Τηγανιά κοτόπουλο

Bαθμολογία: 4.8378
       
 
37 ψήφοι
Elefteria, 01.07.08

Περιγραφή

Μπουκιτσες κοτόπουλο που λιώνουν στο στόμα

Τηγανιά κοτόπουλο
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 3-4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμενες σε ροδέλες
  • 1-2 ποτηράκια ρετσίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • λίγο κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο , Με φωτο
Περιέχει: Μουστάρδα , Πιπεριές
Σερβίρει: 4-5 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, εκτός τη ρετσίνα και τη μουστάρδα.
Βήμα 2
2) Τα βάζουμε στο αντικολλητικό και τα αφήνουμε κάνα 10 λεπτό με το καπάκι ανακατεύοντας που και που.
Βήμα 3
3) Όταν ροδίσει σβήνουμε με τη ρετσίνα και το αφήνουμε να βράσει για κάνα 10 λεπτό ακόμα.
Βήμα 4
4) Γέρνουμε λίγο στο πλάι το τηγάνι και στο ζουμάκι λιώνουμε τη μουστάρδα και μετά το κουνάμε να πάει παντού.
Βήμα 5
5) Κλείνουμε το μάτι και το καπάκι και το αφήνουμε λίγο να δέσει. Καλή μας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν γίνει πολύ στεγνή προσθέστε λίγο ρετσίνα ακόμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα γεύσεων. Πολλές φορές αντικαθιστώ τη μουστάρδα με κρεμά γάλακτος. Συνοδεύει ρύζι, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές και ότι τραβάει η όρεξη σας

