Θεϊκή μους βανίλιας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
athinoula88, 14.10.09

Περιγραφή

Για όσους προτιμούν την βανίλια αντί της σοκολάτας.

Θεϊκή μους βανίλιας
photo: Vai

Συνταγή από:

athinoula88

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κιλό κρέμα σαντυγί
  • λίγη βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • λευκή σοκολάτα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μπολ του μίξερ με ελάχιστο αλάτι.
  2. Τα αφήνετε να χτυπηθούν δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτετε στη μαρέγκα την κρέμα σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα.
  4. Το βάζετε σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Το στολίζετε με τρίμμα από λευκής σοκολάτας ή γαρνιρισμένο με φρούτα και με σιρόπι από κεράσι ή βατόμουρο.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από manground, 17-10-09  
    φαίνεται ωραιότατο, αλλά η ερώτησή μου αφορά στη βανίλια.
    όταν λέμε: Λίγη... εννοούμε ένα "φασολάκι", μισό, ή παραπάνω?
    Αναφέρομαι στο ξύσμα φυσικής βανίλιας φυσικά.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    (ελάχιστο ξύσμα από λάιμ, θα ταίριαζε?)
    #
    Σχόλιο από athinoula88, 17-10-09  
    ένα ή δυο φασολάκια εννοώ..αναλόγως το πως το προτιμάει ο καθένας...
    #
    Σχόλιο από Vai, 18-7-10  
    Ελαφρια μους που δε λιγωνει γιατι δεν ειναι πολυ γλυκια!Μη φοβηθειτε τα ωμα ασπραδια,στην καταψυξη σκοτωνονται τα μικροβια οπως στο ψησιμο!Ευχαριστουμε!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Vai, 18-7-10  
    Ελαφρια μους που δε λιγωνει γιατι δεν ειναι πολυ γλυκια!Μη φοβηθειτε τα ωμα ασπραδια,στην καταψυξη σκοτωνονται τα μικροβια οπως στο ψησιμο!Ευχαριστουμε!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από manground, 17-10-09  
    φαίνεται ωραιότατο, αλλά η ερώτησή μου αφορά στη βανίλια.
    όταν λέμε: Λίγη... εννοούμε ένα "φασολάκι", μισό, ή παραπάνω?
    Αναφέρομαι στο ξύσμα φυσικής βανίλιας φυσικά.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    (ελάχιστο ξύσμα από λάιμ, θα ταίριαζε?)
    #
    Σχόλιο από athinoula88, 17-10-09  
    ένα ή δυο φασολάκια εννοώ..αναλόγως το πως το προτιμάει ο καθένας...

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ-ΚΡΕΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris