Τηγανιά της Λωξάντρας
Υλικά
-
1 κιλό τηγανιά χοιρινή
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
-
1 φλ. ντοματοχυμό
-
1 κ.σ. πελτέ
-
αλάτι πιπέρι
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας,το αλατοπιπερώνουμε και το αλοίφουμε με τον πελτέ και λίγο λάδι
-
2
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι κομμένο με το χέρι
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, τ΄αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ντοματοχυμό
-
4
Το σκεπάζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και στο τέλος τ΄αφήνουμε ξεσκέπαστο για να τηγανιστεί λίγο η τηγανιά μας
-
5
Το σερβίρουμε με πιλάφι φούρνου
Σχόλια (4)