Τηγανίτες με μήλα
Νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα.
Υλικά
-
2 αυγά
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
2 φλ. γάλα χλιαρό
-
3 κ.σ λάδι
-
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
-
1 κ.γ baking powder
-
1 βανίλια
-
500 γρ. αλεύρι
-
3 μήλα μεγάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.
-
2
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με την ζύμη, αφήνουμε 30 λεπτά να διπλασιαστεί.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
-
4
Ρίχνουμε τις τηγανίτες με κουτάλι και оταν ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια (18)