Θεϊκή μους βανίλιας
Για όσους προτιμούν την βανίλια αντί της σοκολάτας.
Υλικά
-
4 ασπράδια αβγών
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κιλό κρέμα σαντυγί
-
λίγη βανίλια
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μπολ του μίξερ με ελάχιστο αλάτι.
-
2
Τα αφήνετε να χτυπηθούν δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη.
-
3
Προσθέτετε στη μαρέγκα την κρέμα σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα.
-
4
Το βάζετε σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Το στολίζετε με τρίμμα από λευκής σοκολάτας ή γαρνιρισμένο με φρούτα και με σιρόπι από κεράσι ή βατόμουρο.
Σχόλια (3)