Τηγανητά αυγά light με φρέσκα λαχανικά

zozephin
zozephin @cook_8468168

Μια εναλλακτική συνταγή για τους λάτρεις των τηγανητών αυγών χωρίς πολλές θερμίδες και πολύ πολύ νόστιμα και ελαφριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα σας συμβούλευα να μην βάλετε μανιτάρια κονσέρβας αλλά φρέσκα. Έχει τεράστια διαφορά στην γεύση! Τα αυγουλάκια είναι μελάτα ώστε όταν σπάσουμε τον κρόκο να χυθεί στα υπόλοιπα λαχανικά. Το συγκεκριμένο φαγητό το έχω τοποθετήσει και πάνω από μακαρόνια και είναι απίστευτο και εντυπωσιακό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 άτομο
  1. 5 μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα 4
  2. 6 ντοματίνια κομμένα στα 2
  3. 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
  4. 3 κουταλιές της σουπας ελαιόλαδο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μανέψουν ελάχιστα.

  2. 2

    Στη συνέχεια στο κέντρο του τηγανιού ανοίγουμε μια τρύπα ανάμεσα στα λαχανικά. Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο κέντρο (όπως κάνουμε τα αυγά μάτια) και γύρω γύρω σπρώχνουμε κοντά τους τα λαχανικά.(Μην σας ανησυχίσει άμα μπλεχτούν με το ασπράδι, αυτό θέλουμε!)

  3. 3

    Κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι μας για να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγουλάκια.

  4. 4

    Προσεχτικά με μια σπατουλίτσα βγάζουμε το φαγάκι μας από το τηγάνι. Και έτοιμο να το απολαύσουμε με ψωμάκι της αρεσκείας μας!

Αντιδράσεις

Από

zozephin
zozephin @cook_8468168
στις