strumfita94
strumfita94 @cook_8502847

Μία απίθανη τούρτα πραλίνας από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο που θα σας καταπλήξει, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε εμφάνιση,αλλά και σε γεύση από αυτές των ζαχαροπλαστείων!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

1)Για να πάρουμε τη σκόνη των αμυγδάλων τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι,αφαιρούμε τη φλούδα τους και αφού στεγνώσουν τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.2)Αντί για μπισκότο eclat d' or μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα πουράκια.3)Αντί για τζαντούγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα πραλίνα.4)Για να κάνουμε ξύσματα σοκολάτα χρησιμοποιούμε την ξύστρα λαχανικών και μία μαλακή σοκολάτα όπως είναι η τζαντούγια ή η πραλίνα.5)Τη σοκολάτα τζαντούγια μπορείτε να την προμηθειτείτε από το μαγαζί του Στέλιου Παρλιάρου.6)Εάν δε θέλετε η τούρτα να πικρίζει μπορείτε να αντικαταστήσετε στη μους τη μισή σοκολάτα με σοκολάτα τζαντούγια ή πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Για το μπισκότο
  2. 60 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  3. 1 ασπράδι αυγού
  4. 25 γρ κρέμα γαλακτος 35-36% λιπαρά
  5. 25 γρ κουβερτούρα 55% κακάο,ψιλοκομμένη
  6. Για τη μους
  7. 200 γρ κουβερτούρα 70% κακάο,ψιλοκομμένη
  8. 200 γρ κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  9. 120 γρ κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη στο μίξερ (παχύρρευστη)
  10. Για τη γέμιση
  11. μπισκότα eclat d' or
  12. Για το γλάσο
  13. 150 γρ σοκολάτα τζαντούγια (περιέχει πάστα φουντουκιού)
  14. 120 γρ κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C (αέρα) και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά μας.

  2. 2

    Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα στερεά (αμύγδαλο σκόνη, ζάχαρη άχνη, κορν φλάουρ), ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα και κατόπιν προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού κι ανακατεύουμε.

  3. 3

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στα στερεά όπου ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κι επάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκατοστών όπου θα ψήσουμε το μπισκότο στους 170 C για 12-14 λεπτά-ανάλογα το φούρνο μας.

  5. 5

    Αφού το βγάλουμε από το φούρνο,το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά κι έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και τη λαδόκολλα. (Για να ξεκολλήσει πιο εύκολα μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο με πιστολάκι μαλλιών!!!)

  6. 6

    Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού με 3 κουταλιές eclat d' or ή φεγιεντίνη και το στρώνουμε πάνω από το παγωμένο μπισκότο.

  7. 7

    Τοποθετούμε στο μπισκότο ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που χρησιμοποιήσαμε και προηγουμένως αν έχει αρκετά ψηλά τοιχώματα) και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο.

  8. 8

    Για τη μους, βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  9. 9

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

  10. 10

    Μόλις χλιαρίνει προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

  11. 11

    Αφού κρυώσει η μους,βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο,ρίχνουμε την μους και τοποθετούμε την τούρτα μας στην κατάψυξη για αρκετές ώρες,ώστε να σκληρύνει καλά.

  12. 12

    Για το γλάσο, βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη τζαντούγια.

  13. 13

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην τζαντούγια. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ,ώστε να ομογενοποιηθεί.(ΠΡΟΣΟΧΗ!!!δε χρησιμοποιούμε σύρμα για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες και να έχουμε ένα λείο γλάσο)

  14. 14

    Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία σχάρα κι επάνω σε αυτή το γλυκό μας,ώστε το περιττό γλάσο να πέσει στο ταψάκι.

  15. 15

    Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο και στρώνουμε ομοιόμορφα με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής ή μια μαρίζ.

  16. 16

    Τοποθετούμε τη τούρτα σε μία όμορφη πιατέλα και στολίζουμε με ξύσματα σοκολάτας-αν θέλουμε τοποθετούμε μπισκότα περιμετρικά της τούρτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

strumfita94
strumfita94 @cook_8502847
στις