κύρια φωτογραφία συνταγής Θεϊκό κριθαράκι με κοκκινιστό στήθος κοτόπουλου

Θεϊκό κριθαράκι με κοκκινιστό στήθος κοτόπουλου

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
rea89
rea89 @marios2019_

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται εξίσου νόστιμο και με στήθος γαλοπούλας.   Επίσης καμιά φορά συπληρώνω με πελτέ ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  2. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  3. 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  4. 1 σκ. σκόρδο
  5. 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  6. 1 πρέζα ζάχαρη
  7. 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  8. αλάτι
  9. φρέσκο πιπέρι
  10. 500 γρ. κριθαράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5΄-6΄.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. 

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε.

  4. 4

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.  Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

rea89
rea89 @marios2019_
στις