάρισμα των σνίτσελ. Χρειαζόμαστε 3 δοχεία. Ενα για το γάλα, ένα για τα αυγά (ελαφρως χτυπημένα) και ένα για την τριμμένη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα περνάμε με την σειρά απο το καθένα για να παναριστούν.
  3. Αφού τα πανάρουμε τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Αφού έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια (και λίγο πριν βγάλουμε απο το τηγάνι τα σνίτσελ μας), τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βραση. Το χρώμα της σάλτσας θα μετατραπεί σε γκρί ανοιχτό... είναι έτοιμη.
  6. Σερβίρουμε πάνω απο τα σνίτσελ μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μοσχοκάρυδο είναι ίσως το συστατικό που αλλάζει την κλασσική γεύση ''αλα κρεμ''. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο πιάτο.

Αν δεν βρείτε βασιλικό μανιτάρι, διαλέξτε βωλίτη η κάτι ανάλογο αρωματικό.

Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι ή και με πατάτες τηγανητές. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 27-2-10  
    ενδιαφερουσα συνταγή θα την τιμήσω σύντομα πεσμου κάτι όμως αυτά τα μανιτάρια που μπορούμε να τα βρούμε σε βιολογικά καταστήματα υπάρχουν ?
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 27-2-10  
    Φαίνεται υπέροχη η συνταγή σου!! Μια απορία έχω μόνο, που μπορώ να βρω αυτά τα μανιτάρια ή γενικά αποξηραμένα αρωματικά? Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ φρέσκα αλλά με ενδιαφέρει και αυτή η εκδοχή
    #
    Σχόλιο από CATchef, 28-2-10  
    Στα σουπερμαρκετ εχω δει αποξηραμμενα μανιτάρια, αλλά μόνο πλευρώτους. Εγώ τα παίρνω απο μαγαζί με παραδοσιακά ελληνικά προιόντα. Αυτά που έχουν μαρμελάδες απο συνεταιρισμούς, βότανα, σάλτσες, αρωματικά λάδια κλπ. Μπορείτε να μπείτε και στο manitari.gr για να ρωτήσετε τους λάτρεις... αυτή τη συνταγή πάντως την έχω κάνει μόνο με αποξηραμμένο Βασιλικό μανιτάρι (ανήκει στους Βωλίτες). Ελπίζω να βοήθησα...:)
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 1-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ! Θα την δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 1-3-10  
    Είναι όντως ένα φαγητό που δεν περρισεύει ποτέ.....Εγώ βάζω μέσα στα χτυπημένα αυγά και λίγο κάρυ σκόνη,που δίνει στο κρέας λίγο πιο πικάντικη γεύση.
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 1-3-10  
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΣΩ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΔΥΝΑΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!!!;
    #
    Σχόλιο από CATchef, 1-3-10  
    Όπως ακριβώς τηγανίζεις κρέας στο τηγάνι. Καλό είναι να είναι σχετικά δυνατή στην αρχή για 1-2 λεπτά ίσα να πιάσει κρούστα το πανέ και απο τις δυο μεριές. Μετά, χαμήλωσέ την πολύ (1 μιση ή 2 αν μαξιμουμ το 3) να ψηθεί μέχρι μέσα. Το πόσο ψημένα τα θες ειναι θέμα γούστου. Για να σιγουρευτείς οτι έγιναν κόψε μια γωνίτσα απ την ακρούλα.Φρόντιζε να τα γυρίζεις συχνά!!! Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από nightwish, 15-3-12  
    Πολύ νόστιμη συνταγή! Εγώ έκανα μια παραλλαγή μια κ δεν είχα μανιτάρια και μοσχοκάρυδο και έβαλα μπέικον ψιλοκομμένο και κύμινο. Δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από stestol, 4-11-13  
    εκανα την σαλτσα με φρεσκα μανιταρια κ εγινε τ ε λ ε ι α !!!!!!!!!!!!!!ξετρελλαθηκαν ολοι. τα 5 πηρουνακια ειναι λιγο
    #
    Σχόλιο από katerina78, 14-4-14  
    Νόστιμο κι εύκολο φαγάκι,το έφτιαξα με φρέσκα μανιτάρια.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 27-2-10  
    ενδιαφερουσα συνταγή θα την τιμήσω σύντομα πεσμου κάτι όμως αυτά τα μανιτάρια που μπορούμε να τα βρούμε σε βιολογικά καταστήματα υπάρχουν ?
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 27-2-10  
    Φαίνεται υπέροχη η συνταγή σου!! Μια απορία έχω μόνο, που μπορώ να βρω αυτά τα μανιτάρια ή γενικά αποξηραμένα αρωματικά? Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ φρέσκα αλλά με ενδιαφέρει και αυτή η εκδοχή
    #
    Σχόλιο από CATchef, 28-2-10  
    Στα σουπερμαρκετ εχω δει αποξηραμμενα μανιτάρια, αλλά μόνο πλευρώτους. Εγώ τα παίρνω απο μαγαζί με παραδοσιακά ελληνικά προιόντα. Αυτά που έχουν μαρμελάδες απο συνεταιρισμούς, βότανα, σάλτσες, αρωματικά λάδια κλπ. Μπορείτε να μπείτε και στο manitari.gr για να ρωτήσετε τους λάτρεις... αυτή τη συνταγή πάντως την έχω κάνει μόνο με αποξηραμμένο Βασιλικό μανιτάρι (ανήκει στους Βωλίτες). Ελπίζω να βοήθησα...:)
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 1-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ! Θα την δοκιμάσω σίγουρα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 1-3-10  
    Είναι όντως ένα φαγητό που δεν περρισεύει ποτέ.....Εγώ βάζω μέσα στα χτυπημένα αυγά και λίγο κάρυ σκόνη,που δίνει στο κρέας λίγο πιο πικάντικη γεύση.
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 1-3-10  
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΣΩ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΔΥΝΑΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!!!;
    #
    Σχόλιο από CATchef, 1-3-10  
    Όπως ακριβώς τηγανίζεις κρέας στο τηγάνι. Καλό είναι να είναι σχετικά δυνατή στην αρχή για 1-2 λεπτά ίσα να πιάσει κρούστα το πανέ και απο τις δυο μεριές. Μετά, χαμήλωσέ την πολύ (1 μιση ή 2 αν μαξιμουμ το 3) να ψηθεί μέχρι μέσα. Το πόσο ψημένα τα θες ειναι θέμα γούστου. Για να σιγουρευτείς οτι έγιναν κόψε μια γωνίτσα απ την ακρούλα.Φρόντιζε να τα γυρίζεις συχνά!!! Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από nightwish, 15-3-12  
    Πολύ νόστιμη συνταγή! Εγώ έκανα μια παραλλαγή μια κ δεν είχα μανιτάρια και μοσχοκάρυδο και έβαλα μπέικον ψιλοκομμένο και κύμινο. Δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από stestol, 4-11-13  
    εκανα την σαλτσα με φρεσκα μανιταρια κ εγινε τ ε λ ε ι α !!!!!!!!!!!!!!ξετρελλαθηκαν ολοι. τα 5 πηρουνακια ειναι λιγο
    #
    Σχόλιο από katerina78, 14-4-14  
    Νόστιμο κι εύκολο φαγάκι,το έφτιαξα με φρέσκα μανιτάρια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της eliazar
    κρέατικά
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της manti1014