Θεϊκό κριθαράκι με κοκκινιστό στήθος κοτόπουλου
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται εξίσου νόστιμο και με στήθος γαλοπούλας. Επίσης καμιά φορά συπληρώνω με πελτέ ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5΄-6΄.
-
2
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
-
5
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια