Θεϊκή τούρτα πραλίνας

Μία απίθανη τούρτα πραλίνας από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο που θα σας καταπλήξει, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε εμφάνιση,αλλά και σε γεύση από αυτές των ζαχαροπλαστείων!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
1)Για να πάρουμε τη σκόνη των αμυγδάλων τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι,αφαιρούμε τη φλούδα τους και αφού στεγνώσουν τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.2)Αντί για μπισκότο eclat d' or μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα πουράκια.3)Αντί για τζαντούγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα πραλίνα.4)Για να κάνουμε ξύσματα σοκολάτα χρησιμοποιούμε την ξύστρα λαχανικών και μία μαλακή σοκολάτα όπως είναι η τζαντούγια ή η πραλίνα.5)Τη σοκολάτα τζαντούγια μπορείτε να την προμηθειτείτε από το μαγαζί του Στέλιου Παρλιάρου.6)Εάν δε θέλετε η τούρτα να πικρίζει μπορείτε να αντικαταστήσετε στη μους τη μισή σοκολάτα με σοκολάτα τζαντούγια ή πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος.
Θεϊκή τούρτα πραλίνας
Μία απίθανη τούρτα πραλίνας από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο που θα σας καταπλήξει, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε εμφάνιση,αλλά και σε γεύση από αυτές των ζαχαροπλαστείων!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
1)Για να πάρουμε τη σκόνη των αμυγδάλων τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι,αφαιρούμε τη φλούδα τους και αφού στεγνώσουν τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.2)Αντί για μπισκότο eclat d' or μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα πουράκια.3)Αντί για τζαντούγια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα πραλίνα.4)Για να κάνουμε ξύσματα σοκολάτα χρησιμοποιούμε την ξύστρα λαχανικών και μία μαλακή σοκολάτα όπως είναι η τζαντούγια ή η πραλίνα.5)Τη σοκολάτα τζαντούγια μπορείτε να την προμηθειτείτε από το μαγαζί του Στέλιου Παρλιάρου.6)Εάν δε θέλετε η τούρτα να πικρίζει μπορείτε να αντικαταστήσετε στη μους τη μισή σοκολάτα με σοκολάτα τζαντούγια ή πραλίνα ή σοκολάτα γάλακτος.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C (αέρα) και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά μας.
-
2
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα στερεά (αμύγδαλο σκόνη, ζάχαρη άχνη, κορν φλάουρ), ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα και κατόπιν προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού κι ανακατεύουμε.
-
3
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στα στερεά όπου ανακατεύουμε καλά.
-
4
Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κι επάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκατοστών όπου θα ψήσουμε το μπισκότο στους 170 C για 12-14 λεπτά-ανάλογα το φούρνο μας.
-
5
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο,το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά κι έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και τη λαδόκολλα. (Για να ξεκολλήσει πιο εύκολα μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο με πιστολάκι μαλλιών!!!)
-
6
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού με 3 κουταλιές eclat d' or ή φεγιεντίνη και το στρώνουμε πάνω από το παγωμένο μπισκότο.
-
7
Τοποθετούμε στο μπισκότο ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που χρησιμοποιήσαμε και προηγουμένως αν έχει αρκετά ψηλά τοιχώματα) και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο.
-
8
Για τη μους, βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
9
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
-
10
Μόλις χλιαρίνει προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
-
11
Αφού κρυώσει η μους,βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο,ρίχνουμε την μους και τοποθετούμε την τούρτα μας στην κατάψυξη για αρκετές ώρες,ώστε να σκληρύνει καλά.
-
12
Για το γλάσο, βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη τζαντούγια.
-
13
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην τζαντούγια. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ,ώστε να ομογενοποιηθεί.(ΠΡΟΣΟΧΗ!!!δε χρησιμοποιούμε σύρμα για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες και να έχουμε ένα λείο γλάσο)
-
14
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία σχάρα κι επάνω σε αυτή το γλυκό μας,ώστε το περιττό γλάσο να πέσει στο ταψάκι.
-
15
Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο και στρώνουμε ομοιόμορφα με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής ή μια μαρίζ.
-
16
Τοποθετούμε τη τούρτα σε μία όμορφη πιατέλα και στολίζουμε με ξύσματα σοκολάτας-αν θέλουμε τοποθετούμε μπισκότα περιμετρικά της τούρτας.
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Παρόμοιες συνταγές
-
Τούρτα πραλίνας 🎂🍫♥️ Τούρτα πραλίνας 🎂🍫♥️
Μια τούρτα με όλο το συναίσθημα αγάπης... Μια τούρτα που κρύβει όλα τα συναισθήματα 18 χρόνων.. Και ναι ο ερχομός του πρώτου παιδιού είναι αυτό που σε κάνει για πρώτη φορά μαμά.... σαν να ήταν χτες που κράτησα για πρώτη φορά το κοριτσάκι μου κάτι πρωτόγνωρο... Ένα τόσο δα πλασματάκι που το είχα για 9 μήνες μέσα μου... μια ζωή που έρχεται στο κόσμο αβοήθητο και είναι εκεί να σου δίνει χαρά να το βλέπεις. Να μεγαλώνει, να σου λέει την πρώτη λέξη, να σε κοιτάζει και να βλέπεις μέσα απ' τα μάτια της, να θες να κάνεις το κόσμο καλύτερο... θυμάμαι ότι μόλις την πήρα αγκαλιά ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος... έμεινα εκεί να την κοιτάζω και να τις υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα εκεί γι αυτή σαν βράχος δίπλα της.... Σήμερα ενηλικιώνεται γίνετε 18 ανοίγει τα δικά της φτερά... Μπορείτε να φανταστείτε πόσο συγκινημένη είμαι βλέποντας το παιδί που σε έχει κάνει για πρώτη φορά μαμά να γίνετε γυναίκα.... εύχομαι η ζωή της να είναι τόσο γλυκιά όσο και αυτή η τούρτα... Χρόνια σου πολλά κοριτσάρα μου πάντα θα είμαι εδώ! 😘 Μαρια(panther) -
Τούρτα πραλίνα 2 Τούρτα πραλίνα 2
Η πιο γευστική και εύκολη τούρτα για λάτρεις της σοκολάτας! Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Λίγα μυστικά ακόμα Αντί για σαντιγί στην κρέμα εγώ χρησιμοποίησα garni γιατί μου αρέσει το άρωμα του περισσότερο από τη σκέτη κρέμα γάλακτος. Επίσης εγώ δεν είχα τσέρκι, και το έφτιαξα μόνη μου με αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος. Τέλος αντί για απλή μερέντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινούρια με τα φουντούκια μέσα! Christina L. -
Cheesecake Nutella με extra γλάσο πραλίνας φουντουκιού 🍫 Cheesecake Nutella με extra γλάσο πραλίνας φουντουκιού 🍫
Μια πολύ εύκολη για ιδιαίτερα γευστική συνταγή για πανεύκολο cheesecake πραλίνας φουντουκιού. Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο και ευπαρουσίαστο επιδόρπιο που θυμίζει ελαφρώς πάστα σοκολατίνα χωρίς όμως να σε "λιγώνει" . Ιδανική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους!!!!! I❤to Cook by Rania -
Πανακότα με πραλίνα/nutella panna cotta by cook mentors! Πανακότα με πραλίνα/nutella panna cotta by cook mentors!
Υπέροχο επιδόρπιο πεντανόστιμο με λίγα υλικά!!! Μπορείτε να το σερβίρετε με οποίο γλυκό του κουταλιού θέλετε ή σιρόπι σοκολάτας/φράουλας! Σε ποιον δεν αρέσει η πραλίνα???θα το λατρεψετε! https://youtu.be/kWTQ7xjP9nk cookmentors -
Μωσαϊκό του Thermomix με προσθήκη πραλίνας φουντουκιού Μωσαϊκό του Thermomix με προσθήκη πραλίνας φουντουκιού
Η συνταγή είναι του Thermomix αλλά δεν έβαλα ζάχαρη αλλά πραλίνα φουντουκιού και μέσα αλλά και για επικάλυψη. Επίσης, δε χρησιμοποίησα petit beurre, αλλά άλλα digestive, που μας αρέσουν περισσότερο. Τέλος, έκανα τη διπλάσια δόση για να βγεί ψηλή και να τη χρησιμοποιήσω ως τούρτα. Αν θέλετε μικρότερη τούρτα, μπορείτε να κάνετε και 1,5 δόση και το ύψος θα είναι και πάλι ικανοποιητικό. #2020 Ismini -
Φανταστική νουγκατίνα σοκολάτας-πραλίνας Παρλιάρου Φανταστική νουγκατίνα σοκολάτας-πραλίνας Παρλιάρου
Την συνταγή αυτή την κάνω χρόνια τώρα για τις γιορτές. Είναι φανταστικό γλυκό και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες δεν πρόκειται να μη σας πετύχει (οδηγίες Παρλιάρου είναι αυτές άλλωστε)!!! Σας γράφω τη συνταγή με μερικές δικές μου παρατηρήσεις. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου, την είχα πρωτοδει στο Γαστρονόμο της Καθημερινής (νομίζω τεύχος Δεκ. 2008). tella -
💯Γλυκό ψυγείου με κρέμες τυριού και πραλίνας (με σαβαγιάρ και ρούμι) 💯Γλυκό ψυγείου με κρέμες τυριού και πραλίνας (με σαβαγιάρ και ρούμι)
Ένα γλυκό ψυγείου που εκτός από δροσερό, είναι και εθιστικό!! Η βελούδινες κρέμες του θα σε κερδίσουν από την πρώτη κουταλιά και θα γίνει το αγαπημένο σου τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Το φτιάχνεις σε ελάχιστο χρόνο και απλά περιμένεις να παγώσει καλά, πριν ξεκινήσει αυτό το γευστικό ταξίδι!! Αν δεν έχεις σαβαγιάρ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και πτι μπερ. #γλυκόψυγείου #επιδόρπιο #γλυκό #κέρασμα #τούρτα #γενέθλια #σαβαγιάρ #σοκολάτα #πραλίνα #κρέματυριού #Παρασκευή #Ημερολόγιο2025 𝒳𝓇𝓊𝓈𝑜𝓊𝓁𝒶 𝒦𝑜𝓃𝓉𝑜𝓅𝑜𝓊𝓁𝑜𝓊 -
Παγωτό πραλίνα με σοκοφρέτα🍦 Παγωτό πραλίνα με σοκοφρέτα🍦
Επιτέλους μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συνταγές με παγωτάκια και άλλα δροσιστικά γλυκάκια🍰;;; Και για αρχή σας έχω άχαστο ,πανεύκολο, μαστιχωτό με γεύση πραλίνα και κομμάτια σοκοφρέτα😮 evagelia veneti -
Μους πραλίνας φουντουκιού με μπισκότο! Μους πραλίνας φουντουκιού με μπισκότο!
#σοκολάτα SofiaLefkada -
Μπουγάτσα ρολό με κρέμα πραλίνας🍫 Μπουγάτσα ρολό με κρέμα πραλίνας🍫
Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές ως λάτρης της πραλίνας! Καλό θα είναι όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η συγκεκριμένη δοσολογία είναι για 4 ρολά. #αρχικό mgiannok -
Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας
Cheesecake με πραλίνα σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη Danai Psoma -
Σοκολατένιο κέικ με κρέμα πραλίνας Σοκολατένιο κέικ με κρέμα πραλίνας
Εύκολο και σούπερ σοκολατένιο κέικ για σίγουρη επιτυχία σε κάθε περίσταση. Λίγα μυστικά ακόμα 1) Η γέμιση "δουλεύεται" καλύτερα με το κορνέ εάν μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο. Στις παραπάνω φωτογραφίες δεν το άφησα να κρυώσει/σφίξει.2) Για πιο ελαφρυά γεύση μπορείτε να προσθέσετε λιγοτερη πραλίνα. bvick
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια (4)