Τηγανητές Φράουλες
Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο για όσους λατρεύουν τις φράουλες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ωραίο όταν σερβίρεται ζεστό! Είναι εξίσου πετυχημένη και με μπανάνα αντί για φράουλα. Η συνταγή δημοσιέυτηκε από τον Στέλιο Παρλιάρο στην εκπομπή του "Γλυκές Αλχημείες".
Υλικά
-
1 κιλό φράουλες
-
5 αυγά
-
150 γρ. αλέυρι
-
100 γρ. γάλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πακέτο ξυλάκια (για σουβλάκι)
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
Για την σως
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες.
-
2
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
-
3
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι.
-
4
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ωσπου να γίνουν μαρέγκα.
-
5
Την προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.
-
6
Περνάμε τις φράουλες στα ξυλάκια (δημιουργώντας σουβλάκια από φράουλες) και τις βυθίζουμε καλά μες τον χυλό.
-
7
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα. Χρειαζόμαστε τόσο όσο να καλύπτονται τα σουβλάκια όταν τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα.
-
8
Μόλις ζεσταθεί, τα βουτάμε μέσα ένα - ένα μέχρι να ροδίσουν και ύστερα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
-
9
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατέυουμε με την κρέμα γάλακτος.
Σχόλια (2)