Τηγανητά μπουτάκια κοτόπουλου
Το βούτυρο σε αυτήν τη συνταγή δίνει επιπλέον νοστιμιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι μπασμάτι.
Υλικά
-
1 πακέτο μπουτάκια (κοπανάκια)
-
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
1 κουταλάκι κάρι
-
0.5 κουταλάκι μαυροπίπερο
-
2-3 κουταλιές αλεύρι
-
αλάτι
-
75 γραμμάρια βούτυρο
-
1 φλυτζανάκι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατίζουμε καλά τα μπουτάκια.
-
2
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε μαζί τα πιπέρια, το κάρι και το αλεύρι.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε σχετικά χαμηλή φωτιά.
-
4
Βουτάμε τα μπουτάκια στο μίγμα του αλευριού, τα τινάζουμε να φύγει η επιπλέον ποσότητα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κρέας που και που μέχρι να μαλακώσει.
Σχόλια (10)