Θεϊκό κοτόπουλο σχάρας
Η συνταγή είναι για κοτόπουλο στη σχάρα /grill/ στα κάρβουνα. Στηρίζεται στην μαρινάδα στην οποία αφήνουμε το κοτόπουλο και έτσι αποκτά μεστή και έντονη γεύση. Τα συστατικά αφορούν σε μισό (1/2) κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σημαντικό να μείνει για κάμποσες ώρες (12 τουλάχιστον) με τη μαρινάδα στο ψυγείο, ώστε το κοτόπουλο να "ποτίσει" καλά και να πάρει την νοστιμάδα της μαρινάδας. Η συνταγή και οι ποσότητες είναι για 1/2 κοτόπουλο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
-
2
Αλατίζουμε καλά και τις δυο πλευρές.
-
3
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τα μπαχαρικά (ριγανη, πιπέρι, δυόσμο, πάπρικα, κύμινο, κάρυ).
-
4
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο, και στις 2 πλευρές.
-
5
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
-
6
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτή στο κοτόπουλο.
-
7
Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό μισού λεμονιού, το λάδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά. Τη χύνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
-
8
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
9
Το σκεπάζουμε και βάζουμε τη λεκάνη στο ψυγείο (ψύξη) για τουλάχιστον 12 ώρες.
-
10
Ψήνουμε σε σχάρα/ grill/ κάρβουνα για 40-50'.
-
11
Βάζουμε το ψημένο κοτόπουλο σε μεγάλο πυρέξ, περιχύνουμε με λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Σχόλια (5)