κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανίτες με μπανάνα
μαγειρευω
μαγειρευω @cook_8455868
,ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο νόστιμες τηγανίτες που έχω φάει..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δική μου. Το μυστικό είναι να τηγανιστούν αργά, σε χαμηλή φωτιά. Τρώγονται ζεστές ή λίγο χλιαρές. Ελπίζω να σας αρέσει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μεγάλες τηγανίτες
  1. 2 κ.σ. ζάχαρη
  2. 1/2 κ.γλ. κανέλα
  3. 1 κ.γλ. μέλι (προαιρετικά)
  4. 1 φλιτζ. του καφέ γάλα
  5. 1/2 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  6. αλεύρι (όσο πάρει ώστε να γίνει χυλός, σχετικά πηχτός)
  7. 1 +1/2 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  8. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά,το γάλα,το κονιάκ,το μέλι και την κανέλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι ώσπου να γίνει ένας αρκετά πηκτός χυλός.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις τηγανίτες με κουτάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  6. 6

    Οταν ροδοκοκκινήσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

giannak
giannak @cook_8452827
Πρέπει να γίνονται φανταστικές! Μία διευκρίνηση όμως όταν λές φλ. καφέ εννοείς του ελληνικού καφέ? Θα τις φτιάξω το σαββατοκύριακο και θα επανέλθω με πιρουνάκια.

Από

μαγειρευω
μαγειρευω @cook_8455868
στις
,ΕΛΛΑΔΑ