κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανητές Φράουλες
Φραουλί
Φραουλί @cook_8467370
,

Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο για όσους λατρεύουν τις φράουλες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ ωραίο όταν σερβίρεται ζεστό! Είναι εξίσου πετυχημένη και με μπανάνα αντί για φράουλα. Η συνταγή δημοσιέυτηκε από τον Στέλιο Παρλιάρο στην εκπομπή του "Γλυκές Αλχημείες".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό φράουλες
  2. 150 γρ. αλέυρι
  3. 100 γρ. γάλα
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 1 πακέτο ξυλάκια (για σουβλάκι)
  6. λάδι για το τηγάνισμα
  7. Για την σως

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες.

  2. 2

    Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

  3. 3

    Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι.

  4. 4

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ωσπου να γίνουν μαρέγκα.

  5. 5

    Την προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

  6. 6

    Περνάμε τις φράουλες στα ξυλάκια (δημιουργώντας σουβλάκια από φράουλες) και τις βυθίζουμε καλά μες τον χυλό.

  7. 7

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα. Χρειαζόμαστε τόσο όσο να καλύπτονται τα σουβλάκια όταν τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα.

  8. 8

    Μόλις ζεσταθεί, τα βουτάμε μέσα ένα - ένα μέχρι να ροδίσουν και ύστερα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

  9. 9

    Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατέυουμε με την κρέμα γάλακτος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Πρωτότυπο γλυκάκι και με ιδιαίτερη γεύση,\nμπράβο,ευχαριστούμε για την συνταγή!

Από

Φραουλί
Φραουλί @cook_8467370
στις
,