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-7-08  
    Super ετσι? Το κανω κι εγω! Νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από xrysopsaro, 3-7-08  
    βρε παιδιά δώστε καμμια συμβουλη για την τηγανιά για να γίνει τρυφερό το
    κοτόπουλο?
    σε μερικές ταβέρνες πώς τα καταφέρνουν και την κάνουν εξαιρετικά μαλακή που κόβεται μονο με το πιρούνι?
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 3-7-08  
    Όχι να παινέψω τη συνταγή μου αλλά η κοτούλα κόβεται με το πιρούνι και λιώνει στο στόμα
    περιμένω εντυπώσεις
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Παρα πολυ συχνα, τα μαγαζια για να μαλακωνουν τα κρεατα βαζουν σοδα!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 4-7-08  
    το φαγητό αυτό είναι απλά καταπληκτικό!!!
    #
    Σχόλιο από mary poppins, 21-7-08  
    Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να βαθμολογήσω αυτή τη συνταγή! Είναι απλά ΘΕΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-12-09  
    Τι να πω, βαθμολόγησε η οικογένεια. Το φαγάκι εξαφανίστηκε! Πέντε πηρουνάκια και άλλα τόσα να είχαμε να ψηφίζαμε. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lixouda, 9-1-10  
    Πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ειrιnι, 1-3-10  
    καταπληκτικη συνταγη. στον χρονο ψησιματος διαφωνω λιγο εγω το εψησα ενα 20 λεπτο ακομα, αλλα πραγματικα πολυ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από sofouli, 31-5-10  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 9-8-10  
    Λιγάκι παραπάνω το άφησα και εγώ .Επίσης όταν έκλισα το μάτι του πρόσθεσα κυβάκια τυριού.
    #
    Σχόλιο από βασιλις, 9-8-10  
    Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο! Μπράβο σας για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 2-9-10  
    Τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από dankangr, 24-10-10  
    Εξαιρετική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ayramizrim, 8-11-10  
    όπως και ο/η mary poppins έκανα και εγω εγγραφή για να βαθμολογήσω. ηταν υπέροχο μονο που έβαλα κι μια κουταλιά μέλι και εγινε απλα θεϊκό!!μπράβο ελευθερία! α και xrysopsaro η πεθερά μου απο την σουηδία βάζει το κοτόπουλο στο ξύδι για μια ώρα το οποίο κάνει και τρυφερό το κοτόπουλο αλλά βγάζει και την μυρωδιά ;D
    #
    Σχόλιο από Inovindil, 27-11-10  
    Επειδή μένω Δανία και δεν ξέρω αν θα βρώ ρετσίνα, γίνεται και με κρασί;
    #
    Σχόλιο από lixoudis65, 13-2-11  
    πολυ καλο....
    αφου αρεσαν και στα παιδια μου ,,,,,τι ναπω????
    τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 17-3-11  
    ετσι το κανω και εγω.. μονο που προσθετς στο τελος λιγο χυμο λεμονι....souper!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 19-8-11  
    Τέλεια!!! Πρόσθεσα κι εγώ λίγο λεμονάκι!
    #
    Σχόλιο από gatoula1978, 22-9-11  
    Μπραβο, πολυ ωραια συνταγη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-7-08  
    Super ετσι? Το κανω κι εγω! Νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από xrysopsaro, 3-7-08  
    βρε παιδιά δώστε καμμια συμβουλη για την τηγανιά για να γίνει τρυφερό το
    κοτόπουλο?
    σε μερικές ταβέρνες πώς τα καταφέρνουν και την κάνουν εξαιρετικά μαλακή που κόβεται μονο με το πιρούνι?
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 3-7-08  
    Όχι να παινέψω τη συνταγή μου αλλά η κοτούλα κόβεται με το πιρούνι και λιώνει στο στόμα
    περιμένω εντυπώσεις
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Παρα πολυ συχνα, τα μαγαζια για να μαλακωνουν τα κρεατα βαζουν σοδα!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 4-7-08  
    το φαγητό αυτό είναι απλά καταπληκτικό!!!
    #
    Σχόλιο από mary poppins, 21-7-08  
    Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να βαθμολογήσω αυτή τη συνταγή! Είναι απλά ΘΕΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-12-09  
    Τι να πω, βαθμολόγησε η οικογένεια. Το φαγάκι εξαφανίστηκε! Πέντε πηρουνάκια και άλλα τόσα να είχαμε να ψηφίζαμε. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lixouda, 9-1-10  
    Πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ειrιnι, 1-3-10  
    καταπληκτικη συνταγη. στον χρονο ψησιματος διαφωνω λιγο εγω το εψησα ενα 20 λεπτο ακομα, αλλα πραγματικα πολυ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από sofouli, 31-5-10  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    #
    Σχόλιο από βασιλις, 9-8-10  
    Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο! Μπράβο σας για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 2-9-10  
    Τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από dankangr, 24-10-10  
    Εξαιρετική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ayramizrim, 8-11-10  
    όπως και ο/η mary poppins έκανα και εγω εγγραφή για να βαθμολογήσω. ηταν υπέροχο μονο που έβαλα κι μια κουταλιά μέλι και εγινε απλα θεϊκό!!μπράβο ελευθερία! α και xrysopsaro η πεθερά μου απο την σουηδία βάζει το κοτόπουλο στο ξύδι για μια ώρα το οποίο κάνει και τρυφερό το κοτόπουλο αλλά βγάζει και την μυρωδιά ;D
    #
    Σχόλιο από lixoudis65, 13-2-11  
    πολυ καλο....
    αφου αρεσαν και στα παιδια μου ,,,,,τι ναπω????
    τελειο!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 17-3-11  
    ετσι το κανω και εγω.. μονο που προσθετς στο τελος λιγο χυμο λεμονι....souper!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 19-8-11  
    Τέλεια!!! Πρόσθεσα κι εγώ λίγο λεμονάκι!
    #
    Σχόλιο από gatoula1978, 22-9-11  
    Μπραβο, πολυ ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από !...μπουρμπουλίθρα...!, 6-10-11  
    μπράβο μπράβο μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από boukitsα, 15-10-11  
    opws k alloi etsi k egw ekana egrafi mono k mono gia sou pw bravo sou eleutheria.einai i pio teleia tigania!!!!tin ekana sto agori mou kai stous filous tou k ksetrelathikan!!!i kathe boukitsα kotopoulaki liwnei sto stoma!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Inovindil, 27-11-10  
    Επειδή μένω Δανία και δεν ξέρω αν θα βρώ ρετσίνα, γίνεται και με κρασί;
    #
    Σχόλιο από donalt, 28-7-12  
    τελειο το σημερινο μου φαγητακι!!!! πως μπορω να κανω περισσοτερη σαλτσουλα ?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 9-8-10  
    Λιγάκι παραπάνω το άφησα και εγώ .Επίσης όταν έκλισα το μάτι του πρόσθεσα κυβάκια τυριού.
    #
    Σχόλιο από H2Ogr, 15-6-12  
    Τέλειο , πηρα λιγο αλατι πιπερι θυμαρι ψιλλοκομμενο αρκετα φρεσκο βασιλικο & ενα μειγμα μπαχαρικων που βρηκα στο μαρινοπουλο για κοτοπουλο μονο και τα πεταξα σε προθερμασμενο τηγανι χωρις λαδι για μερικα λεπτα μεχρι να παρει κρουστα και να κολλησουν επανω τα υλικα και μετα ακολουθησα την συνταγη!!! τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από giannisglyfada, 22-9-12  
    tromeri syntagi....anti retsinas mporeite na to dokimasete k me mpyra....
    #
    Σχόλιο από elenamkr, 23-7-13  
    ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΜΠΥΡΑ.......... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΤΣΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    καινουριες συνταγες
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της nataliana
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos2066
    Στα υπόψιν
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN